Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат браво 1.6 леки вибрации в кормилото при 120км/ч

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат браво 1.6 леки вибрации в кормилото при 120км/ч

Здравейте колеги, смених предните амортисьори и носачи, с нови гуми 195/50/15 в/у изправени лети джанти съм и регулаж на преден мост с доста добри показатели, преди половин година съм сменил накладки и кормилен накрайник. Това като прелюдие :D . До 120км/ч колата е страшно стабилна, но при достигане на 120 почват леки вибрации във волана, каточели не винаги, но повечето пъти като достигна тази скорост се получава, като сваля на 110 няма и помен от тези вибрации. Сигурно причината може да не е всякаква, но спред вас на какво може да се дължи?
    FIAT Bravo 1.6 16V '97

Не са балансирани правилно гумите. Отиди в друг, по-добър сервиз и ще се оправи.
    PUNTO Selecta

Коментар

В Диана ми ги слагаха, уж си разбират от работата
      FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

смени гумите и виж как е, може тези да имат дефект, или ако си влезнал в някоя пропаст (дупка) може и да се е получил някой балон. При мен този проблем го имаше преди и причината беше в гумите.
        Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

Re: Фиат браво 1.6 леки вибрации в кормилото при 120км/ч

blader написа:
          Здравейте колеги, смених предните амортисьори и носачи, с нови гуми 195/50/15 в/у изправени лети джанти съм и регулаж на преден мост с доста добри показатели, преди половин година съм сменил накладки и кормилен накрайник. Това като прелюдие :D . До 120км/ч колата е страшно стабилна, но при достигане на 120 почват леки вибрации във волана, каточели не винаги, но повечето пъти като достигна тази скорост се получава, като сваля на 110 няма и помен от тези вибрации. Сигурно причината може да не е всякаква, но спред вас на какво може да се дължи?
          или не балансирани гуми /зависи кога си правил тази процедура щото по тея дупки е ужас/ или виж да няма натрупана кал от вътрешната страна на джантата и тя да дава дебаланс
          TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
          UNO 1.0 FIRE

Коментар

Re: Фиат браво 1.6 леки вибрации в кормилото при 120км/ч

stef написа:
            blader написа:
            или не балансирани гуми /зависи кога си правил тази процедура щото по тея дупки е ужас/ или виж да няма натрупана кал от вътрешната страна на джантата и тя да дава дебаланс
            Преди около месец ги сложих и не съм влизал в "дзверски" дупки, кал едва ли е, но пък дупки бол, макар и по малки като ги сложих нямах тоя проблем, значи при гумаджията да видим да не са се разбалансирали
            FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

аз го имах същия проблем . Вдигна ли 150км почва едно тресене и към 160 вече става страшно.Колата беше минала стенд и беше с минимални отклонения. Онзи ден смених гумите и пичовете бяха така добри да ми предложат да ми направят наречения с тяхни думи "фин баланс" до 2гр. отлонение.И така едната ми е направиха на 2 другата на 0 . Напомпиха ми гумите с някакви нови газове ( Secure Pneus май се водеше) и сега нямам никакви ядове. яко искаш отиди на читава гумаджийница ако трябва им бутни някои лев за да ти направят такава финна настройка понеже ги правят до 10 гр. Поздрави.
              Fiat Stilo JTD ....sold
              Volvo C 70 ....

Коментар

и при мен го има тоя проблем ...... минали 260 км в час стават едни вибрации..............

Коментар

mitkomar написа:
                  и при мен го има тоя проблем ...... минали 260 км в час стават едни вибрации..............
                  и това го казваш защото......? а) е смешно б) защото ти се стори ,че е смешно в) беше ти тъпо и искаше да напишеш нещо
                  Fiat Stilo JTD ....sold
                  Volvo C 70 ....

Коментар

Не прочетох никъде какви са гумите(стари, нови), ако са стари много е възможно да са криви. Но първо направи баланс на читава машина и тогава ще си проличи.

Коментар

Mescalin написа:
                      mitkomar написа:
                      и това го казваш защото......? а) е смешно б) защото ти се стори ,че е смешно в) беше ти тъпо и искаше да напишеш нещо
                      верния отговор е в)

Коментар

Uneek написа:
                        Не прочетох никъде какви са гумите(стари, нови), ако са стари много е възможно да са криви. Но първо направи баланс на читава машина и тогава ще си проличи.
                        Четири чисто нови Барум Бравурис, сложени и балансирани в Диана преди месец, до преди 3-4 дни нямах този проблем, каква е възможноста да са се разбалансирали?
                        FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

blader написа:
                          Uneek написа:
                          Четири чисто нови Барум Бравурис, сложени и балансирани в Диана преди месец, до преди 3-4 дни нямах този проблем, каква е възможноста да са се разбалансирали?
                          по принцип не много голяма , но все пак ти си знаеш най-добре в какви дупки си влизал.И все пак скокни до свястна гумаджииница да ти направят баланс.ОФФ Топик- аз си взех Марангони (Ванто) - дали някои има впечатления от тези гуми.
                          Fiat Stilo JTD ....sold
                          Volvo C 70 ....

Коментар

Виж да няма натрупана кал от вътрешната страна на джантата и тя да дава дебаланс или крива джанта!

Коментар

иди да си балансираш гумите. ако се оплачете от сервизи в софия незнам какво да кажем ние. вероятността да ти е паднала тежестта е много голяма. щом си с ляти джанти ти препоръчвам баланс с лепещи тежести а, а не с ковящи. най добрия баланс с лепещи тежести се прави по средата на джантата и се слага само една тежест.
                              UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

Коментар

Working...
                              X