Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно каравана

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос относно каравана

Каква категория се иска за каравана,и каква кола?Корекция на заглавието - думата "въпрос" не се пише с "А".Модераторски екип на fiat-bg.org

Колко килограма е теглото на караваната?Всъщност няма значение - трябва ти Е категория.А какво имаш предвид с колата?Там няма дефинирани изисквания.Достатъчно мощна и с теглич.Идеалният вариант - джип
    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Ами чудя се дали с пунто гт ще имам някакъв шанс да я дръпна.Все още нямам каравана,но съм се загледал в едни от 4м.до 5м.даже имаше една на две оси.Невярвам да са по тежки от една кола(1500кг.)Извинявам се на модераторите за правописа.

Коментар

Виж и тази тема...
        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Мерси за темата колега.След като я прочетох стигнах до извода,че лично за мен е по изгодно да си купя кемпер.Проста сметка,като сложа парите за категория Е 5-600лв.пари за някой дизел за да я дърпам 2000,и парите за каравана 4-5000,ми то по добре да си зема за тези пари един доста запазен кемпер.

Коментар

Това е много относително. В най-раздутия вариант сумата от цифрите които си изброил отива към 8000лв, да, можеш да вземеш кемпер, но няма да е ’доста запазен’ в никакъв случай. В същото време каравана за 4-5 000лв би трябвало за тея пари да е в перфектно състояние. По принцип водещото в избора ти не бива да е колко пари ще дадеш за едното или за другото, а за какво ще ползваш. Примерно с каравана е перфектно да идеш някъде и да останеш там 10-20 дни. Ако тръгнеш по Европа е удобно да оставяш караваната на къмпинг и да обикаляш с колата. Но ако искаш да пътуваш днеска тук, утре там - кемпера е по-добрия избор. Ако тръгнеш по Европа и искаш да избягваш къмпингите - отново кемпера е по-добър избор.Ние сме с кемпер, защото обичаме да пътешестваме и не ни свърта повече от две нощувки на едно място. Освен това обикаляме само България, а по нашите пътища, особено на интересните места - планини, манастири, пещери, селца и подобни, си е неприятно приключение да дърпаш каравана. С кемпера имам готовност в рамките на 10 минутки да тръгна, с каравана е по-сложно, там може и половин ден сгъване и прибиране да направиш. На децата също им е по-приятно в кемпер, по-високо, по-гледка, не са сврени на задна седалка.Тъй че има много фактори, не е само ’ееее, за тез пари ще си взема кемпер’. Ако ти трябва кемпер, вземи кемпер, ако ти трябва каравана, вземи каравана и помни че кеф цена няма .А ето как пътуваме ние А ето едно такова ми се ще един ден да си преправя на кемпер

Коментар

Мерси колега за отговора.Ако ще взимам кемпер,в никакъв случай няма да го взема от БГ.И аз предпочитам кемпер,по ред причини,но поради ограничения бюджет мислех да взема една каравана за 4000 и да ходя да почивам,да ама не.

Коментар

Колкото и парадоксално да ти звучи в Германия (и изобщо в чужбина) офертите са по-лоши отколкото в България, особено ако се отнася за ниския (евтини и стари) клас. Изобщо не вярвай на снимки, доста хора от кемпер клуба са обикаляли навън да си търсят кемпер и съм слушал много истории. Особено пък по това време, в разгара на сезона, много трудно ще откриеш читава каравана или кемпер. Обикновено най-добрите оферти са октомври-ноември, когато много хора им хрумва ’ще го продам, ще си спестя разходите по паркинга за цяла зима, на пролет ще взема нов’. Пролетта е най-скъпо, а до лятото хубавите неща вече са обрани. Аз моя Мерчо го продавах година ама никой не го взе. А го продавах понеже чакахме бебенце, то като се роди да порасне...нямаше смисъл да го държа. то па взе че порастна детето и сега си пътешестваме с нея . От миналия уикенд имаме ново корито в банята, утре отиваме да се излежаваме около яз. Цонево .

Коментар

Working...
                X