Прегледах старите теми колеги, но не се ориентирах добре за проблема. Първо да обясня симптомите.Днес се връщах от великденските празници и някъде около Владая колата започна да се тресе все едно я е хванала някаква треска.. дори и при сравнителни ниска скорост. В първия момент си помислих, че просто пътя е много лош, но след като минах на относително "нормален" (до колкото ги има) колата се държеше доста нестабилно все едно се опитва непрекъснато да кършне ту в едната ту в другата посока... разбира се става дума за малки отклонения и сравнително голяма честота.. но заради скоростта и честотата се усеща отлично интерционния момент който се създава. На перфектен път колата се държи.. бих казал стабилно.. докато не подам малко газ или натисна спирачката.. вместо да се ускори/спре плавно.. започва отново лека нестабилност и "треперене"...
Аз лично не забелязах основателна прична за да се получи това нещо, т.е. не съм минал нито през някаква дупка, нито съм правил резки движения (беше доста мокро, в някой участъци валеше силно и през целия път карах внимателно)...
Преди месец-два беше на преглед по ходовата част и "всичко" било ОК (гледам при първи симптоми да я оправям и не е зарязана колата на самотек)... В много скоро време ще ходя до сервиз за да сменят някой консумативи по спирачките... и се чудя какво може да е, за да го погледнат конкретно? Идеи?Благодаря предваритено!

Коментар