Колеги, колата е Пунто 1.1 От 2-3 дена имам този проблем. Свети лампата на инжекциона. И то не свети постоянно. Светка и гасне. Значи реда е следния.Влизам в колата, давам на контакт, лампата светва помпата качва гориво и лампата изгасва. Завъртам, паля и тя почва да работи. Не се появява винаги, някой път излиза след 30 секунди, някой път дори веднага. Говоря за ето това : http://alincoo.snimka.bg/automobiles/fiat-punto.521086 (от дясната страна лампичката дето е за инжекциона). Колата не гасне, държи си обороти ... просто няма нищо ненормално в държанието и. Когато е студена колата (около 50-60-70 градуса) смисъл стрелката е под средата която е посочена за идеална температура за работа на двигателя. Когато лампичката не свети държи около 800 оборота. Когато светне леко ги вдига до 1000, като изгасне падат пак на 800. Когато обаче двигателя е загрял, и лампичката светне и изгасне, промяна в обортите няма никакви. Говорих с един познат, и той ми каза, че това е грешка в компютъра. Каза ми да откача акумулатора и ще изчезнат. Откачих седях седях седях .. закачихме го ... пак светка. (Повтарям не се появява всеки ден и при всяко палене. Примерно на 2-3 паления на 1 светка). Сипах добавка РЕДЕКС уж е за 2 резервоара, набамках повече от половината добавка в 1 резервоар и изюрках колата по магистралата. Момчето което караше по мене викаше, че като дам газ рязко излиза черен облак отзад. През целия път на отиване и връщане до Пловдив се показа само 1 път за кратко. Сега пак се появи. Вече не знам кво да правя
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лампа на инжекциона.
Collapse
X
-
ако имаш под ръка някое такова пунто - вземи датчика на коляновия вал за малко на заем - държи се на 1 болт и една букса от другата страна. ако е това - 55-60 лв. в магазина. може би окото му се е показало. другото е датчик на температурата на инжекциона - 20 пари е...ама принципно не е голям проблем според мен. газ имаш ли? ако имаш - там е проблема. но пак казвам - не е кой знае какъв проблем! на мен ми свети от 3 години - откакто съм с газ в последно време взе да светка и на бензин и смених горните 2 датчика. ефекта е почти 0...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Ами колега, вземи отиди на една компютърна диагностика и много ясно и точно ще ти кажат какъв е проблема, заради който лампата ти светва. Колегите няколко пъти ти го казаха по-горе. Това да сменяваш датчици само за теста, звъчи безумно, тъй като лампата може да свети заради проблем във всеки един от тях. Даваш 20лв., правят ти диагностика и спираш с чуденето и директно преминаваш към решението на проблема!Fiat Punto 1.1 '97
Коментар
-
hann написа:Ами колега, вземи отиди на една компютърна диагностика и много ясно и точно ще ти кажат какъв е проблема, заради който лампата ти светва. Колегите няколко пъти ти го казаха по-горе. Това да сменяваш датчици само за теста, звъчи безумно, тъй като лампата може да свети заради проблем във всеки един от тях. Даваш 20лв., правят ти диагностика и спираш с чуденето и директно преминаваш към решението на проблема!Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
////Punto//// написа:Аз точно щото съм патил от тия безумия с диагностиките и искам да черпя вода от извора. Дето се вика не питай старило а патило.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар