Колеги, помогнете с информация за климатика-необходимо ли е някаккво техническо обслужване-колата е Марея-1,8 16V.Купих я зимата и сега го пускам от време на време в зависимост от времето,не мога да преценя дали работи добре.

Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse

No announcement yet.

Поддръжка на климатика

Collapse

X
- 

Re: Поддръжка на климатика

аки си работи - смени ремъка и поленовия филтърeman написа:Колеги, помогнете с информация за климатика-необходимо ли е някаккво техническо обслужване-колата е Марея-1,8 16V.Купих я зимата и сега го пускам от време на време в зависимост от времето,не мога да преценя дали работи добре.

- 

Re: Поддръжка на климатика

Ами пускаш го, пъхаш термометър в някой от въздуховодите и ако свали температурата до примерно 6-7 градуса - значи ще тънеш в комфорт през лятото! :D Да използвам темата и да попитам: някой ще препоръча ли читав сервиз за климатици? Моят трябва да се напълни, но преди това да се вкара индикатор, за да се види дали изпуска отнякъде (и евентуално да се отстрани пропуска).eman написа:...не мога да преценя дали работи добре...ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
 Коментар
- 

Не, имам предвид термометърът да покаже толкова, т.е. от този порядък да е темпетурата на струята идеща от изпарителя.FIAT 125s - Доколкото знам в системата се вкарва един вид оцветител, който след това при осветяване (и съответни очила) се вижда.Въпросът ми беше, ако някой е ползвал услугите на някой сервиз и е останал доволен, да сподели.niko_ymn написа:ako navun e 30 gradusa - v kupeto trqbva da stane 22-23 - taka li ? ako e 45 - vutre trqbva da e 38 ? (tova li oznachava s 6-7 gradusa da smukva ?ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
 Коментар
- 

А пък аз имам в предвид уред с който мой познат открива такива пропуски.(заниимава се с ремонт на климатици).Лошото е че съм в Стара ЗагораPecho написа:Не, имам предвид термометърът да покаже толкова, т.е. от този порядък да е темпетурата на струята идеща от изпарителя.FIAT 125s - Доколкото знам в системата се вкарва един вид оцветител, който след това при осветяване (и съответни очила) се вижда.Въпросът ми беше, ако някой е ползвал услугите на някой сервиз и е останал доволен, да сподели.niko_ymn написа:ako navun e 30 gradusa - v kupeto trqbva da stane 22-23 - taka li ? ako e 45 - vutre trqbva da e 38 ? (tova li oznachava s 6-7 gradusa da smukva ? 125s/1600ccm/100ps 125s/1600ccm/100ps
 Коментар
- 

Ами стига да имат фреона който е за твоя климатик(трябва да го има написано с какъв работи),и да знаят точното количество което да сложат. :Dniko_ymn написа:значи на мен определено климатика ми не работи достатъчно ефективно ... ако отида в сервиз за поставяне на климатици за апартаменти - дали ще ми напълнят фреон?125s/1600ccm/100ps
 Коментар
- 

Няма как да ти свършат качествено работа,първо те не работят с този агент/ при повечето коли R-134A /,маслото е друго-това за автомобилните климатици съдържа оцветител-при осветяване със специална лампа се гледа през очила -поляризатор и така се откриват евентуални пропуски...Зареждането и проверката става на станция за автомобилни климатици-имат я в сервизите за автоклиматици...niko_ymn написа:значи на мен определено климатика ми не работи достатъчно ефективно ... ако отида в сервиз за поставяне на климатици за апартаменти - дали ще ми напълнят фреон? Ex. Grande Punto Driver Ex. Grande Punto Driver
 Коментар
Реклама

Collapse

Коментар