Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фара ми се поти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фара ми се поти

Колеги десния фар на Стилото се изпотява,но като сваля капачката отзад и запаля фаровете се оправя.После я слагам и пак същото фара се изпотява.Някакви идей къде може да е причината?

наи вероятно вътре е влязла вода трябва да го подсушиш (да го оставиш на слънце по дълго с свалени капачки)
    ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
    ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

И аз го имам същия проблем рядко са двата,по често само десния.Забелязал съм, че се появявя във влажно време или дъжд през зимата, или когато измия колата макар че уж се мокри сако отвън.Имам една идея-съмнение че причината за изпотяването е заради дупката на капачката на фара (около 5 стотинки)за кабелите , която "майстора" ми направи при монтажа на ксенона.Възможно ли е заради нея да се губи херметичността на фара и това да е причина за изпотяването и ако да как мога да го уплътня? Мерси предварително
      Fiat Stilo 1.2 - 16v
      80hp - 6 Speed '02

Коментар

Аз нямам ксенон така че се съмнявам при теб да е заради тази дупка.

Коментар

А също е възможно и фара да е бил отварян преди, моята кола е блъскана отпред в ляво и фара е лепен но не както трябва и когато е малко по студено се получава запотяване.Няма логика заради дупката на капачката отзад да се губи херметичността защото тя е отзад, а не отпред където е рефлектора и стъклото.
          Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

възможно. но при монтажа на ксенона не трябва ли да се уплътни дупката с специална "тапичка" от комплекта? А ако е загубена или скъсана поне с силикон?
            ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
            ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Капачката е отзад, но нали като се свали имаш достъп до вътрешността на фара и крушките,които са вътре между стъклото и рефлектора, т.е. с дупка на капачката все едно фара е отворен и подложен на влага и атмосферни въздеиствия. А при монтажа нямаше нито специална тапичка, нито някой реши да уплътни със силикон.А сега в последствие мога ли да нямеря от някъде и да сложа такива тапи?
              Fiat Stilo 1.2 - 16v
              80hp - 6 Speed '02

Коментар

по принцип са в комплектите на ксенона така че остава силикон може и наи евтиния санитарен например
                ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Отвори капачката на фара и така покарай няколко дни, за да се изпари всичката вода от него и чак след това го затвори. Ако след това отново продължава да се изпотява ти влиза вода от някъде. Трябва да си забелязал, че при пуснат фар изсъхва (като се нагрее фара) и след като изстине пак се изпотява.

Коментар

Преди да разлепваш фара, свали гумените уплътнения от капачките и ги обърни наобратно при монтажа. Този елементарен трик, понякога решава проблема с потенето, стига да няма дупка, разбира се.
                    Fiat Marea 1.8i 16V
                    Fiat Tipo 1.4i 8V
                    Fiat Punto 1.6i 8V
                    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Фаровете не трябва ли да си имат вентилационни отвори по принцип? До колкото знам не бива да се херметизират.
                      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Вие се радвайте че се потят само. Вчера видях едно рено канго дето имаше поне половин литър вода вътре само рибки липсваха.
                        Обичам си работата.

Коментар

Working...
                        X