Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос : регулиране на съединител Fiat Bravo

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос : регулиране на съединител Fiat Bravo

Здравейте,понеже не можах да намеря информация с търсачката пускам тази тема. (единствената подобна информация е на колегата Tornado, но е за Marea)Въпросът е следния : някой може ли да даде снимков материал или подробно описание как се регулира височината на педала на съединителя на Fiat Bravo ’96 ? Знам (виждал съм) че се прави с голи ръце и без никакво разглабяне, но не знам къде точно трябва да бръкна, и какво да пипна Мерси предварително
    Fiat Bravo 1.8 16V
    Fiat Bravo II 1.9 Multijet

Височината на педала, ако е с жило съеденителя, се регулира само чрез него. Степента на износване на феродото, изисква регулиране, което пък определя положението на педала. Колкото е по износен диска, толкова е по висок педала. Аз това знам.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Под акумулатора имаш шпилка с гайка и гумен тампон - връткай нея докато ти пасне положението на педала (прилича на дълъг стърчащ болт с гумен тампон нанизан на него, еластично е, не е застопорено да не мърда). Само внимавай да не оплескаш работата Връткаш с половин оборот, сядаш и "усещаш", ако не ти харесва, още половин оборот и така докато ти хареса.
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Стана ми интересно, щото и аз се борих наскоро с този педал, но никъде не видях възможност за реглаж, освен чрез жилото, респ. съеденителя. Ето всички карантии на педала при мен, не виждам възможност за реглаж.Това, което посочваш е за регулиране на съеденителя(следващата снимка), но не виждам какво ще се постигне, при положение, че феродото е износено и за безпроблемно превключване се фиксира точно определено положение, положение, при което педала стърчи, но нищо не можем да направим по въпроса.Последната снимка е само за визуализация на закрепването на жилото в работна позиция.
        Прикачени файлове
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

Жилото точно опъва педала, от там се променя и положението, в което отделя съединителя. Като се вдигне педала повече, тогава почва да отделя по-високо (т.е. усещането е такова). Докато като го смъкнеш, не може да се натисне добре поради по-ограниченият си ход и да се отдели хубаво феродото. Ако феродото дотолкова е износено, че това упражнение не даде ефект - еми значи е дошло време за смяна.
          Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
            ...Ако феродото дотолкова е износено, че това упражнение не даде ефект - еми значи е дошло време за смяна.
            Явно говорим за едно и също, по различен начин
            Fiat Marea 1.8i 16V
            Fiat Tipo 1.4i 8V
            Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

Мерси много за отговорите, и се извинявам че не можах да отговоря.Само да попитам допълнително - има ли шанс това нещо да се саморегулира ? Онзи ден си отделяше и зацепваше почти в най-горна позиция, от същата вечерта насам си отделя и зацепва приблизително в средата.Поради тази причина и не съм търсил шпилката с гайката, но май няма да е под акумулатора, понеже той е горе-долу в средата на калника :
              Прикачени файлове
              Fiat Bravo 1.8 16V
              Fiat Bravo II 1.9 Multijet

Коментар

Колега,При мен ако махнеш въздуховода отпред може да добараш гайката, но трябва да знаеш какво правиш, защото не можеш да видиш нищо докато я въртиш.На канал отдолу също може да я добараш, но пак трябва пипом да се оправяш, защото е закрепена на скороснтата кутия отгоре.
                Brava 1.6 EL, '98
                182A4

Коментар

Аз успявам да докопам гайката на жилото оттук:
                  Прикачени файлове
                  Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Има и друг начин, но трябва да се свали лявото колело и подкалника (пластмасата). От там има чудесен достъп.
                    Fiat Marea 1.8i 16V
                    Fiat Tipo 1.4i 8V
                    Fiat Punto 1.6i 8V

Коментар

Е добре де, защо такива гимнастики правите? Аз бъркам отпред под акумулатора без особени проблеми (и то с двете ръце) и си го настройвам. Малко е тясно, но се бърка. Вярно, че съм с ланчия, но под капака колите ни са еднакви.

Коментар

Извинявам се, че възраждам темата, но ме гложди един въпрос.Скъсах жилото на съединителя, смених го и го регулирах. След около 10 км. каране градско сякаш самото жило само се регулира и сега отделя доста ниско.Възможно ли е да въпреки, че има шпилка и се регулира ръчно, да има нещо допълнително, което да "нагажда" жилото?Тъй като не видях отговор на въпроса на колегата, които е питал същото като мен, реших да пиша.Поздрави.
                        Skoda AMfabia 1.2 12v
                        exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

Коментар

Виж да слезе по надолу възможно но обратното няма как да стане освен да имаш нещо прецакано по съединителя. А най лесния и бърз достъп е като се свали акомулатора и се махне пластмасовата подложка. Там на самата стойка има отвор и може да се бръкне поне с едната ръка. Ако нямаш помощник просто подложи нещо под педала за да се охлаби жилото. Ако не е клеясала гайката което е малко вероятно щото е пластмасова и с едната ръка става регулирането.
                          BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Точно това имах предвид lov, педала слезе сам по-надолу!Иначе проблем с регулирането нямам, отвивам капака на бушоните и оттам между него и въздуховода спокойно достигам болта за регулиране.Съединителя иначе е на няма и 2к км.Каква е причината да падне педала по-надолу, това не мога да си обясня?
                            Skoda AMfabia 1.2 12v
                            exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

Коментар

Така както казваш е нормално докато се уберат луфтовете. В пласмасовата чашка дето се закачва на педала има гумено тампонче. В него влиза металната запресовка. Има гумен тампон дето се захваща бронята за купето. На окачвамето на самата скоростна кутия са и там 2. Докато се наместят как мислиш не се ли мачкат по малко. Пък и самото жило и то докато си намери място по извивките. Иначе ако почне да пропада периодично и започне да върви тегаво си е признак за последващо късане. Направо не ми се говори на тема жила защото ми писна от ментета които не карат повече от 2-3 месеца. Завчера правих тази процедура за последно в прекия и преносния смисъл. Направих си изцяло ново жило като ползвах само бронята. То даже 2 стъкнах ама като гледам резулатата второто ще е само за страх. Така леко не ми се е движил педала освен кога колата беше нова с оригиналното жило. Хем сега сложих по дебела сърцевина от оригиналната а и е без пластмасовата обшивка.
                              BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Working...
                              X