Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бравото гасне само и пали трудно след това

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бравото гасне само и пали трудно след това

Колата е Браво 1.6 16в . Проблема е следния,вървеше си ок и изведнъж започна да гасне в движение,след което пали много трудно и пак гасне.При запалване и поддържане на около 4000 оборота след време започва да се дави и оборотите падат независимо дали газта се натиска,пусната е или се помпа на педала. Като се запали след това (обикновено от поне 3-тия път) при натискане на газта пука в гърнетата. Всичко което ми идваше на ум го пробвах-чистих буксите на датчици,на бобината,пробвах с отвита капачка на резервоара-нищо не даде ефект. Интересното е и друго- в някой момент след като запали и се ускори до към 5000 оборота е наред,след което ако се покара с ниски обороти се усеща как гасне и после пак същата история с трудното палене. Ако някой има идеи ще се радвам да ги сподели.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Колега, част от проблемите ти ги имам и аз (Брава 1.6 16V), моята тема е малко по-надолу (Гаснене при настискане на съединителя, ако искаш я виж). Общо взето май стигнахме до извода, че е проблем със зареждането на акумулатора или нещо по токовете, но като я закарам да я проверят ще кажа със сигурност.
    Fiat Brava ELX 1.6 16V 1998 г.

Коментар

pi4_s_bravo същото ми се случи като на тебе преди месец между едни селаналожи се да ме дърпат с въже до съседното село и там я оставих да нощувана другия ден студена си запали и се прибрах без проблем до града,но неработешекакто трябва бях побеснял защото 4 години я карам и не ми беше правила такива мизериина следващия ден смених кабели свещи горивен и въздушен филтар и поне засега всичко е перфектно
      FIAT BRAVA_ELX 1.6 16V 103HP 97

Коментар

Тя добре,че не ме остави някъде по-на изток при прибирането от морето а започна да ми прави номера в София. Проблема е ,че преди няма и 1500км съм сменил масло, въздушен и горивен филтър затова те отпадат като причина. Върти ми се из главата кофти бензин, ама пък ту да върви ту да забива нос, да пука и гасне много странна работа.
        Фиат Крома 1.9 16v+
        Фиат Браво 1.6 16v
        Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Такааа известно развитие по случая- след разглобяване на половината кола се установи ,че проблема е от вентилацията на резервоара,и по-точно от карбоновия филтър. С изваден от всмукателния колектор маркуч за вентилацията колата си работи на 6 и върви много по-добре отколкото когато си беше наред преди да се появи проблема. В момента маркуча си стои изваден,и се чудя как точно да се справя с тоя филтър- да го изтърбушвам ли (познавам хора,които така са направили като се е запушил) или някакъв вид чистене има ли?
          Фиат Крома 1.9 16v+
          Фиат Браво 1.6 16v
          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Колега, верояно проблема ти със гасненето на двигателя идва не от запушен филтър, а точно обратното - някъде към резервоара имаш пропуска на въздух. Щом компютъра отвори електромагнитния клапан на EVAP системата, този въздух достига до входния колектор и рязко променя състава на горивната смес.PS Предполагам си запушил отверисето на входния колектор след като си махнал маркуча към филтъра?
            Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

Въздух не влиза в резервоара-пробвах го като свалях бензиновата помпа вчера, иначе щуцера на всмукателния колектор съм го запушил.
              Фиат Крома 1.9 16v+
              Фиат Браво 1.6 16v
              Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Странно наистина. Но съм почти убеден, че запушен филтър няма как да доведе до гаснене на автомобила. Резервоара ще се проветрява през клапана на капачката, а не през входния колектор. Не е супер "екологично", но не виждам друго лошо. Все пак смятам, че по някакъв начин при отворен клапан на EVAP засмуква въздух. Може би не от резервоара, а при маркучите след филтъра. Пиши щом откриеш нещо по върпоса. Успех!
                Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

Днеска разкостих въпросния филтър и за по-сигурно продухах маркучите за вентилацията на резервоара,както и тези от и за филтъра. Самия филтър има няколко парчета дунапрен и някакъв филтриращ елемент и е пълен с малки частици подобни на въгленчета. Смених въпросните филтриращи елементи с нови чисти (разбира се предназначени за съвсем други неща), след което сглобих отново филтъра и го свързах както трябва да е. Колата си работи на 6 като е доста по-пъргава от преди да се появи проблема с гасненето,а и оборотите на празен ход са 850, а не като преди това 800. Трудното в цялата работа е рязането и лепенето на филтъра,защото явно не е предвидена поддръжката му.
                  Фиат Крома 1.9 16v+
                  Фиат Браво 1.6 16v
                  Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Working...
                  X