Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шум от скоростната кутия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Шум от скоростната кутия

Колата е на свободна и има шум ,след натискането на съединителя шума изчезва.Въпроса ми е от какво може да е това?
    Fiat bravo 1.6 16v 103hp

Re: Шум от скоростната котия

tache написа:
    Колата е на свободна и има шум ,след натискането на съединитела шума изщезва.Въпроса ми е от какво може да е това?
    А когато се движи на някоя(всички) предавки, има ли го шума?
    Fiat Ritmo 105TC
    1600cc 105к.с.

Коментар

не сам пробвал.но ми казаха че не било страшно, сугорно искало да се смени маслото
      Fiat bravo 1.6 16v 103hp

Коментар

Re: Шум от скоростната котия

tache написа:
        Колата е на свободна и има шум ,след натискането на съединитела шума изщезва.Въпроса ми е от какво може да е това?
        Най-вероятно от лагер на първичният вал на скоростите.Но болката не е за умиране! Семейното Рено "ручи"така от 1997г изминати са около 150х.кв и нищо.Не,че искам да те успокоявам прекомерно, но си имай едно на наум и поне следи маслото в кутията да е винаги на ниво.
        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Определено е лагер на входния вал.Като сменяш съединителя няма да е лошо да смениш и него(за съжаление се разглобява кутията)

Коментар

скъпичък ли е този лагер и трудно ли се сменя?
            Fiat bravo 1.6 16v 103hp

Коментар

Ами колегата по-горе е написал...в смисъл,че се разглобяват скоростите.И мисля,че за труд цифрата ще е с три числа.А колко струва лагерът как да ти кажем като не пишеш нито за каква кола иде реч, нито пък в подписа ти е дадена.Мисля,че идеята ти за смяна на лагери не е добра.По скоро ако проблемът се задълбочи и спреш, мисли за скорости втора употреба.Лично аз не зная колко струват такива лагери и от къде могат да се намерят.Ако е от официалния вносител, ВАНТО ТРЕЙД или T&N CAR, телефоните на които са дадени в рубриката "СЕРВИЗИ/МАГАЗИНИ, нещата ще отидат към поръчка и ЦИФРИ!!!Много черногледо са изразих, ама нещата са горе-долу така.

Коментар

На мойто Bravo(2.0 20v)съм ги сменял и съм записал(някъде!!!)номерата.Най-скъпи бяха за диференциала но за лагери за скор.кутия цената бе поносима.В събота ще сложа цени,марки и номера(ако ги намеря)

Коментар

става въпрос за браво 1.6 16в
                  Fiat bravo 1.6 16v 103hp

Коментар

о колега, нищо хубаво, моята темпра таказапочна(по точно така я купих, после се скапа семеринга изхвърли маслото през първичния вал, направи съединителя на нищо или по точно целия в масло, и смених всичко) скоростна кутия 200 лв. втора употреба, съединител 30 лв. и сега колата мърка, само ще ти кажа, ако не си разглобявал преди скоростна кутия не опитвай и така.Еми успех и дано да не съм те уплашил, карай си за сега така колицата, и си пускай по силно музиката .Като му доиде времето ще ремонтираш.
                    СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                    бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                    сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                    ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

на мене това ми звучи като аксиален лагер.Аз скоро сменях на Уното беше около 15-20лв за браво незнам колко е, а относно маслото - няма нищо общо с шума

Коментар

ThE_PuNiSHeR написа:
                        на мене това ми звучи като аксиален лагер.Аз скоро сменях на Уното беше около 15-20лв за браво незнам колко е, а относно маслото - няма нищо общо с шума
                        Не беше ли обратно? Като натиснеш съединителя тогава шуми аксиалното лагерче.При колегата е когато го отпусне чува шум. Все едно, пак трябва разглобяване.

Коментар

Не е обратно точно така е като седи на свободна гадно звучи и като се натисне съединителя и спира/намалява

Коментар

Нещо не сме наясно кое как работи!!!Като натиснеш съединителя кое спира и кое започва да се върти според теб???Не се излагай,мисли преди да пишеш!!!

Коментар

whatever...

Коментар

Working...
                              X