Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПРОБЛЕМ - Много твърда хидравлика на Типо. Моля Ви за съвет

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ПРОБЛЕМ - Много твърда хидравлика на Типо. Моля Ви за съвет

Здравейте. Карам Фиат Типо 95 г. Имам проблем, хидравликата на волана е много много твърда особенно в движение. На място сутрин като е запаля е по-лека сякаш, но загрее ли малко колата и е голям ужас. Ходих на сервиз, маслото е добре. Преди 2 години сменяхме цялото поради същия проблем, но от сервиза казаха, че на този модел хидравликата е твърда. Примерих се... Макар че, когато времето е влажно при запалване на двигателя и въртене на 1 място волана е много лек. нямам представа къде е проблема, но хидравликата наистина е ужасно твърда. На място трудно се върти с една ръка, понякога - лесно. Моля Ви помогнете ми къде да ида и какво да правя. В два сервиза излизат с номера, да сменят маслото но след смяна - няма никаква файда. Скоро се качих на същия Фиат на една позната - еми се едно волана е откачен толкова лесно и плавно се върти. Гумите ми са наред, ходовата част е сменена скоро с нова, в кормилната рейка откриха луфт но нямало проблем да се кара така. И пак Ви споделям, че в зависимост от времето кормилото се върти по-лесно или по-трудно. Последните няколко дни хидравликата е просто повече от твърда. Дори Фиат Типо БЕЗ хидравлика 89 г. 1.4 в движение се върти много по лесно от моя автомобил. Явно има някъде голям проблем или нещо е развалено, но никой не може да го открие или не му се занимава. Какво ще ме посъветвате и къде да отида на добър сервиз в Пловдив? Ако сменим нова хидравлична помпа и нова хидравлична рейка, дали ще се оправи проблема? Вече ми писна от майстори и разбирачи, едно оправят друго развалят... Благодаря Ви предварително! Извинявайте ако съм дублирала темата, но нищо не можах да открия за проблем хидравлика Фиат Типо.

Чува ли се шум от помпата при въртене на волана на място? Ако се чува е възможно да засмуква въздух отнякъде. Ако има омазняваме по маркучите, вероятно от там дърпа въздух. Евентуално може и ремъчето да е хлабаво, но вероятно щеше да го забележите вече.Ако не, първо пробвайте с нова помпа, а най-последно с рейка.
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

Коментар

stanleyhacker написа:
      Чува ли се шум от помпата при въртене на волана на място? Ако се чува е възможно да засмуква въздух отнякъде. Ако има омазняваме по маркучите, вероятно от там дърпа въздух. Евентуално може и ремъчето да е хлабаво, но вероятно щеше да го забележите вече.Ако не, първо пробвайте с нова помпа, а най-последно с рейка.
      Благодаря Ви! Няма течове на масло. Не се чува шум. съвсем лек при навиване на пълен ляв и десен. Вътре в купето се чува леко препукване но то мисля, че е от лостчето на мигачите. Иначе няколко пъти ми се е случвало както карам и въртя волана да се чува силно пукане в купето от волана се едно се чупи зъб или има износване някъде и прескача. но това отшумя. В сервиза последния са доляли толкова много масло в казанчето, че гледам е избило от капачката и от двата маркуча, които влизат в него. маслото е почти до върха на казанчето мисля, че не трябва да е така, но и преди като беше малко и сега е все едно. Палим колата върти се що годе добре на място (трудно с една ръка, но се върти) като покараме малко и колата загрее волана става твърд. При променливо време и влажно - върти се по леко и на място и в движение.Питах днес за нова помпа но никъде не предлагат а и струвала колкото колата с поръчка. Ремък да не е нещо? но няма нито шумове нито теч... нито загуба на масло. Може и наистина помпата да е издала багажа...

Коментар

Колега а какво масло сте сипали в системата.Най-добре е да сложите червено маслло за автоматични ск. кутий.Свали ремъка на помпата и виж как се върти шайбата.Маслото трябва да е до полвината в казанчето.Рейките се разбиват,и мойта има луфт,но трудно затягат.Много ме съмнява че не са ти сипали каквото масло трябва и как са го сменили,дали с спринцовчица или са направили качествена промивка.
        Fiat Tipo
        Corsa b комби !

Коментар

pecata,Колегата е колежка Защо да е наполовина на казанчето? Има си щекичка на капачето.
          FIAT BRAVO II 1.4 GPL
          FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
          FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
          FIAT UNO 1.5

Коментар

Колежке, следващият път като отидеш в сервиз, и ти предложат смяна на маслото, поискай да ти го сменят за тяхна сметка, ако са сигурни че от това е проблема, и ако след това е добре, чак тогава ще им платиш. И да видиш как бързо се отказват... Мошеници... Обиколи из моргите и потърси помпа, не може да няма, това не е Бентли, че да не се среща из моргите!

Коментар

ogi28b написа:
              Колежке, следващият път като отидеш в сервиз, и ти предложат смяна на маслото, поискай да ти го сменят за тяхна сметка, ако са сигурни че от това е проблема, и ако след това е добре, чак тогава ще им платиш. И да видиш как бързо се отказват... Мошеници... Обиколи из моргите и потърси помпа, не може да няма, това не е Бентли, че да не се среща из моргите!
              Благодаря на всички Ви! Ще обиколя по моргите. Казанчето с маслото на хидравликата в момента е почти до горе (около 2-см от най-високата точка) М/и другото сега като се влслушах въртейки волана при загрял автомобил се чува лек много лек шум от въртенето на вулана. Не може да се опише с думи. Маслото което смених беше преди около 2 години - мисля че точно Кастрол цвета му е червен. Сменихме го, защото волана пак беше тежък, но не се оправи и си рекох - явно е така, но както Ви казах, на 2 други Типо-та волана е много по-лек и дори мисля, че ако махна хидравликата в движение ще се върти по-добре.А втора употреба помпа няма нужда. Колата иначе е ужасно запазена, единствения голям проблем явно е този. Рейката не мога да е сваля и видя, ще помоля утре сина ми да е погледне, ако може, напишете къде да е видим. Маслото да източим ли до половината в казанчето? Или пак на друг сервиз ...

Коментар

Толкова ли има значение маслото какво е ? На моята кола макар и пунто, са ми казали само червено масло да му сипвам на хидравликата... незная какво е точно но е червено.... дали и при теб трябвало да е такова ? :S
                Punto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
                Laguna RT 2.2D - 83hp 1995 г. Ex
                Brava SX 1.6 16v - 103hp 1999 г. Ex
                Laguna RT 1.9DTI - 98hp 1998 г. Driving
                Убий скороста - Спаси дете!

Коментар

Не мисля, че е помпа. По-скоро рейка. При повреда в помпата, проблема остава постоянен. Характерно за "тръгналата" рейка е именно непостоянството.
                  Fiat Marea 1.8i 16V
                  Fiat Tipo 1.4i 8V
                  Fiat Punto 1.6i 8V
                  www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Имам помпа от 1.4 моно, до преди да сваля мотора нямах оплакване ако не бързаш мога да я сваля и да ти я пратя на тънка цена (: ... С какви гуми се кара и добре ли са напомпени? (: аз карам с 2.4-2.5 бара на предните и си се върти нормално
                    '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                    '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

stanleyhacker написа:
                      pecata,Колегата е колежка Защо да е наполовина на казанчето? Има си щекичка на капачето.
                      Ами спрямо щекичката казвам,че нормалното ниво е до полвината на казанчето,защото и граата на щекичката позва толкова.Ама при доста такива коли тази щекичка е счупена,иначе знам че има колега.
                      Fiat Tipo
                      Corsa b комби !

Коментар

Working...
                      X