Здравейте! Скъса ми се уплътнението на кутията, която покрива разпределителния вал и изхвърля по малко масло по колекторите. Дайте съвет откъде да си купя такова уплътнение, колко струва и с какво да го залепя. Двигателя е на Браво 1.4 ако съм забравил да спомена. Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
уплътнение на разпр. вал
Collapse
X
-
До колкото разбирам говориш за капака над вала, отиваш в някой магазин за части и ще търсиш гарнитура за капака над разпределителния вал.Сменя се лесно, развиват се болтовете и почистваш хубаво от масло там кадето лежи гарнитурата,трябва да е сухо и после зглабяш.Цената е около 10лв.Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.
Коментар
-
Danchojn написа:Но иначе не е задължително. Внимавай със затягането на винтчетата, да нямаме спукан капак.FIAT STILO MULTIWAGON 1.9 MULTIJET 16V; FIAT BRAVO2 1.9MJET 07г.-EX; FIAT TEMPRA SW 2.0i 4x4 93г.;ALFA 155 1.8 8V 95г.;LANCIA DEDRA 1.8 8V 95г.;Peugeot 205GTI-RIP
Коментар
-
nikotipo написа:.... силикона сам по себе си е заместител на гарнитурите...... ако гарнитурата и труда от твоя страна са OK, няма нужда да се плеска с силикон, само защото така си чувал! По-добре си купи приличен обезмаслител и качествена гарнитура! А да попитам защо трябва ти да си я сменяш???
Коментар
-
По-просто за смяна от нея няма,а колегата май и не е сменял до сега,че да пише,че няма нужда от силикон,аз съм посменил доста и само слагам или Елринг или Рейнц гарнитури и ако са коркови почти винаги прокапват пак ако не са стегнати здраво,ама на алуминиевите капаци не може да се стяга душмански,защото се цепят много хубаво.А за "плескането" със силикон е ясно,че не се маже с шепата,а съвсем малко,колкото да се каже,че го има.FIAT STILO MULTIWAGON 1.9 MULTIJET 16V; FIAT BRAVO2 1.9MJET 07г.-EX; FIAT TEMPRA SW 2.0i 4x4 93г.;ALFA 155 1.8 8V 95г.;LANCIA DEDRA 1.8 8V 95г.;Peugeot 205GTI-RIP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар