Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поддръжка на климатика

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Поддръжка на климатика

Колеги, помогнете с информация за климатика-необходимо ли е някаккво техническо обслужване-колата е Марея-1,8 16V.Купих я зимата и сега го пускам от време на време в зависимост от времето,не мога да преценя дали работи добре.
    Марея 1,8 16V

Re: Поддръжка на климатика

eman написа:
    Колеги, помогнете с информация за климатика-необходимо ли е някаккво техническо обслужване-колата е Марея-1,8 16V.Купих я зимата и сега го пускам от време на време в зависимост от времето,не мога да преценя дали работи добре.
    аки си работи - смени ремъка и поленовия филтър
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Re: Поддръжка на климатика

eman написа:
      ...не мога да преценя дали работи добре...
      Ами пускаш го, пъхаш термометър в някой от въздуховодите и ако свали температурата до примерно 6-7 градуса - значи ще тънеш в комфорт през лятото! :D Да използвам темата и да попитам: някой ще препоръча ли читав сервиз за климатици? Моят трябва да се напълни, но преди това да се вкара индикатор, за да се види дали изпуска отнякъде (и евентуално да се отстрани пропуска).
      ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Ами би трябвало там където зареждат климатици да имат и уред за пропуски.(накакъв вид газанализатор за фреон беше)
        125s/1600ccm/100ps

Коментар

ako navun e 30 gradusa - v kupeto trqbva da stane 22-23 - taka li ? ako e 45 - vutre trqbva da e 38 ? (tova li oznachava s 6-7 gradusa da smukva ?
          Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko_ymn написа:
            ako navun e 30 gradusa - v kupeto trqbva da stane 22-23 - taka li ? ako e 45 - vutre trqbva da e 38 ? (tova li oznachava s 6-7 gradusa da smukva ?
            Не, имам предвид термометърът да покаже толкова, т.е. от този порядък да е темпетурата на струята идеща от изпарителя.FIAT 125s - Доколкото знам в системата се вкарва един вид оцветител, който след това при осветяване (и съответни очила) се вижда.Въпросът ми беше, ако някой е ползвал услугите на някой сервиз и е останал доволен, да сподели.
            ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Pecho написа:
              niko_ymn написа:
              Не, имам предвид термометърът да покаже толкова, т.е. от този порядък да е темпетурата на струята идеща от изпарителя.FIAT 125s - Доколкото знам в системата се вкарва един вид оцветител, който след това при осветяване (и съответни очила) се вижда.Въпросът ми беше, ако някой е ползвал услугите на някой сервиз и е останал доволен, да сподели.
              А пък аз имам в предвид уред с който мой познат открива такива пропуски.(заниимава се с ремонт на климатици).Лошото е че съм в Стара Загора
              125s/1600ccm/100ps

Коментар

ще използвам момента да питам ...може ли в полеоновия филтър да се сложат някакви ароматизатори и т.н. ??? и има ли изобщо такъв вариант ??
                фиатче Браво 2.0

Коментар

значи на мен определено климатика ми не работи достатъчно ефективно ... ако отида в сервиз за поставяне на климатици за апартаменти - дали ще ми напълнят фреон?

Коментар

niko_ymn написа:
                    значи на мен определено климатика ми не работи достатъчно ефективно ... ако отида в сервиз за поставяне на климатици за апартаменти - дали ще ми напълнят фреон?
                    Ами стига да имат фреона който е за твоя климатик(трябва да го има написано с какъв работи),и да знаят точното количество което да сложат. :D
                    125s/1600ccm/100ps

Коментар

niko_ymn написа:
                      Няма как да ти свършат качествено работа,първо те не работят с този агент/ при повечето коли R-134A /,маслото е друго-това за автомобилните климатици съдържа оцветител-при осветяване със специална лампа се гледа през очила -поляризатор и така се откриват евентуални пропуски...Зареждането и проверката става на станция за автомобилни климатици-имат я в сервизите за автоклиматици...
                      Ex. Grande Punto Driver

Коментар

мерси за съвета

Коментар

tomazo написа:
                          ще използвам момента да питам ...може ли в полеоновия филтър да се сложат някакви ароматизатори и т.н. ??? и има ли изобщо такъв вариант ??
                          може да пробваш ароматизаторите, които са за домашните климатицино ефекта им май не е много продължителен
                          2015 Renault Megane Expression GT
                          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Working...
                          X