Искам да ви попитам тези нещица какви са (оградените в кръгчетата)Това ограденото със зелено го има и от дясната част на колата. Спред мен са клупунгите на АБС датчиците ама дали е това или се бъркам?А това оградено в червено за какво служи? Това прилича на клапан който да подава допълнително въздух след дроселната клапа ама кое го управлява?A това на втората снимка какво е?То се намира в краката на пътника до шофьора, под пластмасов капак.Съжелявам за снимката ама клупунга който влиза е дълъг около 15см(бял пласмасов), а устройството в което влиза е алуминиево и дълбоко около 10-13см.Това не е борд компютъра ECU-то на колата, защото на този модел система BOSCH LH-JETRONIC е вграден в дебитомера (за справка горната снимка, част от него се вижда под клапана за който ви питам)Благодаря ви.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тези неща какви са?
Collapse
X
-
Re: Тези неща какви са?
BO написа:... Спред мен са клупунгите на АБС датчиците ама дали е това или се бъркам?...ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
-
Колата няма Ербег.И аз предполагам че са за сензорите, ама къде са скрити тогава другите два за задните колела?А това за ECU-to идея си нямам какво управлява, защото е големичко и клупунга си е голям (както виждате).За въпросния клапан нищо не се каза май. Първото (и единствено) ми предположение, е че се управлява от климатика, защото тази система няма моторче или такива неща за управление на оборотите, а са само този и един друг клапан, който пуска повече въздух след дросела, когато колата е студена.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар