Здравейте колеги!Дали ще падне разхода на гориво,при положение че съм със 17" джанти и гуми 215/45 и искам да сложа 15-ки?Грешен раздел->Преместена. Допълнено заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще падне ли разходът на гориво, ако сменя 17" с 15"
Collapse
X
-
Ще падне разхода със сигурност. И аз си го мисля това за моето Стило. Ще се подобри и возията и както казва колегата по-горе ще е по-добре за предницата.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
:D :D Що не сложите гуми от картинг - тогава направо ще разрешите световната криза с горивата. Заводът производител е сметнал привода от скоростите към таблото, където е километропоказателят, според гумите. Всяка промяна в размера на гумите откъм цолаж, ще дава грешно отчитане на изминатите километри. От там ще дава и грешен резултат при пресмятането на разхода. Върху самия разход иначе влияят ред други фактори като товар, пътни условия, техническо състояние на двигателя и т.н.Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
-
Значи, аз взех Мариика с 14-ки, минах през 15-ки, после 17-ки и накрая спрях на 16-ки. Разход никаква промяна! Или ако има то той е пренебрежително малък. Високи гуми - малка джанта = на силно казано добра возия, Мариика вози твърдо и то много, но е по-добре от голяма джанта и ниска гума. Проблема е, че аз обичам да карам по-бързичко на пътища с завои и там колата се държи с високите гуми и малките джанти ужасно зле. Значи на един и същи завои с 14 и сега с 16-ките разликата в скороста с която минавам и е близка до лимита на колата според мен дава разлика от 40км/ч! Та за малко по-лошо возене но в пъти по-стабилна кола аз избрах като оптимален вариант 16-ка джанта. Това за разтоварването на предницата не знам какво се има в предвид, но да ви кажа, правил съм замерване на 14-ка желязна джанта с гума и сегашната ми 16-ка с гума и килата са повече за 14-ката!!! Кое е разтоварване не знам. А и гумите не висят от колата все пак, та това не го разбирам. Това е втора кола на която карам с много по-големи джанти от заводско предписаните и нямам никакво повишение на разхода. А и внимаваите с малките джанти да не се окаже, че не влизат на спирачните апарати от пред
Коментар
-
Пролетта минах от 195/65/15 на 215/45/17.Разхода се вдигна с малко над половин литър,като се има впредвид че зимата гори повече заради ниските температури,както градско така и извън градско.Колата е и малко по тромава,но пък е в пъти по стабилна на пътя.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
И аз минах от 13 на 15 и колата стана много по-стабилна. Разхода на извънградско ми се е вдигнал с около 1 литър газ. Разликата в теглото между двете джанти с гумите е доста осезаема на ръка, като по-тежка е алуминиевата.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
2000_16V написа:Разликата в теглото между двете джанти с гумите е доста осезаема на ръка, като по-тежка е алуминиевата.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Има значение ширината на гумата за разхода. Ако сменяш цоловете, но запазваш диаметъра няма да има никаква разлика в разхода, освен ако едните гуми не са по тежки от другите.Колкото по малка по диаметър гума то толкова повече мощност получаваш и обратното, от там и с по малка гума пада макс. скорост а с по голямата се качва макса.Аз минах от 15-ки на 16-ки като си запазих диаметъра, но промених от 195 на 205 и никаква разлика нямам в разхода между двата размера. Никаква разлика не усещам и във вървенето. Със 16-те даже не превърта грам, докато с 15-те се опитваше да превърти.
Коментар
-
Re: Ще падне ли разходът на гориво, ако сменя 17" с 15&
daksy написа:Здравейте колеги!Дали ще падне разхода на гориво,при положение че съм със 17" джанти и гуми 215/45 и искам да сложа 15-ки?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Колега , не разваляй визията на колатаemzo написа:Да беше казал автора за каква кола става дума.Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
аз от 155/70/13 минах на 185/60/14 разхода .. можеби мъничко ми се качи, но на фона на визията и стабилноста в завой .. грам не ме интересува дали на бензиностанцията ще платя с 1-2лв отгоре :D отностно твоя въпрос.. наистина са относителни нещатата.. както колегите казаха тежеста на джантите е ключова в разхода пробвай , мери, тегли и мисли Успех !Пунтак 1.1 с лека измама под капака
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар