Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За новите номера?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За новите номера?

Някой знае ли как се действа при вадене на нови номера ако автомобила не е прехвърлен, а се кара с пълномощно?Достатъчно ли е пълномощното, защото някой ми подхвърли че трябва да сме двамата с упълномощителя. Вярно ли е?
    Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
    Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
    BlueStorm transforms . . .
    . . . !!!

Ако в пълномощното изрично не е упоменато, че имаш право да ги смениш, няма как да стане. Можеш да си я прехвърлиш при нотариус и след това да отидеш в КАТ и да си я регистрираш на твое име, но това отново зависи от това, какво пише в пълномощното. Изобщо, всичко зависи от това.
    Shit happens, sometimes...
    Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
    Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

както каза колегата, ако пълномощното ти е само за управление няма да станеиначе и аз тези дни ще правя подобна процедура, но съм си набавил необходимото пълномощно
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

За номерата

Колега,за да смениш номерата с пълномощно то ти трябва "Генерално Пълномощно" тоест: Същото трябва да бъде нотариално заверено и в него изрично да е упоменато , че можеш да представляваш собственика пред всички органи (КАТ,ДАНЪЧНО и др.)да продаваш колата, да я прехвърляш на трети лица ,като и сам на себе си.Ако нямаш такова заведи собственика при нотариус и си извади срещу 10 лева.Иначе прехвърлянето е минимум 50 лв.(при оценка на колата-400 лв.)

Коментар

Къде трябва да платя данъка на колата ако имам "генерално" пълномощно? Питам,защото съм от София,но колата ми е с Пернишки номер.Т.е.,трябва ли да ходя до Перник за да платя данъка? Иначе как ще мина на преглед?

Коментар

Чак "генерално" пълномощно не е необходимо. Достатъчно е ясно да е записано, че представяш собственика пред КАТ, Полиция, Данъчни, Застрахователи и че можеш да плащаш и да получаваш всички суми свързани с представителството пред изброените органи.
            FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
            ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Аз съм с пълномощно.Там си пише ясно "да представя собственика пред КАТ и органите на реда" и това мисля че стига да го имаш в твоето.Аз имам и за мн. други органи (застрахователи и т.н. всичките).Моето е нотариално заверено и не съм имал никакъв проблем примерно като ходих да я застаховам или като ходих в КАТ за сверка на номерата (по едно време ми я издирваха щото преди 20 години тая рама била открадната а колата е произведена 88-ма година и си имам италиянския талон.....мани остави се с тоя Кат софииския няма оправия).
              Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

Ясно brat John! Точно така пише в моето пълномощно. Но номерата ще сменя чак догодина,живот и здраве. Ако господата от финансовото министерство решат,че след 2007г. трябва да имаме номера с Евро-белег,това за нас означава, че ще трябва да платиме още 60лв.А с тези пари мога да направя други неща по колата. Напр. да сменя маслото.

Коментар

добре де,в крайна сметка какво стана с тоя срок за номерата,трябва ли да се сменят най-много до месец(31 Май),или ще минеме метър още няколко месеца?иначе за пълномощното-не е нужно да е генерално,а както казаха колегите,трябва само да пише че може да представяш собственика пред КАТ,застрахователи и т.н. това е достатъчно

Коментар

spas4o написа:
                    Ясно brat John! Точно така пише в моето пълномощно. Но номерата ще сменя чак догодина,живот и здраве. Ако господата от финансовото министерство решат,че след 2007г. трябва да имаме номера с Евро-белег,това за нас означава, че ще трябва да платиме още 60лв.А с тези пари мога да направя други неща по колата. Напр. да сменя маслото.
                    По този повод слушах много "отговорни" господа от министерството да се изказват как нямало да бъде задължително ........... ама да вярваш ли ........
                    FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
                    ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

brat_John написа:
                      spas4o написа:
                      По този повод слушах много "отговорни" господа от министерството да се изказват как нямало да бъде задължително ........... ама да вярваш ли ........
                      мисля, че няма да има нова смянатази патартдия сега е за да има повече коли с ГОзащото господата от ЕС не са доволни от наскато ни приемат 2007 или 2008 всичко ще отминев Гърция си карат с номера даже без синя ивица

Коментар

sev написа:
                        brat_John написа:
                        spas4o написа:
                        мисля, че няма да има нова смянатази патартдия сега е за да има повече коли с ГОзащото господата от ЕС не са доволни от наскато ни приемат 2007 или 2008 всичко ще отминев Гърция си карат с номера даже без синя ивица
                        Спокойно ще ни одрусат пак като влезем в Ес. КАТ няма да пропуснат тоя момент за да ни скалпират пак Ще трябва да слагаме някакви стикерчета, който ще струват по 30-тина кинта. Тва ми го каза човек от КАТ, така че дерзайте
                        FIAT Uno 45 FIRE

Коментар

това за стикерчетата го казаха даже полуофициалноно ми се струва тъпокато измиеш колата 10 пъти и ще вземе да си заминавазависи как ще ги измислят все пак, но ще видим

Коментар

Я да видим какво стана сега: Стикерче за газ,за минал на преглед,за *инетка,за номер,застраховка......То автомобилите ни ще заприличат на циркаджийски коли!

Коментар

Колеги в сряда ще кача в бившата тема "Евъргрийн" един файл на бланкетно пълномощно, с което Упълномощителят дава на Упълномощеният всички възможни права, пред физически, юридически лица и институции - на който му е нужно - да си го свали - да попълни данните на лицата и на колата и да го ползва.
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Working...
                              X