Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

когато завали колата почва да работи лошо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

когато завали колата почва да работи лошо

от няколко месеца имам следния гаден проблем като завали и под 3000 оборота не ще да работи колата - ГАСНЕ а да я запалиш после мъка ако има някой идея нека споделиБлагодаря предварително
    karam fiat 1992 tempra karburator
    0889340995

дали може да е дистрибуторната капачка - гледам палеца е поизносен и контактните пластини също
    0889340995

Коментар

нещо по тока ти е. кабели на свещи, капачка, палец, връзката там на кондензатора. едно от тези е.
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Клега освен токовете провери въздушният филтърМоят се мокри с вода като вали има една тръба за оттичане на водата но въпреки това го забялязах че е намокрен доста. Но пък може и да са токове нещо.Кога почва да се влошава работата на двигателя?Като минаваш през локви ли или просто като завали.Виж първо филтъра тва е най лесно после кабели и най трудното е да се определи дали е от алтернатора може от там да е.Прегледай си я внимателно само така ще разбереш
        КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

Вчера специално отворих да го проверя филтъра но си беше сухсутринта отворих дистрибуторната капачка и видях че палеца се е износил електрически и допирните точки за подаване на напрежение към свещите са доста износениПроблема ми го прави от 6м само когато вали и като мина през локва - явно водните пари проникват при делкото и това дава отечка заради износения палец и допирните точки за към свещите делкото при мене има 160 000кмне знам колко деянат ама си поръчах ново с палеца е 14лв
          0889340995

Коментар

може да е от това на другата ми кола -форд- имах подобен случаи и даже един път ми заработи на 3 цилиндъра оказа се че проблема е като при теб смених капачката и се оправи даже разхода падна малко около 15 16 лева ми излезе

Коментар

преди 6м като го направи за сефте не можех да карам под 2000 оборота- гаснеполека като валеше и почна и под 3500 да не може да се кара ВЧЕРА НЕ РАБОТЕШЕ ПОД 5000 ЕДВАМ СЕ ПРИБРАХ ПРЕД КОМШИЯТА ПУСМАХ ГАЗТА ПАДНА НА 4 000 И УГАСНА И ДО НАС ПО ИНЕРЦИЯ
              0889340995

Коментар

колега, провери си капачката и ако има откъде да вземеш за проба сложия. симптомите са на спукана капачка.

Коментар

да попитам дали е възможно спуланото да не се вижда иначе сложих нова капачка и палец
                  0889340995

Коментар

niki2572 написа:
                    да попитам дали е възможно спуланото да не се вижда иначе сложих нова капачка и палец
                    повечето пъти не се вижда- микропукнатини са и оттам влиза влага, после е ясно.
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Няма да е лошо преди да смениш половината чарколяк по колата да споделиш дали почва да работи на по малко цилиндри или какво точно става и как става.След като почне да го прави, спри, отвори капака и виж къде е мокро по двигателя. Отвори капачката и виж дали в нея няма влага. Няма да е лошо да си провериш и свещите, когато се увеличи разстоянието между електродите се увеличава и съпротивлението, а тока минава от там където е най малко съпротивлението.

Коментар

Кабели за свещи и самите свещи. Смени ги комплект. Не са толкова скъпи.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

имах един много гаден случаи, колата си работеше супер- браво 1.8но когато загрее почва на 3 цилиндъра и като отвори термостата почва пак на 4.Чудих се аз какво е карах малко така мъчих я до 6000 оборота и нищои един ден отворих капака над свещите свалих едната бобина и гледам цилиндърчето на свеща пълно със вода не е ясно от къде е и то се оказа че като заври водата в цилинд. прекъсва тока на свеща- елементарно било аз кво ли не си помислих.А същото се получава от кабели или ако има масло някъде по токовете

Коментар

когато започна да го прави преди месеци извадих свещите и електродчето им беше износено и а го поприбрах на око и всичко се оправи,купих нови свещи и ги сложих при дъжд го правеше но по малко, а сега почна много и реших да сваля да видя дистриб. капачка и видях че тя е зверски износени електродчета и палец и реших да си купя една с палец и си взех при следващия дъжд ще кажа дали се е оправило, даже ме поканиха в един сервиз да ми направят диагностика. На сухо показа че всичко е ок. Пича ми каза да отида като вали и преди това да я опраскам здраво. Да работеше на по малко цилиндри като завали.
                            0889340995

Коментар

Working...
                            X