Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гумите "Kleber" - впечатления?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гумите "Kleber" - впечатления?

Интересува ме някой може ли да сподели нещо за тези гуми - намират се в Michelin Group (според ДИАНА - Гуми за Вас), предложиха ми 165 R14 гуми за около 100лв (99 и нещо). Модел.. не казаха. Като цяло тази марка биват ли? Питам, защото ми се налага да сменя зимните с летни, но не разбирам и не ми се иска да взема някакви биоклуци, а от друга страна бюджета ми е 100лв. на гума, немога да отделя повече. Става въпрос за Фиат Темпра 1.8 карбуратор.Премествам темата в косултации. zgabrovski
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Re: Гумите "Kleber" - впечатления?

Synthy написа:
    Интересува ме някой може ли да сподели нещо за тези гуми - намират се в Michelin Group (според ДИАНА - Гуми за Вас), предложиха ми 165 R14 гуми за около 100лв (99 и нещо). Модел.. не казаха. Като цяло тази марка биват ли? Питам, защото ми се налага да сменя зимните с летни, но не разбирам и не ми се иска да взема някакви биоклуци, а от друга страна бюджета ми е 100лв. на гума, немога да отделя повече. Става въпрос за Фиат Темпра 1.8 карбуратор.Премествам темата в косултации. zgabrovski
    Като за гума около 100лв - става.Питаш като марка, отговарям ти като за марка защото току що свалих зимния.. от летните нямам впечатления.На моите два екземпляра пише,че са произведени в Полша!Във всеки случай, зимните ми "Клебер" са по-малко шумни от летните "Корморан" които качих. Успех!
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

според мене за + 10/15 лева на гума ,ще си вземеш прилични тойо .Гума ,която няма равна на себе си
      фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
        според мене за + 10/15 лева на гума ,ще си вземеш прилични тойо .Гума ,която няма равна на себе си
        ако става въпрос за 4 гуми, 15 лв са си голяма разлика, особенно ако става въпрос за тойо. клебер, бф гуудрич, корморан, отскоро румънските монтана и сръбските тигър са собственост на мишлен. клебера са на 2 място в иерархията на група мишлен (след мишлен разбира се). като гуми са много добри за цената си. колега съмнявам се че това ти е заводския размер за темпрата. по вероятно е да е 175/65 -14 или 185/65 - 14.ако даваш по 100 пендара за парче общо взето имаш голям избор. от темите свързани с гумите във форума съм чел да се спрягат най различни марки гуми, но никъде никой не споменава за фирмата ВРЕДЕЩАЙН. производството им е само в холандия и никъде другаде, което от своя страна гарантира качество. група мишлен на пример има заводи в половин европа + полша, румъния, сърбия и бразилия. разбира се гумите който се продават в българия са от най насраните заводи. вредещаина со по евтини от клебер, пирели, фулда и ред други, и отстъпват като качества само на най големи фирми - мишлен, бриджстоун, гудиър и може би на континентал, но са на много по разумна цена и са със супер атрактивни шарки. ВРЕДЕЩАЙН могат да се намерят в центрове за гуми ЕВРОПА. препоръчвам ВИ ги. като се има предвид че на гумите съм отделил 5 г. и 9 м. от моя живот горе-долу може да ми се вярва.
        UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

Коментар

а как да разбера кой ми е заводският размер? в момента съм с такива, по това съдя че такива ми трябват.edit:става въпрос за 2 гуми, така че 15лв. нме са чак толкова много, стига да си заслужава. ВЪпросът сега е: как да разбера кой ми е оригиналният размер? къде да прочета, книжка нямам, а в сайта на фиат няма нищо за темпра
          Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Центрове за гуми ЕВРОПА София тел.: 02/ 955 97 97, 962 58 00, 931 13 33, 963 08 08, 975 34 80, 544 711, 790 149 Пловдив - тел.: 032/ 653 324 Бургас - тел.: 056/ 321 79 Русе - тел.: 082/ 457 136 Сливен - тел.: 044/ 331 60 Пазарджик - тел.: 034/ 318 55 Смолян - тел.: 0301/ 229 04 Благоевград - тел.: 073/ 801 68 обаждаш се на тези тел. казват ти кой е най-близкият център до теб, отиваш там и по каталога ще разберат кой ти е оригиналният размер, там ще разгледаш различните модели. най големият магазин за леки гуми се намира на кръстовището но бул. овча купел и ул. житница някъде близо до италианеца. Центрове за гуми ЕВРОПА са вносители и на много други марки, може да си харесаш някякви други. успех

Коментар

Благодаря сега ще им звънна да питам за раб. време.

Коментар

www.fiat.hit.bg избираш си модела и от там на технически харектеристики и за всеки модел има размер за гумите в зависимост от мотора
                Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

знам го този сайт, само където моят модел го няма 1.8 карбуратор. между другото, такова животно в интернет никъде неможах да намеря, има 1.6 карбуратор, но не и 1.8. само инжекциони с този обем... странна работа.

Коментар

можеш да сложиш 175/65 - 14, но на 1,8 дават 185/60 - 14. разликата между двете е тази че, 175/65 - 14 е малко по тясна и малко по висока от 185/60 - 14. препоръчително е - 185/60 - 14. ако ще ходиш до центрове европа и си заинтригуван от ВРЕДЕЩАЙН гледай моделите T - TRAC и HI - TRAC. първият е по евтин, а вторият е от по висок клас и съответно по скъп. това са лятни гуми за сухо и мокро с голям пробег. недостатък е че са малко шумни и малко твърди но това е при 90 % от лятните гуми и се дължи на по високото съдържание на изкуствен каучук.

Коментар

Synthy написа:
                      знам го този сайт, само където моят модел го няма 1.8 карбуратор. между другото, такова животно в интернет никъде неможах да намеря, има 1.6 карбуратор, но не и 1.8. само инжекциони с този обем... странна работа.
                      Еми до колкото знам такова "животно" няма.Освен да не е правено ръчно
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

everton написа:
                        но никъде никой не споменава за фирмата ВРЕДЕЩАЙН.
                        Аз съм с такива гуми отпред и съм доволен много - стабилността им се усеща особено добре на мокро.
                        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Дилемата свърши - UNIROYAL 175/65 R14 RALLYE 540. 116лв. едната. хубави/лоши - ще ги търкалям. а за двигателя... как да разбера какъв точно е (не ми се смейте, аз съм програмист, с колите съм скаран)? На самата кола пише само темпра, нищо друго. в гражданската с която я взех колата пише 1.8, за карбуратора вече съм сигурен.

Коментар

Synthy написа:
                            Дилемата свърши - UNIROYAL 175/65 R14 RALLYE 540. 116лв. едната. хубави/лоши - ще ги търкалям. а за двигателя... как да разбера какъв точно е (не ми се смейте, аз съм програмист, с колите съм скаран)? На самата кола пише само темпра, нищо друго. в гражданската с която я взех колата пише 1.8, за карбуратора вече съм сигурен.
                            кажи номера на рамата и да видим какво ще излезе :D
                            TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                            UNO 1.0 FIRE

Коментар

Synthy написа:
                              Или размера е крив или са те цакали, но за 195/50/15 Рали 550(по новия модел) в диана ми искаха 92-3 лева с около 10% отстъпка, но и без отстъпката да са малко над 100, но 116
                              FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

Working...
                              X