Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шум при завой

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Шум при завой

Колеги, появи се странен шум при опит да завъртя волана. Все едно съм го завъртяла до край. Тогава е нормално да се чува един особен звук, но при мен започна да се чува някакъв подобен звук при съвсем леко завъртане на волана. Случайно на някого да се е случвало същото? Някакви предположения какво може да бъде? Колата е фиат браво

Скоро да е правено нещо свързано с ремъците, каквото и да е? Смяна на ремък, на помпа някоя, на ролка? Може би ремъкът не е добре опънат, или се е повредил опъващият механизъм, ако е автоматичен? Какъв модел двигател има това Браво?

Коментар

Re: Шум при завой

No_Name написа:
      Колеги, появи се странен шум при опит да завъртя волана. Все едно съм го завъртяла до край. Тогава е нормално да се чува един особен звук, но при мен започна да се чува някакъв подобен звук при съвсем леко завъртане на волана. Случайно на някого да се е случвало същото? Някакви предположения какво може да бъде? Колата е фиат браво
      и при мен се появи точно този шум, но не съм сменял нито ролки нито ремъци нищо не е бутано
      Fiat Marea Weekend 1.8 `99 ELX

http://www.flirt4e.com/test.php?tid=360849411

Коментар

Двигателят е 1.6 16V. Ремъците са сменяни преди около година. Преди няколко месеца започна да ми издава странен звук при палене, който престана след като стегнахме малко ангренажния ремък. Възможно ли е да се е разхлабил ремъка на ролките или каквото е там и ако е това, колко е опасно да я карам така? То май новите ремъци по принцип в един момент се разхлабват и трябва да се постегнат.

Коментар

No_Name написа:
          Двигателят е 1.6 16V. Ремъците са сменяни преди около година. Преди няколко месеца започна да ми издава странен звук при палене, който престана след като стегнахме малко ангренажния ремък. Възможно ли е да се е разхлабил ремъка на ролките или каквото е там и ако е това, колко е опасно да я карам така? То май новите ремъци по принцип в един момент се разхлабват и трябва да се постегнат.
          Провери нивото на маслото в хидравликата.Ако е нормално съм сигурен че е черно.Източи го , направи промивка на системата и налей ново масло.

Коментар

Ако шума се чува само при движение и е подобен на бучене, може да е от лагер на главина.

Коментар

В интерес на истината не мога да преценя дали го има по време на движение. Чувам го като съм спряла. И аз в началото си помисли, че може да е от хидравличната течност и сигурно първо това ще проверим като закарам колата при някого, който разбира от коли.

Коментар

Колеги, моля ви отново за помощ. Някой може ли да ми каже каква хидравлична течност трябва да сложа за моята кола - фиат браво 1.6 16V? Този шум се засили, но аз все не смогвам да видя какво й е на колата ми и си я карам така. Погледнах нивото на течността и ми се стори под минимума, но все пак съм жена и не разбирам особено. Чичката в магазина ми показа 3 вида течност - зелена, червена и някаква оранжева или жълта (не помня), а аз не мога да различа моята каква е. Погледнах я и ми се стори зелена, почти черна. На капачката има лепенка с някаква картинка на жълт фон и сега се чудя дали не е жълта нищо, че самата течност ми се стори зеленикава - може да ми е прекалено мръсна. Търсих информация из интернет, но там пък навсякъде се споменава червена. Тотално се обърках каква течност да купя

Коментар

Например ето такава. На моето браво си го пише в книжката. Необходими са 0.8 литра, тубичката е 1 литър.
                  Прикачени файлове
                  Bravo 1.6 / 16

Коментар

Много благодаря. Не знаех, че за хидравликата се слага трансмиционно масло за автоматични скоростни кутии. Това е червено, така ли? А ако не намеря такова, а взема друго червено, ОК ли е?

Коментар

No_Name написа:
                      Много благодаря. Не знаех, че за хидравликата се слага трансмиционно масло за автоматични скоростни кутии. Това е червено, така ли? А ако не намеря такова, а взема друго червено, ОК ли е?
                      Колежке купи си червено масло за автоматични ск. кутий,не е задължително да е tutela каквото си вземеш.Отиди някъде където си знаят работата (в раздела "сервизи магазини" пише къде може да ти свършат работа) или ако имаш познати да ти го сменят.Ще ти трябват 2 шишенца по литър да има за промивка.Не му се вталясвай едва ли е нещо опасно и фрапантно,но не го отлагай.Лагер на помпата също може да се обажда.
                      Fiat Tipo
                      Corsa b комби !

Коментар

При мен се оказа че се обажда лагер на главината

Коментар

Загледах се в маслото - прилича ми на зелено, още не е отпечатана тубичката защото не съм се наканил да го сменя. И въобще каква е точно разликата червено - зелено. Аз мисля че има значение при смяната без пълно източване на системата. Наливаш отгоре червеното, отдолу изтича зеленото ... и така докато отдолу започне да тече червено. Знаеш че старото масло е източено и в системата имаш само от новото масло - червено. Следващия път си купуваш зелено.
                          Bravo 1.6 / 16

Коментар

Ако ще и бенбено да е маслото,гледай да пише че е за автомат трансмисия.
                            Fiat Tipo
                            Corsa b комби !

Коментар

Този път отидох в магазин за авточасти, специализиран за италиански автомобили и момчетата там бяха много компетентни. Не ме оставиха да се обяснявам много какво искам, защото веднага ми дадоха точно тази течност като от картинката на Riki888 вместо да ми предлагаха 100 вида течности с различни цветове . Утре се надявам да го сменя и стискайте палци да се оправи онзи гаден звук.

Коментар

Working...
                              X