Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тези неща какви са?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тези неща какви са?

Искам да ви попитам тези нещица какви са (оградените в кръгчетата)Това ограденото със зелено го има и от дясната част на колата. Спред мен са клупунгите на АБС датчиците ама дали е това или се бъркам?А това оградено в червено за какво служи? Това прилича на клапан който да подава допълнително въздух след дроселната клапа ама кое го управлява?A това на втората снимка какво е?То се намира в краката на пътника до шофьора, под пластмасов капак.Съжелявам за снимката ама клупунга който влиза е дълъг около 15см(бял пласмасов), а устройството в което влиза е алуминиево и дълбоко около 10-13см.Това не е борд компютъра ECU-то на колата, защото на този модел система BOSCH LH-JETRONIC е вграден в дебитомера (за справка горната снимка, част от него се вижда под клапана за който ви питам)Благодаря ви.
    Прикачени файлове
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Re: Тези неща какви са?

BO написа:
    ... Спред мен са клупунгите на АБС датчиците ама дали е това или се бъркам?...
    Мисля, че не бъркаш. Не познавам твоя модел, но куплунгът на снимката е съвсем същият като тези, които свързват датчиците за ABS на моята. Впрочем, много лесно можеш да провериш: разкачи един куплунг, дай на контакт и след 2-секундния тест лампата за ABS ще остане да свети.
    ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Това са датчици (сензори за удар) на AIRBAG’а, най-добре да не ги сваляш от конзолите или пък да ги разкачаш.
      Fiat Coupe 2.0 16v Cadamuro, Fiat Stilo

Коментар

Това на първата снимка са куплунги за датчиците на ABS-а! Второто ми прилича на ECU.
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

emopeev написа:
          Това са датчици (сензори за удар) на AIRBAG’а, най-добре да не ги сваляш от конзолите или пък да ги разкачаш.
          Не си прав колега! Всички елементи от airbag системата са свързани с жълти по-добре изолирани проводници и са означени специално!
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Колата няма Ербег.И аз предполагам че са за сензорите, ама къде са скрити тогава другите два за задните колела?А това за ECU-to идея си нямам какво управлява, защото е големичко и клупунга си е голям (както виждате).За въпросния клапан нищо не се каза май. Първото (и единствено) ми предположение, е че се управлява от климатика, защото тази система няма моторче или такива неща за управление на оборотите, а са само този и един друг клапан, който пуска повече въздух след дросела, когато колата е студена.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

На първата снимка са куплунзите на ABS датчиците-100%,едната част е мъжко,другата женско,извадиги и ще ти светне лампата на ABS-а :D :D :DП.П. задните мисля са под задната седалка,вдигни я и ще разбереш
              forza forever

Коментар

Working...
              X