Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с Opel Astra 1.6 16V Ecotec

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблеми с Opel Astra 1.6 16V Ecotec

Mitko написа:
    Двигателя скъса ангренажен ремък и се притеснявам от няколко неща:1. Какви са шансовете да е ударило клапан или да има други бели по двигателя?2. Колата е в Габрово и къде може да се направи този мотор там? Има ли оторизиран Опел сервиз в околността?3. Ако колата дойде до София към кой сервиз да я насочим за да разглобят отстранят възможната авария?
    Почти 100% има поражения по двигателя. При скъсне на ремък на този двигател съм виждал повреди по буталата,криви клапани.

попринцип не би трябвало да има последствия никакви аз преди карах опел кадет даже още го имам та на него съм късал ангренажен ремъкнов ремак и майстор да го сложи само му трябваше и да ти кажа беше във високи обороти и нито клапан нищо а едно приателче кара астра 1.4 моно та тои скъса преди няколко месеца ангренажния ремъки помля клапаните а колата му е по нова със 10 години от кадета а най-странното е че въпросния двигател на астрата като са го отворили е имал защита от удар на клапаните та майсторите не можаха да си обяснят как е помлял клапаните та тъй че пич с повече късмет едни ангренажен ремак 20 кинта и някои майстор да ти го зацепи за още 50-70 лв а ако не си имал късмет ремонта излиза около 600 лв та успех човече дано не си одарил клапаните
    Fiat Brava
    Volkswagen Golf
    и тия три неща

Коментар

Аз също мисля че няма да имаш поражения, някои от двигателите на OPEL (обикновено по-големите) са направени така че да не удрят клапани като се скъса ремъка, един познат имаше OPEL VEKTRA ли беше или ASTRA непомня скъса ремък и го сменяха направо на пътя там кадето го скъса, нямаше щети...Късмет...

Коментар

Дано да е така,аз съм свидетел на значителни поражения след скъсан ремък на 1.6 екотек на Тигра...

Коментар

Re: Проблеми с Opel Astra 1.6 16V Ecotec

Mitko написа:
          Двигателя скъса ангренажен ремък и се притеснявам от няколко неща:1. Какви са шансовете да е ударило клапан или да има други бели по двигателя?2. Колата е в Габрово и къде може да се направи този мотор там? Има ли оторизиран Опел сервиз в околността?3. Ако колата дойде до София към кой сервиз да я насочим за да разглобят отстранят възможната авария?
          Митко, във ВТ има сервиз на Опел - http://www.opel.bg/site/toolbox/deal...p?region_id=69
          Punto SX 1.1 55

Коментар

Opel Calibra 2.0 16V Ecotec от 1995-та година - след блокиране на водната помпа (тя е на ангренажния ремък) от 16-те клапана нямаше един здрав.Кой крив,кой направо строшен........трагедия.И не само клапаните - повечето водачи в главата бяха сцепени а един беше направо избит чак до пула отгоре......буталата имаха само белези къде са ударили клапаните иначе друго им нямаше.....незнам при какви обороти се е получило но смятам че този двигател също е имал защита от удар тъй като Opel са си известни с тази екстра а и моторът си е доста нов като вид ама май-май не е много надежна защитата (ако я има де но мисля че трябва да е имал).Честно казано никой не може да ти каже с точност какво е станало защото е много специфично какво точно се е ударило,колко сериозно и т.н. и от това се определя какви ще са щетите и цената на ремонта.
            Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

Късничко се включвам. Имам абсолютно всичко за тоя тип двигатели. Пък съм и близичко до Габрово.

Коментар

Working...
              X