Каква категория се иска за каравана,и каква кола?Корекция на заглавието - думата "въпрос" не се пише с "А".Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно каравана
Collapse
X
-
Мерси за темата колега.След като я прочетох стигнах до извода,че лично за мен е по изгодно да си купя кемпер.Проста сметка,като сложа парите за категория Е 5-600лв.пари за някой дизел за да я дърпам 2000,и парите за каравана 4-5000,ми то по добре да си зема за тези пари един доста запазен кемпер.
Коментар
-
Това е много относително. В най-раздутия вариант сумата от цифрите които си изброил отива към 8000лв, да, можеш да вземеш кемпер, но няма да е ’доста запазен’ в никакъв случай. В същото време каравана за 4-5 000лв би трябвало за тея пари да е в перфектно състояние. По принцип водещото в избора ти не бива да е колко пари ще дадеш за едното или за другото, а за какво ще ползваш. Примерно с каравана е перфектно да идеш някъде и да останеш там 10-20 дни. Ако тръгнеш по Европа е удобно да оставяш караваната на къмпинг и да обикаляш с колата. Но ако искаш да пътуваш днеска тук, утре там - кемпера е по-добрия избор. Ако тръгнеш по Европа и искаш да избягваш къмпингите - отново кемпера е по-добър избор.Ние сме с кемпер, защото обичаме да пътешестваме и не ни свърта повече от две нощувки на едно място. Освен това обикаляме само България, а по нашите пътища, особено на интересните места - планини, манастири, пещери, селца и подобни, си е неприятно приключение да дърпаш каравана. С кемпера имам готовност в рамките на 10 минутки да тръгна, с каравана е по-сложно, там може и половин ден сгъване и прибиране да направиш. На децата също им е по-приятно в кемпер, по-високо, по-гледка, не са сврени на задна седалка.Тъй че има много фактори, не е само ’ееее, за тез пари ще си взема кемпер’. Ако ти трябва кемпер, вземи кемпер, ако ти трябва каравана, вземи каравана и помни че кеф цена няма.А ето как пътуваме ние
А ето едно такова ми се ще един ден да си преправя на кемпер
Коментар
-
Колкото и парадоксално да ти звучи в Германия (и изобщо в чужбина) офертите са по-лоши отколкото в България, особено ако се отнася за ниския (евтини и стари) клас. Изобщо не вярвай на снимки, доста хора от кемпер клуба са обикаляли навън да си търсят кемпер и съм слушал много истории. Особено пък по това време, в разгара на сезона, много трудно ще откриеш читава каравана или кемпер. Обикновено най-добрите оферти са октомври-ноември, когато много хора им хрумва ’ще го продам, ще си спестя разходите по паркинга за цяла зима, на пролет ще взема нов’. Пролетта е най-скъпо, а до лятото хубавите неща вече са обрани. Аз моя Мерчо го продавах година ама никой не го взе.А го продавах понеже чакахме бебенце, то като се роди да порасне...нямаше смисъл да го държа. то па взе че порастна детето и сега си пътешестваме с нея
. От миналия уикенд имаме ново корито в банята, утре отиваме да се излежаваме около яз. Цонево
.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар