от няколко месеца имам следния гаден проблем като завали и под 3000 оборота не ще да работи колата - ГАСНЕ а да я запалиш после мъка ако има някой идея нека споделиБлагодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
когато завали колата почва да работи лошо
Collapse
X
-
Клега освен токовете провери въздушният филтърМоят се мокри с вода като вали има една тръба за оттичане на водата но въпреки това го забялязах че е намокрен доста. Но пък може и да са токове нещо.Кога почва да се влошава работата на двигателя?Като минаваш през локви ли или просто като завали.Виж първо филтъра тва е най лесно после кабели и най трудното е да се определи дали е от алтернатора може от там да е.Прегледай си я внимателно само така ще разберешКУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
Вчера специално отворих да го проверя филтъра но си беше сухсутринта отворих дистрибуторната капачка и видях че палеца се е износил електрически и допирните точки за подаване на напрежение към свещите са доста износениПроблема ми го прави от 6м само когато вали и като мина през локва - явно водните пари проникват при делкото и това дава отечка заради износения палец и допирните точки за към свещите делкото при мене има 160 000кмне знам колко деянат ама си поръчах ново с палеца е 14лвkaram fiat 1992 tempra karburator
0889340995
Коментар
-
преди 6м като го направи за сефте не можех да карам под 2000 оборота- гаснеполека като валеше и почна и под 3500 да не може да се кара ВЧЕРА НЕ РАБОТЕШЕ ПОД 5000 ЕДВАМ СЕ ПРИБРАХ ПРЕД КОМШИЯТА ПУСМАХ ГАЗТА ПАДНА НА 4 000 И УГАСНА И ДО НАС ПО ИНЕРЦИЯkaram fiat 1992 tempra karburator
0889340995
Коментар
-
Няма да е лошо преди да смениш половината чарколяк по колата да споделиш дали почва да работи на по малко цилиндри или какво точно става и как става.След като почне да го прави, спри, отвори капака и виж къде е мокро по двигателя. Отвори капачката и виж дали в нея няма влага. Няма да е лошо да си провериш и свещите, когато се увеличи разстоянието между електродите се увеличава и съпротивлението, а тока минава от там където е най малко съпротивлението.
Коментар
-
имах един много гаден случаи, колата си работеше супер- браво 1.8но когато загрее почва на 3 цилиндъра и като отвори термостата почва пак на 4.Чудих се аз какво е карах малко така мъчих я до 6000 оборота и нищои един ден отворих капака над свещите свалих едната бобина и гледам цилиндърчето на свеща пълно със вода не е ясно от къде е и то се оказа че като заври водата в цилинд. прекъсва тока на свеща- елементарно било аз кво ли не си помислих.А същото се получава от кабели или ако има масло някъде по токоветеКУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
когато започна да го прави преди месеци извадих свещите и електродчето им беше износено и а го поприбрах на око и всичко се оправи,купих нови свещи и ги сложих при дъжд го правеше но по малко, а сега почна много и реших да сваля да видя дистриб. капачка и видях че тя е зверски износени електродчета и палец и реших да си купя една с палец и си взех при следващия дъжд ще кажа дали се е оправило, даже ме поканиха в един сервиз да ми направят диагностика. На сухо показа че всичко е ок. Пича ми каза да отида като вали и преди това да я опраскам здраво. Да работеше на по малко цилиндри като завали.karam fiat 1992 tempra karburator
0889340995
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар