В главата ми се върти една мисъл.... Да боядисам изцяло Синята птица. Та имам няколко въпроса...- какво ще ми струва. кит иска само на едната врата малко. - дали да боядисам броните, дръжките на вратите и огледалата за обратно виждане, които не са с цвета на купето и дали ще държи боята, щото сега са грозни колкото искаш и 2 пъти отгоре... - каква боя да взема и марка да препоръчате.- колко време трае цялата манипулация и после съхнене колко - да се подготвя колко време ще съм без кола или да правя пазарлък със сестра ми да заема голфа с раницата /Джетата / - без туй не го кара....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Цялостно боядисване: колко пари, време и др.?....
Collapse
X
-
Ако искаш да е качествено ще излезе близо до стойноста на колата.Другия вариант с вестниците по стъклата, евтин пистолет в някой гараж, без камера за боята, след пастиране няма да изглежда много лошо, ама след 1-2 год ще почне да и пада боятаhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
-
Качествено боядисване си е на цена от 200лв на детайл. Броните.................. също можеш да боядисаш, но преди това се нанася едно нещо което ще свърже пластмасата с това което ще е над нея.Онзи ден купих хубава боя на глазурит + лак................ излезе малко над 250лв с отстъпките, общо 3л база и 3.5л лак когато се забъркат. Тази боя е предвидена за малък автомобил от сорта на Пунто, но да бъде боядисан изцяло, както излиза от завода.За материалите няма да дадеш повече от 300лв вече си остава въпроса с човека който ще я подготвя и боядисва.
Коментар
-
Много е относително .Ако боята ти е металик само материалите са около 300-400 лева.Знам места където боядисват цяло за 300 лева без камера,знам и същото пак без камера за 800-1000 с материалите и с камера излиза от 1500 нагоре.При добра подготовка дори и боядисана без камера мисля ,че ще изкара повече от 2 години.Успех :DMULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
Потърси Миро в гаражчетата до паркинга под бившата дискотека Пиргос. На мен преди 3-4 години ми я боядиса цялата за 400лв, на един приятел преди 1-2 години я боядиса за 500 бяла перла. Сега не знам какви са му цените. Работи с бои Мобихел, ама ако си баро може и с RM И моята кола пак е за боядисване, но ще трябва да посъбере още драскотини.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:Потърси Миро в гаражчетата до паркинга под бившата дискотека Пиргос. На мен преди 3-4 години ми я боядиса цялата за 400лв, на един приятел преди 1-2 години я боядиса за 500 бяла перла. Сега не знам какви са му цените. Работи с бои Мобихел, ама ако си баро може и с RM И моята кола пак е за боядисване, но ще трябва да посъбере още драскотини.
Коментар
-
krasio_79bs написа:spark написа:Потърси Миро в гаражчетата до паркинга под бившата дискотека Пиргос. На мен преди 3-4 години ми я боядиса цялата за 400лв, на един приятел преди 1-2 години я боядиса за 500 бяла перла. Сега не знам какви са му цените. Работи с бои Мобихел, ама ако си баро може и с RM И моята кола пак е за боядисване, но ще трябва да посъбере още драскотини.Drive or Die!
Коментар
-
mihail.nikolov21 написа:Моето боядисване излезна 700лв с труд и материали, но момчето ми е приятел, колата стана супер, но боята нее печена, и при най-малкото надраскване си личи, затова ако даваш пари за боядисване гледай накрая да се изпече боята!Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
mihail.nikolov21 написа:krasio_79bs написа:spark написа:Потърси Миро в гаражчетата до паркинга под бившата дискотека Пиргос. На мен преди 3-4 години ми я боядиса цялата за 400лв, на един приятел преди 1-2 години я боядиса за 500 бяла перла. Сега не знам какви са му цените. Работи с бои Мобихел, ама ако си баро може и с RM И моята кола пак е за боядисване, но ще трябва да посъбере още драскотини.
Коментар
-
Прав си за сроковете хем ми е приятел и ме мота 2 седмици, то компресора при камерата изгорял, то кво ли не беше. Не знам при мен няма улято няма петна всичко си е ок, но наистина колата се драска много по-лесно. Ако синята птица не е чак толкова зле хич и не я боядисвай, ще се надере за нула време.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
mihail.nikolov21 написа:Моето боядисване излезна 700лв с труд и материали, но момчето ми е приятел, колата стана супер, но боята нее печена, и при най-малкото надраскване си личи, затова ако даваш пари за боядисване гледай накрая да се изпече боята!
Коментар
-
Примири се че като оригиналното няма да стане за малки пари.Преди карах пунто което беше боядисвано и при автомивка като я минеш по енергично с парцала и той става с цвета на колата.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Технологично "изпичане " е след завършването на боядисването колата се оставя в камерата за 30 мин. на 60 градуса. А по въпроса за "онова нещо"-нарича се пластификатор /грунд за пластмаса/ , прави споиката между пластмасата и шприца, Без него боята почва да се бели от пластмасата. Надявам се да съм бил полезен с обясненията.Мареа 1999 1.8i HLX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар