Еххх снощи пак ме зарадваха с акт заради този тъп колан! Аз по принцип си слагам колана, но този точно (понеже колата е с 2 врати) идва много назад и нагоре и ми застава точно на врата и ме дере и ми къса нервите! На всичкото отгоре машинките са супер скапани (сигурно пружинките са заминали)и коланите не се връщат и трябва всеки път да им помагам! Въпросите са 3:1. Имате ли го и вие този проблем с неудобството и как сте го решили - знам, че има някакви щипки или възглавнички, но ако трябва всеки път да ги слагам и махам за да прибера колана....2. Има ли вариант да взема машинките от задните седалки и да ги сложа на коланите отпред? Или трябва да купя нови? Колко струват и лесен ли е монтажа?3. Колко точки мога да си върна в книжката за година и колко ще ми струва? Благодаря и поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неудобни колани на Пунто
Collapse
X
-
reter написа:Колега, тея колани неможе, да немогат да слизат надоло.Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
И аз имах проблем с колана! Помагах му да се прибере ,а при слагане хващаше постоянно,направо откачах.И една неделя ми писна и разглобих машинката ! Тя се разделя на 2 части-ролката на която се навива колана и механизма с пружината който го прибира.Въпросния механизъм беше изкочил от едната страна и е превъртяла явно за това не го е прибирал. Та навиваш малко пружината на ръка при прибран колан,блъскаш яко секундно лепило(да не излиза повече) и след това не трябва да имаш ядове. А проблема с зацепването при слагането го реших като махнах металното топче и палчето което е под него ! По принцип с помоща на това топче и палче хаваща при големи неравности и евентуално при обръщане на колата да те държи за седалката!Не е препоръчетелно да се прави ама като няма пари за нови Относно задните механизми мисля че не стават Иначе ако си купиш нови монтажа е елементарен.Махаш пластамасите долу при прага и тази на колоната(където седи колана)и с ключ 17 мисля се сваля целия механизъм . Относно точките мисля че можеше по 13 на година ама за пари не знам поздрави
Коментар
-
ivan_cirkov90 написа:И аз имах проблем с колана! Помагах му да се прибере ,а при слагане хващаше постоянно,направо откачах.И една неделя ми писна и разглобих машинката ! Тя се разделя на 2 части-ролката на която се навива колана и механизма с пружината който го прибира.Въпросния механизъм беше изкочил от едната страна и е превъртяла явно за това не го е прибирал. Та навиваш малко пружината на ръка при прибран колан,блъскаш яко секундно лепило(да не излиза повече) и след това не трябва да имаш ядове. А проблема с зацепването при слагането го реших като махнах металното топче и палчето което е под него ! По принцип с помоща на това топче и палче хаваща при големи неравности и евентуално при обръщане на колата да те държи за седалката!Не е препоръчетелно да се прави ама като няма пари за нови Относно задните механизми мисля че не стават Иначе ако си купиш нови монтажа е елементарен.Махаш пластамасите долу при прага и тази на колоната(където седи колана)и с ключ 17 мисля се сваля целия механизъм . Относно точките мисля че можеше по 13 на година ама за пари не знам поздравиPunto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар