При потегляне на първа, предницата се тресе. Преди го правеше само понякога сутрин, преди да загрее колата, днес си го прави постоянно С дръпната докрай ръчна съединителя не буксува, започва да влачи задните колела. Съмнявам се, че е някой тампон. Някой сполетявало ли го е нещо подобно?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предницата/двигателя тресе на първа
Collapse
X
-
коцев написа:Би следвало като включиш на задна да го няма това тресене. Няма ли го значи е някой тампон на двигателя.
Коментар
-
100% е тампон . Имах го същия случай . вдигни капака и нека някой включи на първа и потегли леко и ще видиш как двигателя се накланя на една страна и се чува това тракане . Като включи на задна двигателя си запазва положението и няма това тракане . При мен това се случи на Фиат Уно и беше с три тампона и едниния беше се скъсал. Та огледай хубаво . При угасен двигател с една щанга или метална тръба някаква клати двигателя напред назад и ще видиш кой тампон е здал багажа.
Коментар
-
Щом на задна го няма смея да твърдя за тампон . Ако е съединител или полуоска то няма значение на предна или на задна караш все ще трака . Просто от опит го твърдя.И аз най напред като звъннах на майстора ми и му казвам че трака като потеглям,а той ме накара да тръгна на задна и да видя трака ли . Казах му че не трака и той само каза : ясно тампон е . И така излезе тампон . Още повече, че като тръгне на втора и трета се губи тракането защото двигателя застава горе долу в нормално положение ,и не трака но при потегляне той се усуква и вече се чува тракането в полуоските и каретата .
Коментар
-
коцев написа:Щом на задна го няма смея да твърдя за тампон . Ако е съединител или полуоска то няма значение на предна или на задна караш все ще трака . Просто от опит го твърдя.И аз най напред като звъннах на майстора ми и му казвам че трака като потеглям,а той ме накара да тръгна на задна и да видя трака ли . Казах му че не трака и той само каза : ясно тампон е . И така излезе тампон . Още повече, че като тръгне на втора и трета се губи тракането защото двигателя застава горе долу в нормално положение ,и не трака но при потегляне той се усуква и вече се чува тракането в полуоските и каретата .
Коментар
-
emzo написа:Еми провери ги тия тампони, че при тебе като гледам са малко по-различни.
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:при мен правеше подобно нещо като сменях съединителя и се оправи лагера ми беше заминал направо се държеше на косъмдигни е на подемник и поровери тампоните за всеки случай де
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар