Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ДИАГНОСТИКА Bravo 1.6 16v-има ли смисъл?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ДИАГНОСТИКА Bravo 1.6 16v-има ли смисъл?

Привет на всички.Предстои ми да закупя Фиат браво 1.6 16V 1997-а година.Искам да ви попитам има ли смисъл да давам 36 лв за компютърна диагностика в оторизиран сервиз или само да ми проверят ходовата част?Ще съм много благодарен и на съвети от др. естество преди да съм броул парите

Няма смисъл Ако мотора бачка добре и по таблото не свети нищо, кво мислиш ша видят на диагностиката- Едно голямо НИЩО ще кажат всичко е ОК даи 36 лева аре бегаи И да е имало няква грешка записана в компа продавача се е постарал да я изтрие, и да не я изтрил кво от тва, може да дава грешка в МПХ ама тя може да се запише от откачане на буксата на моторчето по време на работа, или друг датчик на които някои маистор за нещо му е откачал буксата. Та общо взето такива ми ти работи. По окачването също няма кво да видиш кат я закараш на мастор, тя ако тропа кат я караш ясна е работата по може да те вълнува как са гърнетата и тръбите как е пода на колата и гредите има ли следи от удари има ли течове на масло и други подобни Хубавия мотор лесно се познава, напрашен сух, а не прясно измит пали лесно работи равномерно не тресе, ускорява добре, не се зачудва, не пуши, форсира се хубаво -укротява се хубаво и всичко такова дето ти радва окото е друг е въпроса колко фиата го могат това
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Slavi_Lancia написа:
      Няма смисъл Ако мотора бачка добре и по таблото не свети нищо, кво мислиш ша видят на диагностиката- Едно голямо НИЩО ще кажат всичко е ОК даи 36 лева аре бегаи И да е имало няква грешка записана в компа продавача се е постарал да я изтрие, и да не я изтрил кво от тва, може да дава грешка в МПХ ама тя може да се запише от откачане на буксата на моторчето по време на работа, или друг датчик на които някои маистор за нещо му е откачал буксата.
      Ами не е точно така колега, има разлика между това една кола да е без нито една записана грешка, и това да ти изплюе една страница грешки, било то и стари такива. Преди време с един колега от форума оглеждахме една Мареа за да я купи той, а като я включих на компютъра, прясно измитият двигател "изплю" 13 грешки. Последваха преговори за цената, която пое надолу...Към автора - няма смисъл да даваш 36 лева в "оторизиран сервиз", може да се обърнеш и към колега от форума, за който все още не съм чул лоши отзиви от услугите, които предлага:
      Това включва и диагностика на място при закупуването на "нов" автомобил например.Всеки се е сблъсквал с проблем -> искате да видите на място всичко, или пък продавача не иска да се "изкарва" колата към сервиз, или всякакви от този род.
      Това пише в обявата му - Диагностика на автомобили

Коментар

ей Славчо, не лъжи хората бе, тва да не е Хонда :D нали знаеш джамбазите как правят лампите да гаснатаз бих отишъл на диагностика
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Slavi_Lancia написа:
          Няма смисъл Ако мотора бачка добре и по таблото не свети нищо, кво мислиш ша видят на диагностиката- Едно голямо НИЩО ще кажат всичко е ОК даи 36 лева аре бегаи И да е имало няква грешка записана в компа продавача се е постарал да я изтрие, и да не я изтрил кво от тва, може да дава грешка в МПХ ама тя може да се запише от откачане на буксата на моторчето по време на работа, или друг датчик на които някои маистор за нещо му е откачал буксата. Та общо взето такива ми ти работи. По окачването също няма кво да видиш кат я закараш на мастор, тя ако тропа кат я караш ясна е работата по може да те вълнува как са гърнетата и тръбите как е пода на колата и гредите има ли следи от удари има ли течове на масло и други подобни Хубавия мотор лесно се познава, напрашен сух, а не прясно измит пали лесно работи равномерно не тресе, ускорява добре, не се зачудва, не пуши, форсира се хубаво -укротява се хубаво и всичко такова дето ти радва окото е друг е въпроса колко фиата го могат това
          Колега, малко си се поизхвърлил за окачването иначе благодаря за изчерпателното мнение.
          ogi28b написа:
          Slavi_Lancia написа:
          Няма смисъл Ако мотора бачка добре и по таблото не свети нищо, кво мислиш ша видят на диагностиката- Едно голямо НИЩО ще кажат всичко е ОК даи 36 лева аре бегаи И да е имало няква грешка записана в компа продавача се е постарал да я изтрие, и да не я изтрил кво от тва, може да дава грешка в МПХ ама тя може да се запише от откачане на буксата на моторчето по време на работа, или друг датчик на които някои маистор за нещо му е откачал буксата.
          Ами не е точно така колега, има разлика между това една кола да е без нито една записана грешка, и това да ти изплюе една страница грешки, било то и стари такива. Преди време с един колега от форума оглеждахме една Мареа за да я купи той, а като я включих на компютъра, прясно измитият двигател "изплю" 13 грешки. Последваха преговори за цената, която пое надолу...Към автора - няма смисъл да даваш 36 лева в "оторизиран сервиз", може да се обърнеш и към колега от форума, за който все още не съм чул лоши отзиви от услугите, които предлага:
          Това включва и диагностика на място при закупуването на "нов" автомобил например.Всеки се е сблъсквал с проблем -> искате да видите на място всичко, или пък продавача не иска да се "изкарва" колата към сервиз, или всякакви от този род.
          Това пише в обявата му - Диагностика на автомобили
          От какво естество могат да бъдат грешките че цената да поема надолу при 13 годишна кола? Аз не си правя илюзии че ще закупя отличен автомобил и смятам че не е кой знае какво да е записал компа някоя др грешка. Нямам особени познания и за това питам какви може да са грешките че да се стигне до коментари? Цената на колата е 1600 лв има леки козметични забележки по боята и на шофьорската седалка, двигателя работи прилично а отдолу не се чува тропане от каквото и да било. При какъв тип грешки мога да искам по-ниска цена?

Коментар

ако се захванат по-сериозно могат да хванат заминаваща си или заминала ламбда сонда - 150 леваможе да има шмекерии по АБС и въздушни възглавници - но в такъв случай джамбазина няма да се навие да я караш на диагностика...извън диагностиката - тествай климатикаи не се връзвай на приказки от сорта - празен е, иначе работи

Коментар

Sev написа:
              ако се захванат по-сериозно могат да хванат заминаваща си или заминала ламбда сонда - 150 леваможе да има шмекерии по АБС и въздушни възглавници - но в такъв случай джамбазина няма да се навие да я караш на диагностика...извън диагностиката - тествай климатикаи не се връзвай на приказки от сорта - празен е, иначе работи
              Яснооо Значи задължително диагностика.Разбрах че намират и всички останали изплякали датчици.Като знам на мареата ми (същия мотор) кви пари са по добре да я закарам да я закачат.А иначе ще я купя от човек. Климата ще ти отвее мозъка и като цяло колата мн. ми хареса, като мотор имам в предвид иначе няма търговски вид.Прецених че човека не е измекяр ... не е разбирач но не е пестил пари по колата.На километража пише 180000км, собственика каза че е карана околу 8 хиляди километра тук и е купена от салон. Такива бравота по салоните са точно на 150-170К километра значи всичко се връзва... колата е на околу 220-250К което ме удовлетворява.Дано излезе добра покупка.Ако всичко мине по вода по сервизите ,съвсем скоро ще я видите в раздел тунинг с разни ъпгрейди

Коментар

щом върви добре - значи няма проблемно все пак я виж да ти е мирна главатаще чакаме да се похвалиш

Коментар

lithrone написа:
                  От какво естество могат да бъдат грешките че цената да поема надолу при 13 годишна кола?
                  Например - липса на връзка с главния мозък на въздушните възглавници. Неработещ АБС, поради дефектни 2 датчика и 3 релета. Обикновено изкормват лампите, за да не се вижда че светят за проблем. Друго - Липса на синхронизация между фазовите датчици (което ще ти пречи изобщо да я запалиш де), това с датчиците може да е стара грешка, която не се е появила пак, но достатъчно е да се изпише на екрана, и започваш - "Ама тя тука колата нещо грешки дава, тоя датчик е 63 лева, и е заврян на ма**а си, 100 лева с труда...", за л-сондата Sev каза, кво друго има в един бензинов мотор... абе и това е достатъчно. Но щом я взимаш от човек - по-различно е. Вероятно всичко е ок, а което не е наред - ще ти каже, освен ако не е някой мошеник.

Коментар

Аре кат минеш диагностика кажи кво са казали
                    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                      Аре кат минеш диагностика кажи кво са казали
                      Колеги, не се стигна до диагностика.Имам едни приятелчета BMW маниаци... майсторчета са тааа закарах колата днес при тях да я погледнат като цяло.Окачването-ЛОМ както и да е по окачването нищо не ме плаши аз си търся здрав мотор....Качи се ммоя човек да и направи два три кравая и температурата отиде в космоса... оставихме я намясто да работи а температурата седи между червената и зелената чертичка :DПерката се включва охлажда и хайде пак горе и така :DМоя човек каза че го съмнява гарнитурата на главата... каза че това нее моята кола и така изобщо не се стигна до диагностикатаааа ((Още като я видях и карах за пръв път видях че вдигна температура до средата за нула време и понеже моят термостат е заклинил в отворено положение си казах "бреииии мн хубав термостат има тая кола" Покарах я съвсем малко ...затова сиг. не е загряла при мен. Много бях харесал колата направоо чак ме е яд че не е читава .

Коментар

Working...
                      X