Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подмяна[лепене] на предно стъкло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Подмяна[лепене] на предно стъкло

Колеги стъклото на мареата имаше пукнатина ,която сега лятото се разрасна,ясно е че ще се сменя.Обаче едно стъкло на старо струва 50-60 лева ,а за поставяне ми искат още толкова.Та ми минава през главата ,дали е възможно сам да свърша тази процедура по поставяне на новото стъкло.Някой правил ли го е ?Въобще иска ли специални инструменти ,камера за съхнене?Какъв тип силикон или лепило се изполва?Ако може да си спретнем един Туториал ,че предполагам ще е полезен и за още доста колеги
    Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
    I am in love with my cars

кола

Не се занимавай с глубости смени го с ново поне ще стане бързо и лесно с гаранция .В Кобра май бяха около 120лв.едно стъкло е 50-60 лв и още поне 30 за монтаж а и трябва някой да го демонтира .
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
      Не се занимавай с глубости смени го с ново поне ще стане бързо и лесно с гаранция .В Кобра май бяха около 120лв.едно стъкло е 50-60 лв и още поне 30 за монтаж а и трябва някой да го демонтира .
      Аз стъкло ще взема така и така от кола втора ръка,че тея новите не ги знам дали покриват стандарта и как се чупят.Под лепене в темата да се разбира поставяне на ново стъкло на автомобила ,а не залепяне на пукнатините по стъклото.

Коментар

с

виждал съм няколко пъти как се слага стаъкло от кобрата.махат счупеното изчистват остатъците от лепилото на старото почистват с кореселин.намазват повърхноста с една черна течност.след това слагат лепилото в една машинка даго загреят като се загре е го слагат в пистолет за силикон.нанасят го на колата и слагат стъклото.
        тел.0897943620

Коментар

кола

Има фирми дори където слагат и на място без това да ускъпява услугата ти си знаеш дано стане

Коментар

Колега сложи си ново стъкло и ще се родиш. Моето се пукна преди 2-3 години и сложих някакво тайванско за 150лв с монтажа. Старото стъкло когато примерно изкачвам баир и слънцето пече отсреща стъклото ставаше направо бяло и нищо не се виждаше. С новото не е така, слънцето пак си заслепява, но поне през стъклото се вижда.
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
              Колега сложи си ново стъкло и ще се родиш. Моето се пукна преди 2-3 години и сложих някакво тайванско за 150лв с монтажа. Старото стъкло когато примерно изкачвам баир и слънцето пече отсреща стъклото ставаше направо бяло и нищо не се виждаше. С новото не е така, слънцето пак си заслепява, но поне през стъклото се вижда.
              Явно е някакъв тип матирано това новото.Мен не ме притеснява толкова цената на новото колкото това че не зная откъде идва и какви стандарти покрива,издръжливост,начин на чупене и прочие параметри на които оригиналното отговаря.Именно и затова я пуснах тази тема,да посъбера и повече мнения.

Коментар

кола

Аз преди време сменях на Ситроен за 120 лв Триплекс с затъмнена лента отгоре като оригиналното иначе ми търсеха 30 лв за залепване и не давали гаранция можело и да се вижда трябвалое като е счупено да се залепи веднага .ако е старо стъклото трябва да нее надраскано при мен е изхабено няма хубав гланц и като чисти чистачката все остава малко като матов филмако е ново и с гланци не се получава така чисти си както трябва и се вижда хубаво

Коментар

kluchar написа:
                  Аз преди време сменях на Ситроен за 120 лв Триплекс с затъмнена лента отгоре като оригиналното иначе ми търсеха 30 лв за залепване и не давали гаранция можело и да се вижда трябвалое като е счупено да се залепи веднага .ако е старо стъклото трябва да нее надраскано при мен е изхабено няма хубав гланц и като чисти чистачката все остава малко като матов филмако е ново и с гланци не се получава така чисти си както трябва и се вижда хубаво
                  На мен ми предлагаха за мареата от 120 лв някво нормално и от 200 и няколко лв някво дето имало нещоси в повече.С него светлината от отсрещните фарове не заслепявала толкова... ако някой знае нещо повече нека сподели че скоро ще сменям на др кола и се замислям за това по-скъпото.

Коментар

с

аз си сложих ново от кобра и беше толкова здраво че зимата една опесачаваща машина го счупи с пясъка които разхвърляше.моито мнение подобре запазено втора употреба.
                    тел.0897943620

Коментар

Re: с

gal76 написа:
                      аз си сложих ново от кобра и беше толкова здраво че зимата една опесачаваща машина го счупи с пясъка които разхвърляше.моито мнение подобре запазено втора употреба.
                      и мислиш ли,че втора ръка,щеше да удържи на пясъка хвърлян със сила от машината-малшанс по-скоро,че си бил там,а не калпаво стъкло
                      ex.Мареа ТД100

Коментар

lithrone написа:
                        На мен ми предлагаха за мареата от 120 лв някво нормално и от 200 и няколко лв някво дето имало нещоси в повече.С него светлината от отсрещните фарове не заслепявала толкова... ако някой знае нещо повече нека сподели че скоро ще сменям на др кола и се замислям за това по-скъпото.
                        Поляризация против заслепяване, най-вероятно. Някои модели очила имат такива филтри. Познават се по това, че като си погледнеш екрана на телефона през такива очила, изглежда наред, но като го завъртиш на 90 градуса, вече не виждаш нищо. Очилата са ми долу в колата, иначе щях да покажа със снимка за какво иде реч. На бравата няма такъв филтър на стъклото, и е гадничко понякога. Но това не значи че ще те спаси от заслепяване Просто ще е малко по-малко.

Коментар

Само да вметна, че не на всеки телефон можеи да си провериш поляризацията на очилата или стъклото. Например Nokia N78 се вижда от където и да е - пробвал съм; и в същото време с един Samsung, който е с 1-2 години по-стар се получаваше. По темата - не ти препоръчвам да се занимаваш сам, защото първо лепилото е към 10-20 лв и се ползва пистолет специално за него, защото е в опаковка, като салам. Още повече ти трябват и лепки, с които да вдигнеш прозореща и да го поставиш - евтините не стават за нищо и не са съвсем евтини. Задължително ще ти трябва помощ поне за демонтажа на старото и има реален шанс да си увредиш сериозно таблото, ако не си наблюдавал внимателно как става. В последствие, ако не си почистил добре прозореца и не си познал правилно количеството на лепилото - или ще духа или ще изпозалепиш страници, таван и табло на колата. Сам прецени дали си заслужава за тези пари да си съсипеш цял ден с ядове за нещо, което може да стане за 1-2 часа. Успех!
                          Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
                          Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
                          -------------------------------------------------------------

Коментар

офтопикколега със мерцедес С200, сподели че мерседесите имали вграден нагревател пот стъклото и при нужда от демотаж се закача тоя нагревател на акумулатора и стапя лепилото и сваляш стъклото без ядове!явно лепилото е термопластично...
                            ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

След като ще взимаш втора употреба стъкло, какво те интересуват параметрите му? Ти няма да имаш избор. Нямаш и никаква гаранция, че втората у-ба ще е оригинално. А за монтажа, направи го, но нека първия да не е на собствената ти кола. Снабди се с "лапи" и си викни помощник. Многократно съм гледал как се прави, но не бих се захванал никога.Остави професионалисти да сменят стъклото, ще имаш и гаранция, и ново стъкло.
                              Fiat Marea 1.8i 16V
                              Fiat Tipo 1.4i 8V
                              Fiat Punto 1.6i 8V
                              www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Working...
                              X