Здравейте пак.Аз си свалих мотора днес (Типо 1.1 fire) и го разчастих ама вътре не ми хареса много много.Има разни надрасквания по повърхността на цилиндъра (нямам ризи) които са страшно много под формата на спирали от горния към долния край на цилиндъра.С нокът съвсем леко се усещат....ама пък са много и са и на 4-те цилиндъра
Та се чудя това нормално ли е не е ли и какво да правя.Нямам чак толкова много пари (имам де ама мислех газ да слагам с част от тях) да изшлайфам мотора и да си купя ремонтни бутала + сегменти и да сменя половината двигател.Другото което е буталата хлопат в цилиндрите (свалих главата и без нищо друго да правя като хеана буталото то съвсем леко мърда настрани - под милиметър ама мърда).Разчастих първи цилиндър,измъкнах му буталото ама няма видими щети (потрошени сегменти и т.н.) обаче тея резки си ги има на всичките цилиндри ама незнам от какво може да са.......Та исках да попитам дали е нормално да ги има тези резки (пак да повторя - множество резки под формата на спирала в частта от цилидъра където се движи буталото които са достатъчно големи за да може да ти закача съвсем леко нокътя и ги има на 4-те цилиндъра еднакви) и как да се справя с проблема (ако има такъв).Общо взето мотора беше изкормен заради ниска комрпесия (под 4 на цилиндър) и предполагах че е от главата защото през картерните газове не духа много много (на празен ход малко иначе след 1200-1500 оборота никак) обаче като я погледнах клапаните лягат добре,нямат нагар почти никакъв.Гарнитурата на главата и тя беше добре или поне така изглеждаше ама все пак не се знае.Незанм къде точно е проблемът ама тези резки страшно много ме притесняват.Благодаря предварително за помощтта!

Коментар