Колеги стъклото на мареата имаше пукнатина ,която сега лятото се разрасна,ясно е че ще се сменя.Обаче едно стъкло на старо струва 50-60 лева ,а за поставяне ми искат още толкова.Та ми минава през главата ,дали е възможно сам да свърша тази процедура по поставяне на новото стъкло.Някой правил ли го е ?Въобще иска ли специални инструменти ,камера за съхнене?Какъв тип силикон или лепило се изполва?Ако може да си спретнем един Туториал ,че предполагам ще е полезен и за още доста колеги
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подмяна[лепене] на предно стъкло
Collapse
X
-
Re: кола
kluchar написа:Не се занимавай с глубости смени го с ново поне ще стане бързо и лесно с гаранция .В Кобра май бяха около 120лв.едно стъкло е 50-60 лв и още поне 30 за монтаж а и трябва някой да го демонтира .Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
-
с
виждал съм няколко пъти как се слага стаъкло от кобрата.махат счупеното изчистват остатъците от лепилото на старото почистват с кореселин.намазват повърхноста с една черна течност.след това слагат лепилото в една машинка даго загреят като се загре е го слагат в пистолет за силикон.нанасят го на колата и слагат стъклото.тел.0897943620
Коментар
-
Колега сложи си ново стъкло и ще се родиш. Моето се пукна преди 2-3 години и сложих някакво тайванско за 150лв с монтажа. Старото стъкло когато примерно изкачвам баир и слънцето пече отсреща стъклото ставаше направо бяло и нищо не се виждаше. С новото не е така, слънцето пак си заслепява, но поне през стъклото се вижда.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:Колега сложи си ново стъкло и ще се родиш. Моето се пукна преди 2-3 години и сложих някакво тайванско за 150лв с монтажа. Старото стъкло когато примерно изкачвам баир и слънцето пече отсреща стъклото ставаше направо бяло и нищо не се виждаше. С новото не е така, слънцето пак си заслепява, но поне през стъклото се вижда.Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
-
кола
Аз преди време сменях на Ситроен за 120 лв Триплекс с затъмнена лента отгоре като оригиналното иначе ми търсеха 30 лв за залепване и не давали гаранция можело и да се вижда трябвалое като е счупено да се залепи веднага .ако е старо стъклото трябва да нее надраскано при мен е изхабено няма хубав гланц и като чисти чистачката все остава малко като матов филмако е ново и с гланци не се получава така чисти си както трябва и се вижда хубаво
Коментар
-
lithrone
kluchar написа:Аз преди време сменях на Ситроен за 120 лв Триплекс с затъмнена лента отгоре като оригиналното иначе ми търсеха 30 лв за залепване и не давали гаранция можело и да се вижда трябвалое като е счупено да се залепи веднага .ако е старо стъклото трябва да нее надраскано при мен е изхабено няма хубав гланц и като чисти чистачката все остава малко като матов филмако е ново и с гланци не се получава така чисти си както трябва и се вижда хубаво
Коментар
-
Re: с
gal76 написа:аз си сложих ново от кобра и беше толкова здраво че зимата една опесачаваща машина го счупи с пясъка които разхвърляше.моито мнение подобре запазено втора употреба.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
lithrone написа:На мен ми предлагаха за мареата от 120 лв някво нормално и от 200 и няколко лв някво дето имало нещоси в повече.С него светлината от отсрещните фарове не заслепявала толкова... ако някой знае нещо повече нека сподели че скоро ще сменям на др кола и се замислям за това по-скъпото.
Коментар
-
Само да вметна, че не на всеки телефон можеи да си провериш поляризацията на очилата или стъклото. Например Nokia N78 се вижда от където и да е - пробвал съм; и в същото време с един Samsung, който е с 1-2 години по-стар се получаваше. По темата - не ти препоръчвам да се занимаваш сам, защото първо лепилото е към 10-20 лв и се ползва пистолет специално за него, защото е в опаковка, като салам. Още повече ти трябват и лепки, с които да вдигнеш прозореща и да го поставиш - евтините не стават за нищо и не са съвсем евтини. Задължително ще ти трябва помощ поне за демонтажа на старото и има реален шанс да си увредиш сериозно таблото, ако не си наблюдавал внимателно как става. В последствие, ако не си почистил добре прозореца и не си познал правилно количеството на лепилото - или ще духа или ще изпозалепиш страници, таван и табло на колата. Сам прецени дали си заслужава за тези пари да си съсипеш цял ден с ядове за нещо, което може да стане за 1-2 часа. Успех!Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
След като ще взимаш втора употреба стъкло, какво те интересуват параметрите му? Ти няма да имаш избор. Нямаш и никаква гаранция, че втората у-ба ще е оригинално. А за монтажа, направи го, но нека първия да не е на собствената ти кола. Снабди се с "лапи" и си викни помощник. Многократно съм гледал как се прави, но не бих се захванал никога.Остави професионалисти да сменят стъклото, ще имаш и гаранция, и ново стъкло.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар