Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да проверя нивото на маслото в скоростната кутия?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да проверя нивото на маслото в скоростната кутия?

здравеите колеги имам един вапрос от каде мога да си измеря маслото на скоросната кутия на самата кутия ли е пробката или някаде другаде тарсих на тарсачката обаче не видях мнения по този вапрос .Благодаря предварително.Модерирано заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org

И аз това се чудех наскоро, ето какво ми казаха: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...light=Общо взето като я вдигнеш или я вкараш на канал и погледнеш кутията насреща, демек гледаш отпред към задницата на колата, то е като вдлъбнат болт, отваря се и се бърка с пръст. Ако се омаже пръста още на нивото на долната част на отвора, може би нивото е ок. Ако е много ниско долу, може би иска доливане.

Коментар

А, ако нямаш канал наблизо, бих ти препоръчал един на 30 километра от Елена(на л.с.), но не си струва за една проверка да биеш толкова път, по евтино ще излезе в някой сервиз наоколо.

Коментар

Най-добре да го източите. Хем ще му видите състоянието. Ако е много мътно и черно се сменя. Ако се пени се сменя.
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Канал не ти е необходим, просто да на равно място. Така е пробката е отпред на скоростната кутия, развива се с шестограмен ключ. Също така при тази операция не трябва да си пътувал много, за да не е загряло маслото.
          Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
          ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

Working...
          X