Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Цена на ролки за Фиат Брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Цена на ролки за Фиат Брава

Имам няколко въпроса относно цената и подмяната на ролки на Брава.Значи,при смяна на ангренажен ремък задължителна ли е смяната на ролките и каква е цената им?Доколкото знам цената на двете е 200лв.Наистина ли е така?Някой може ли да ми направи кратко сравнение (като разходи по техническа поддръжка и разход на гориво) между Ф.Поло 1.4 и Фиат Брава1.4(1.6) Баща ми е твърдо решен да купува Поло,но на мен ми се гади като го видя и държа на Брава.Как да го убедя за Брава?

Цената на ролките колега е по-близо до 100 лв. отколкото до 200 лв.

Коментар

на 1.4 12V Брава е 1 ролката и мисля че струваше към 90 лв.а колкото до разликата между Поло и Брава не може да се прави сравнение тъй като освен всичко останало са и различен клас автомобили...
      FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Миналата година като питах в Александър ауто за ролките и ангренажния ремък ми обадиха общо 190 и няколко лева. Очевидно при това положение не може едната само ролка да е 100 лв (освен ако няма разлики при различните модели - това, което пиша се отнася за Бравата в подписа).
        ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Pecho написа:
          Миналата година като питах в Александър ауто за ролките и ангренажния ремък ми обадиха общо 190 и няколко лева. Очевидно при това положение не може едната само ролка да е 100 лв (освен ако няма разлики при различните модели - това, което пиша се отнася за Бравата в подписа).
          Баща ми се интересувал за Брава и му казали,че всичко излиза около 250лв + труда, докато за Сеат цялата подмяна щяла да излезе не повече от 100лв.На мен това ми се струва невъзможно...

Коментар

spalding написа:
            Pecho написа:
            Баща ми се интересувал за Брава и му казали,че всичко излиза около 250лв + труда, докато за Сеат цялата подмяна щяла да излезе не повече от 100лв.На мен това ми се струва невъзможно...
            Да ти имам проблемите, все едно ще сменяш агренажен ремък всеки месец Ремъка се сменя на ~60 000 км, ако смяната струва 150 лева, това са ти 0,25 ст/1 км, ако смяната ти струва 100 лв, това са 0,17 ст/1 км (ако не бъркам сметките нещо)Това е най-тъпия параметър по който човек би следвало да си избира кола
            Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

на 1,6мотора ролките за ангренажа + ремъка са 126 лв скоро купувах на приятел но не сравнявай разходите на двете коли коли само по смяната на ангренажния ремък най добре качете се на няколко поло да покарате после на няколко брави и ще направите сравнение но при всички случаи бравата ще има доста повече глезотийки от полото и все пак полото трябва да се сравнява с пунто те са в един клас
              TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
              UNO 1.0 FIRE

Коментар

Баща ти са го "литнали" като стой та гледай за Брава 1.4 ремъка и ролката бяха към 115 лв (от hit-ko) а труда за смяна беше 25 лв в Рали Арт...Не забравяй още и факта че полото и сеата спадат към "великите, здрави немски коли" които освен че се трошат колкото наште ( а даже и повече) се славят с бая скъпите си части. Да не говорим за тесните им купета, дървения дизайн, апетитите на крадците към тях, по-високите цени... абе все хубави работи.Сега ще си позволя да ти разкажа една случка - есента колежка си взе поло, 2001 година, дизеляк някакъв. Ама те с мъжа и фенове голфаджий, друго неискат и да знаят. Изръсиха се 12000 лв за тоя "кенеф". Тя - доволна, купила си "нова" кола, това 5 години за немските коли било като 5 месеца за италианските и ред подобни глупости...След около 2 месеца и не повече от 2000 километра и светна лампичка "чек енджин" и след ден колата спря да пали... Айе в Юнитрейд и честито - нещо се пре..ало по някакви дюзи... Айде дай сега 2000 лв за тия дюзи кат ти е толкова акъла... Еми платиха ги и нещата се оправиха...засега... "Здрава немска кола" братко, какво да ти кажа... Сега я продаде преди месец и пак си търси голф III...Случки всякакви, тука за Фиат никой лошо няма да ти каже... Изводите баща ти да си ги прави...
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Ето колко ми струваше на мен:29.08.2005г.Ремък + ролки= 130.00Маслен филтър = 7.00Въздушен филтър = 14.00Моторно масло = 44.00 Ролките вървят комплект с ремъка, но и да не са - задължително е да се сменят.
                  1997 Brava 1.6, 16V

Коментар

и аз исках фолксваген да си купувам, но си взех фиат, защото за същите пари има повече екстри, по-спортни настройки - заводски, ... и еднаква цена на частите (а дизайна и той е италиански) ... на болида на шумахер пише Фиат на носа ... не знам как да го убедиш, бравата има - 4 врати ... например (трябва с голф да се сравнява)
                    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

pinko168 написа:
                      Това е най-тъпия параметър по който човек би следвало да си избира кола
                      А бе пич,парите не ги давам аз все пак,от него зависи каква кола ще се вземе така че си спести такива изказвания.Хубаво е да мислиш като четеш нещо.Просто ти дадох едно сравнение,не съм казвал,че това е критерий при избиране на кола..Иначе благодаря за съветите ви,наистина ми помогнаха.Ще видим дъртия какво ще реши...

Коментар

Колега Crash73,би ли ми казал този комплект ролки + ремък за какъв мотор бяха и каква марка?Някой има ли впечатление за Conti -продукт на Continental?
                        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                        X