Здравейте. Карам Фиат Типо 95 г. Имам проблем, хидравликата на волана е много много твърда особенно в движение. На място сутрин като е запаля е по-лека сякаш, но загрее ли малко колата и е голям ужас. Ходих на сервиз, маслото е добре. Преди 2 години сменяхме цялото поради същия проблем, но от сервиза казаха, че на този модел хидравликата е твърда. Примерих се... Макар че, когато времето е влажно при запалване на двигателя и въртене на 1 място волана е много лек. нямам представа къде е проблема, но хидравликата наистина е ужасно твърда. На място трудно се върти с една ръка, понякога - лесно. Моля Ви помогнете ми къде да ида и какво да правя. В два сервиза излизат с номера, да сменят маслото но след смяна - няма никаква файда. Скоро се качих на същия Фиат на една позната - еми се едно волана е откачен толкова лесно и плавно се върти. Гумите ми са наред, ходовата част е сменена скоро с нова, в кормилната рейка откриха луфт но нямало проблем да се кара така. И пак Ви споделям, че в зависимост от времето кормилото се върти по-лесно или по-трудно. Последните няколко дни хидравликата е просто повече от твърда. Дори Фиат Типо БЕЗ хидравлика 89 г. 1.4 в движение се върти много по лесно от моя автомобил. Явно има някъде голям проблем или нещо е развалено, но никой не може да го открие или не му се занимава. Какво ще ме посъветвате и къде да отида на добър сервиз в Пловдив? Ако сменим нова хидравлична помпа и нова хидравлична рейка, дали ще се оправи проблема? Вече ми писна от майстори и разбирачи, едно оправят друго развалят... Благодаря Ви предварително! Извинявайте ако съм дублирала темата, но нищо не можах да открия за проблем хидравлика Фиат Типо.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПРОБЛЕМ - Много твърда хидравлика на Типо. Моля Ви за съвет
Collapse
X
-
Чува ли се шум от помпата при въртене на волана на място? Ако се чува е възможно да засмуква въздух отнякъде. Ако има омазняваме по маркучите, вероятно от там дърпа въздух. Евентуално може и ремъчето да е хлабаво, но вероятно щеше да го забележите вече.Ако не, първо пробвайте с нова помпа, а най-последно с рейка.FIAT BRAVO II 1.4 GPL
FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
FIAT UNO 1.5
-
stanleyhacker написа:Чува ли се шум от помпата при въртене на волана на място? Ако се чува е възможно да засмуква въздух отнякъде. Ако има омазняваме по маркучите, вероятно от там дърпа въздух. Евентуално може и ремъчето да е хлабаво, но вероятно щеше да го забележите вече.Ако не, първо пробвайте с нова помпа, а най-последно с рейка.
Коментар
-
Колега а какво масло сте сипали в системата.Най-добре е да сложите червено маслло за автоматични ск. кутий.Свали ремъка на помпата и виж как се върти шайбата.Маслото трябва да е до полвината в казанчето.Рейките се разбиват,и мойта има луфт,но трудно затягат.Много ме съмнява че не са ти сипали каквото масло трябва и как са го сменили,дали с спринцовчица или са направили качествена промивка.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
Колежке, следващият път като отидеш в сервиз, и ти предложат смяна на маслото, поискай да ти го сменят за тяхна сметка, ако са сигурни че от това е проблема, и ако след това е добре, чак тогава ще им платиш. И да видиш как бързо се отказват... Мошеници... Обиколи из моргите и потърси помпа, не може да няма, това не е Бентли, че да не се среща из моргите!
Коментар
-
ogi28b написа:Колежке, следващият път като отидеш в сервиз, и ти предложат смяна на маслото, поискай да ти го сменят за тяхна сметка, ако са сигурни че от това е проблема, и ако след това е добре, чак тогава ще им платиш. И да видиш как бързо се отказват... Мошеници... Обиколи из моргите и потърси помпа, не може да няма, това не е Бентли, че да не се среща из моргите!
Коментар
-
Толкова ли има значение маслото какво е ? На моята кола макар и пунто, са ми казали само червено масло да му сипвам на хидравликата... незная какво е точно но е червено.... дали и при теб трябвало да е такова ? :SPunto SX 1.7D -57hp 1996 г. Ex
Laguna RT 2.2D - 83hp 1995 г. Ex
Brava SX 1.6 16v - 103hp 1999 г. Ex
Laguna RT 1.9DTI - 98hp 1998 г. Driving
Убий скороста - Спаси дете!
Коментар
-
stanleyhacker написа:pecata,Колегата е колежка Защо да е наполовина на казанчето? Има си щекичка на капачето.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар