Проблема ако не е този:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=61923то тогава е в слаб акумулатор или прекалено голяма утечка.ASR управлението дава грешки като засече нисък волтаж.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ASR/EBD/ABS failure - Stilo JTD
Collapse
X
-
Здравейте, попрегледах различни теми из форума и тази ми се стори най-подходяща да си споделя проблема.Вчера колата (Фиат Стило 2002 г. 1,6 - 103 к.с., бензинка с пълен газов инжекцион) даде грешка ASR и двигателя изключи В ДВИЖЕНИЕ! (По принцип редовно при тръгване ми дава няколко грешки, обикновено за Airbag и Engine Failure.) В добавка изписваше "Loose connection" и за съвсем кратко време успях да мерна проблем за "Cooling-...", но ми го смени преди да разбера за какво ставаше въпрос... След кратка почивка и няколко опита запали, но при движение показваше само 0 оборота през цялото време. На няколко пъти, докато я прибера ми гаснеше в движение => изключвах, включвах с ключа, втора-трета скорост и я палех набързо без да спирам, че не ми се рискуваше ако спра на място и окаже да потегли точно в неделя вечер в другия край на града...Тази сутрин изобщо не пожела и да запали, че да я закарам до сервиз, като в добавка ми даде грешка EBD.Колата я имам от около 8 месеца. Преди на 2 пъти ми е правила проблема с ASR+Loose connection и след кратък престой е потегляла, но оборотомерът си работеше и след това със седмици или месеци не ми го беше правила този проблем.Доколкото успях да прегледам различните теми ми направи впечатление тази:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=61923Ще видя да пробвам там описаните неща + разкачане на акумулатора, като за начало.От Пловдив съм, затова да попитам за съвет къде е добре да я закарам на диагностика и евентуално решаване на проблема? По принцип ми препоръчаха до Хлебния завод (на Кукленско шосе) един сервиз с табела Бош, но не е Бош. Също така и в началото на бул Южен (откъм Коматевско шосе) - сервиз Формула.Като последна възможност Динекспреса в Смирненски на Пещерско шосе ми е под носа и най-удобно, но в няколко теми, където четох коментари за тях са все негативни...Ще се радвам ако може да дадете някой съвет или да ме насочите към доказан специалист от Пловдив, който разбира от тези колички. Благодаря предварително на отзовалите се!едит:Да уточня, че колата беше загрята - първо бях излизал извън града с нея.when skies are grey...
Коментар
-
Dezertiora написа:в Смирненски на Пещерско шосе ми е под носа и най-удобно, но в няколко теми, където четох коментари за тях са все негативни...Ще се радвам ако може да дадете някой съвет или да ме насочите към доказан специалист от Пловдив, който разбира от тези колички. Благодаря предварително на отзовалите се!едит:Да уточня, че колата беше загрята - първо бях излизал извън града с нея.Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар