Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Боза в казанчето с антифриза

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Боза в казанчето с антифриза

    Става въпрос за Rover 45 1.4 103 кончета. Искам да си питам тук обаче, защото на колегите фиатаджии повече си вярвам На някои колеги им е ясно, че този модел обича да издухва гарнитурите на главата и хич не съм изненадан от случилото се, но искам да задам няколко въпроса на патилите като мен Вчера усетих, че колата не работи съвсем както обикновено и отворих предния капак...И ЧУДО...от разширителния съд тече хубава, топла консистенция с цвят на боза. Чудесна гледка. Избърсах цялата тая мазня, защото беше потекла навсякъде, където беше възможно и проверих маслото в двигателя. Интересното бе, че него изобщо го нямаше Все пак вече бях пред гаража и просто долях 1л.и я вкарах. След проверката пак нямаше нищо на пръчката. Лампата не е светила със сигурност (тя колата дори има аларма за това)И сега...основният ми въпрос е дали да я закарам на ход до Перник (там ми е гаража за баш ремонтите) или да я качвам на репатрак. Шокиращото за мен е как е успяло почти цялото масло да се набута в охладителната система неговата...и изобщо не ми се вика репатрак и т.н.Вече съм решил да направя магарията де, но искам да си питам за вашето мнение. На мое място бихте ли наляли масло и газ още 20 км?Благодаря за отговорите на колегите, които искат да помогнат. Поздрави!Слави
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

    На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

    #2
    Твърдо не, но ти си знаеш. Да не се наложи после основен ремонт.

    Коментар


      #3
      Духнало е гарнитурата на мястото където минава маслената магистрала, между блока и главата. Понеже маслото е с по голямо налягане и затова влиза при водата-изчезва. Аз лично не бих я карал така.

      Коментар


        #4
        със сигурност няма да стигнешвикни някой да те дръпне утре рано сутрин и това е.
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

        Коментар


          #5
          И аз се отказах.Сега търся по-изгодна пътна помощ...и така Благодаря, че ме разубедихте.
          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

          На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

          Коментар

          Working...
          X