Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Гранде Пунто бензин или дизел?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Гранде Пунто бензин или дизел?

Решил съм да си купя Гранде Пунто и се колебая бензин 77 к.с. с климатик 2006-2007 или 90 к.с. дизел с климатроник 2006-2007.Карам годишно 8 000 - 10 000км някога дори и по-малко.На сегашната кола Рено 19 1.7 - 1995г. сменям маслото на година, а не заради пробега.При този малък пробег дали има смисъл от дизела все пак разхода е с 1л. - 2л. по-малко, но възможноста да се счупи и ремонта да струва скъпо е по-голяма.Има ли голямо предимство климатроника пред климатика. Той също има много електроника и вероятността да се скапе е по-голяма.Благодаря на всички за съветите!!!

Гранде Пунто бензин 77 к.с. e доста спънато, наскоро пробвах и ЕVO със съшия ДВГ, компромисно става за предимно градско. Не съм състезател, но има голяма разлика от ДВГ 95 к.с.-бензин, каквото карам вече почти 4 г. Освен това, част от ДВГ 77 к.с. имат като проблем горене на масло, още в рамките на гаранцията...Ако само тези двата модела /77 к.с. бензин или 90 к.с. дизел/ са ти алтернативата, отивай на дизела...
    Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Re

Коли с 1.4 16 клапана - 95 к.с. почти не се предлагат.Това с 1.4 - 8 клапана сериозен проблем ли е ? Да се преорентирам да търся 1.2 - 65 к.с. При дизелите 1.3 - 75 к.с. са с 5 степенна , а 1.3 - 90 кс. с 6 степенна.

Коментар

Re: Re

Nicky написа:
        Коли с 1.4 16 клапана - 95 к.с. почти не се предлагат.Това с 1.4 - 8 клапана сериозен проблем ли е ? Да се преорентирам да търся 1.2 - 65 к.с. При дизелите 1.3 - 75 к.с. са с 5 степенна , а 1.3 - 90 кс. с 6 степенна.
        Сериозен е, предполага в най-добрия случай смяна на сегменти... 1.2 - 65 к.с. -не го препоръчвам, още по-спънат от 77 к.с., като надеждност ДВГ-1.2 - 65 к.с. е добър, стара и изпитана конструкция, спъването е от теглото на GP...При дизелите 1.3 - 75 к.с. -компресора е класика, не е с изменяема геометрия като 90 к.с., във всички случаи е по -добър от цитираните бензинови варианти-//1.4/77 кс, или 1.2/65 кс.//
        Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Само не ми стана ясно защо мислеш, че вероятноста дизела де си повреди е по-голяма, но както и да е.

Коментар

В семейството има и 1,2 и 1,4-слизам от кола 150 коня опр не мисля,че са спънати-но и все пак говорим за 65 и 77 коня.Но опр колегата горе малко преувеличава.Колите се карат всеки ден на по 19 и 15 хил и досега нямат проблем.Отностно маслото почти не се губи.Разходите на бензин и на двете са градско 7-8 извънградско 5,5-6,5.
            "Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
            Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont

Коментар

Re

Може неправилно да съм се изразил че дизела се чупи повече от бензина.Идеята ми беше че ако на дизела може да се скапе турбо,помпа или дюзи които са на сериозна цена в сравнение с цената на автомобила то на бензина толкова скъпи части няма поне според мен.Към "cenitel" има ли голяма разлика във вървенето на 1.2-65 к.с. и 1.4-77 к.с. Другата ми алтернатива е Митцубиши Колт 1.1 - 75 к.с. но там багажника е доста по-малък но задната седалка се мести надлъжно.Гледах и Тойота Ярис след 2006 но там за моя финансов ресурс се предлагат само 1.0 което е доста слабо.

Коментар

Колега -разликата поне на мен ми се струва е не толкова в набирането поне до 50-60км, а след това.Разхода както казах е почти еднакъв,но опр 1,4 на 4 и 5 предавка е с 1 идея по-бърза.Багажниците са големи за купето и класа,но и отпред ми е доста добре.
                "Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
                Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont

Коментар

Working...
                X