Някой знае ли как се действа при вадене на нови номера ако автомобила не е прехвърлен, а се кара с пълномощно?Достатъчно ли е пълномощното, защото някой ми подхвърли че трябва да сме двамата с упълномощителя. Вярно ли е?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За новите номера?
Collapse
X
-
Ако в пълномощното изрично не е упоменато, че имаш право да ги смениш, няма как да стане. Можеш да си я прехвърлиш при нотариус и след това да отидеш в КАТ и да си я регистрираш на твое име, но това отново зависи от това, какво пише в пълномощното. Изобщо, всичко зависи от това.Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
-
За номерата
Колега,за да смениш номерата с пълномощно то ти трябва "Генерално Пълномощно" тоест: Същото трябва да бъде нотариално заверено и в него изрично да е упоменато , че можеш да представляваш собственика пред всички органи (КАТ,ДАНЪЧНО и др.)да продаваш колата, да я прехвърляш на трети лица ,като и сам на себе си.Ако нямаш такова заведи собственика при нотариус и си извади срещу 10 лева.Иначе прехвърлянето е минимум 50 лв.(при оценка на колата-400 лв.)
Коментар
-
Чак "генерално" пълномощно не е необходимо. Достатъчно е ясно да е записано, че представяш собственика пред КАТ, Полиция, Данъчни, Застрахователи и че можеш да плащаш и да получаваш всички суми свързани с представителството пред изброените органи.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
Аз съм с пълномощно.Там си пише ясно "да представя собственика пред КАТ и органите на реда" и това мисля че стига да го имаш в твоето.Аз имам и за мн. други органи (застрахователи и т.н. всичките).Моето е нотариално заверено и не съм имал никакъв проблем примерно като ходих да я застаховам или като ходих в КАТ за сверка на номерата (по едно време ми я издирваха щото преди 20 години тая рама била открадната а колата е произведена 88-ма година и си имам италиянския талон.....мани остави се с тоя Кат софииския няма оправия).Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
Ясно brat John! Точно така пише в моето пълномощно. Но номерата ще сменя чак догодина,живот и здраве. Ако господата от финансовото министерство решат,че след 2007г. трябва да имаме номера с Евро-белег,това за нас означава, че ще трябва да платиме още 60лв.А с тези пари мога да направя други неща по колата. Напр. да сменя маслото.
Коментар
-
добре де,в крайна сметка какво стана с тоя срок за номерата,трябва ли да се сменят най-много до месец(31 Май),или ще минеме метър още няколко месеца?иначе за пълномощното-не е нужно да е генерално,а както казаха колегите,трябва само да пише че може да представяш собственика пред КАТ,застрахователи и т.н. това е достатъчно
Коментар
-
spas4o написа:Ясно brat John! Точно така пише в моето пълномощно. Но номерата ще сменя чак догодина,живот и здраве. Ако господата от финансовото министерство решат,че след 2007г. трябва да имаме номера с Евро-белег,това за нас означава, че ще трябва да платиме още 60лв.А с тези пари мога да направя други неща по колата. Напр. да сменя маслото.FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
brat_John написа:spas4o написа:Ясно brat John! Точно така пише в моето пълномощно. Но номерата ще сменя чак догодина,живот и здраве. Ако господата от финансовото министерство решат,че след 2007г. трябва да имаме номера с Евро-белег,това за нас означава, че ще трябва да платиме още 60лв.А с тези пари мога да направя други неща по колата. Напр. да сменя маслото.
Коментар
-
sev написа:brat_John написа:spas4o написа:Ясно brat John! Точно така пише в моето пълномощно. Но номерата ще сменя чак догодина,живот и здраве. Ако господата от финансовото министерство решат,че след 2007г. трябва да имаме номера с Евро-белег,това за нас означава, че ще трябва да платиме още 60лв.А с тези пари мога да направя други неща по колата. Напр. да сменя маслото.FIAT Uno 45 FIRE
Коментар
-
Колеги в сряда ще кача в бившата тема "Евъргрийн" един файл на бланкетно пълномощно, с което Упълномощителят дава на Упълномощеният всички възможни права, пред физически, юридически лица и институции - на който му е нужно - да си го свали - да попълни данните на лицата и на колата и да го ползва.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар