Здравейте колеги, искам да ви попитам какво ще ме посъветвате относно колата от подписа ми тъй като вече съвсем отчетливо почна да се чува на празен ход почукването на някой от повдигачите като искам да доуточна, че когато колата е в обороти различни от тези на празен ход то не се чува и засега нямам никакви проблеми относно работата на двигателя вървеж и разход, но все пак какви рискове крие карането с повреден повдигач и какво да направя в този момент защото засега нямам възможност да извадя 300-400лв за ремонт на двигателя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с хидравлични повдигачи
Collapse
X
-
Re: кола
kluchar написа:покарай е на бензин сложи по хубавFiat Bravo 1.8GT 16V 113hp '99
Коментар
-
YAROSHKH написа:Ама това само на газ ли го прави ? И как така, акто смениш газта се променя? Ако е така -значи има проблем с аванса ...И, наиситна , по-добре недей слага добавки, а просто смени маслото с по-тънко,и по-качествено. Макар, че шаносвете са малки...
Коментар
-
Спопред мен, колегата трябва да се убдеи напълно, че "диагнозата" е повдигач, преди да налива пари. Аз имах блокирал повдигач на старата брава и се чуваше съвсем ясно, но не само на празен ход. Чуваше се и при по-високи обороти, просто беше с по-висока честота на цъкането и донякъде се заглушаваше от шума на мотора.Fiat Marea 1.8 16V ELX
Коментар
-
tedynaidenov написа:Спопред мен, колегата трябва да се убдеи напълно, че "диагнозата" е повдигач, преди да налива пари. Аз имах блокирал повдигач на старата брава и се чуваше съвсем ясно, но не само на празен ход. Чуваше се и при по-високи обороти, просто беше с по-висока честота на цъкането и донякъде се заглушаваше от шума на мотора.Fiat Bravo 1.8GT 16V 113hp '99
Коментар
-
Вала се сменя единствено след замерване, ако има халабини тогава. Повдигачите до колкото знам могат да се свалят да се изпразнят, почистят и раздвижат, но нека да кажат хора които са правили процедурата дали е било ефикасно.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Harzulov написа:Здравейте отново, ами не съм специлалист, но залагам на 90%, че това което чувам като цъкане на празен ход е някои повдигач, а това което казваш за заглушаването на цъкането може и да е така просто да не се чува толкова отчетливо защото аз на затворен преден капак не мога да чуя че има блокирал повдигач просто чука много тихо и трябва да отвориш капака и да слушаш внимателно. Засега винаги съм сипвал Selenia Gold която мисля че беше 10W40 освен сега да сложа 20W40 или 15W40 и да видя как ще се отрази това на колата.Искам и да ви попитам и трябва ли да се сменя разпределителният вал след като имам проблем с повдигачите защото един майстор от квартала като му казах, че ми чука повдигач и той вика момче трябва освен повдигачите и вала да си смениш и той ти е заминал?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар