Здравейте колеги .Бих искал да ви попитам ,тъй като не см мн опитен на тема колиКакъв разход се дава на кола в изключено положение от скорост? благодаря ви предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход в изкючено от скоросто движение
Collapse
X
-
Обикновенно в книжката на колата го пише този разход. Но колегата е прав. Пежото ми което е 3.0 харчи 1,8л. по книжка, а съм го засичал (понеже дисплея за горивото е дигитален) малко под 2л. на час което значи, че горе-долу са верни дадените в книжката стоности (това съм засичал при включен климатик). Принципно освен от кубатурата трябва да зависи и от оборотите на празен ход (които при мен са 600-800 нерегулируеми) и тези данни са при загрял автомобил.
Коментар
-
Значи ако се движиш със 100км/ч по инерция ще ти гори 1.5 на 100така до морето от пловдив до бургас 300км=4.5 литра е гати евтинииката
А сега сериозно
аз съм голям фен на инерцията и не пропускам да се възползвам от нея когато е възможно
Как мерна зеления светофар в далечината и съм се олабил по инерция
Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Nikolow написа:Колега,лееееко по-икономично е когато пускаш по баир да не даваш на свободна а да останеш на подходяща скорост така ,че оборотите ти да са над 1800. И да не натискаш педала на газта де."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Като караш на подходяща скорост мотора действа като спирачка и изминаваш по-малко разстояние.Ако караш по инерция и ти показва някакъв разход колата изминава по-голямо разстояние.Така,че всичко е танто за кукуригу!Фиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!
Коментар
-
Понеже не е ясно за каква кола изобщо става въпрос, ето и една от старите теми по този въпрос, за дизелов двигател TD 100:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=11171Nikolow написа:Колега,лееееко по-икономично е когато пускаш по баир да не даваш на свободна а да останеш на подходяща скорост така ,че оборотите ти да са над 1800. И да не натискаш педала на газта де.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар