Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко често трябва да превключваме на бензин( с газова)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко често трябва да превключваме на бензин( с газова)

здравейте колеги.Тъй като не см на ясно с колите ) Наскоро разбрах че фиат бравите имат така наречени инжекциони и ако си с обикновеена газова би трябвало да се префключва по често на бензин зада не се изпечеат тези инжекциони?? някой ако обясни ще баде мн полезенблагодаря ви предварително

Не знам колко често трябва да се превключва на бензин, но знам че не трябва да се остава колата без бензин в резервоара, защото се сдухва бензиновата помпа!
    Drive or Die!

Коментар

Разбирай го така, на месец трябва да изразходваш поне едно 10 литра бензин от резервоара, не бива да се заседява там едно че се скапва а и си е добре да си я палиш и покарваш на бензин. Да ти го кажа още по просто, на всеки 100 км е хубаво да си минал поне 5 на бензин аз примерно като карам на дълги разстояния последните 3-4-5 км я обръщам на бензин, и за сега няма ядове
      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Здравейте,Аз го правя същия номер. Мина ли извънградско си пускам 10-15 км. на бензин и давам зор на колата, евентуално ако има нещо по системата да го "издуха"
        Skoda AMfabia 1.2 12v
        exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

Коментар

Аз съм с газов инжекцион и ми е програмиран така, че прехвърля ли 4500 оборота, колата минава на бензин. Така че ща не ща - доста често покарвам и на бензин, особено при изпреварвания.Така хем получавам по-голяма мощност при изпреварване, хем бензиновите инжектори честичко се ползват и не им се дава шанс да се опекат.Разбира се, на една бутилка газ (30 л) отиват и поне 10 лв бензин...

Коментар

Колкото се може по-често карай на бензин. Аз вече изпитвам ефекта на запушените дюзи, не че карам на бензин, но понякога се налага рисково изпреварване и тогава е добре безниновата система да в ред.
            Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

здр

maskarata написа:
              Колкото се може по-често карай на бензин. Аз вече изпитвам ефекта на запушените дюзи, не че карам на бензин, но понякога се налага рисково изпреварване и тогава е добре безниновата система да в ред.
              Колега да те питам, като карам на бензин имам чувството че във бензина има вода , като тръгвам и натискам педала до долу и едвам потегля , понеже не см на ясно с нещата и да питам то ва от бензина ли е или от тези дюзи ?

Коментар

На празен ход като натиснеш педала до ламарината веднага ли вдига оборотите или се чуди, или изгасва? При мен понякога като е студена изгасва при рязко подаване на газ.
                Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Working...
                X