здравейте колеги.Тъй като не см на ясно с колите ) Наскоро разбрах че фиат бравите имат така наречени инжекциони и ако си с обикновеена газова би трябвало да се префключва по често на бензин зада не се изпечеат тези инжекциони?? някой ако обясни ще баде мн полезенблагодаря ви предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко често трябва да превключваме на бензин( с газова)
Collapse
X
-
Разбирай го така, на месец трябва да изразходваш поне едно 10 литра бензин от резервоара, не бива да се заседява там едно че се скапва а и си е добре да си я палиш и покарваш на бензин. Да ти го кажа още по просто, на всеки 100 км е хубаво да си минал поне 5 на бензин аз примерно като карам на дълги разстояния последните 3-4-5 км я обръщам на бензин, и за сега няма ядовеПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Аз съм с газов инжекцион и ми е програмиран така, че прехвърля ли 4500 оборота, колата минава на бензин. Така че ща не ща - доста често покарвам и на бензин, особено при изпреварвания.Така хем получавам по-голяма мощност при изпреварване, хем бензиновите инжектори честичко се ползват и не им се дава шанс да се опекат.Разбира се, на една бутилка газ (30 л) отиват и поне 10 лв бензин...
Коментар
-
здр
maskarata написа:Колкото се може по-често карай на бензин. Аз вече изпитвам ефекта на запушените дюзи, не че карам на бензин, но понякога се налага рисково изпреварване и тогава е добре безниновата система да в ред.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар