Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тропане в задното окачване?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тропане в задното окачване?

От време на време като мина през някоя по голяма неравност нещо ми тропва отзаде в дясно.Говоря за окачването не за кори седалки прозорци резервни гуми и незнам си още кво.Мислех че е амортисьора но го тествах и се оказа че не е той.Забелязах че задните ми гуми за изядени леко вътрешно незнам дали има връзка със случаят.Мислех че е шок тампон ,то пък се оказа че задни те амортисьори нямат въоще такова нещо.Помагайте

Болт на заден носач. Заминават лагерите. Дори и лагера на оста на колелото да е здрав, погледнато отзад колата ще е малко разкрачена.
    Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
    Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
    BlueStorm transforms . . .
    . . . !!!

Коментар

BlueStorm може ли да ме ориентираш повече защото съм решил сам да се оправя като почнеш от вдигането с крик от там нанатък сръпка по стъпка да го търся тва тропане от къде е

Коментар

Ето това е което съм го оцветил в червено. На 2.jpg е по-разбираемо. Другото, от което може да ти тропа, са тампоните на задния мост, но пък гумите нямаше да са износени ( оградил съм ги в зелено). По залагам на първото. Успех.
        Прикачени файлове
        . . . !!!

Коментар

за пунто

Дали задния мост на пунто е идентичен с този
          Punto 55 SX

Коментар

BlueStorm сега да видим дали съм разбрал правилно.Махам гумата,махам барабана и трябва вече да съм достигнал до този тропащ лагер на носача?????И ако той е тропащ как да разбеа дали е той

Коментар

gdd55 написа:
              BlueStorm сега да видим дали съм разбрал правилно.Махам гумата,махам барабана и трябва вече да съм достигнал до този тропащ лагер на носача?????И ако той е тропащ как да разбеа дали е той
              Това са две лагерчета, които се продават в комплект с болта. До колкото знам болта не може да се развива затова го режат с флекс ( причината поради която лагерите се продават с болта).Не се виждат защото са в носача и са затапени отвън с гумени уплътнения. Ако погледнеш отзат на автомобила и гумите ти са наклонени навън, проследи дали носачите не са разчекнати и те. Ако е така значи това е проблема. Ако само колелото е разкрачено, значи е лагер на главината, а това вече е друго ( и не тропа при движение .)
              . . . !!!

Коментар

BlueStorm написа:
                gdd55 написа:
                Това са две лагерчета, които се продават в комплект с болта. До колкото знам болта не може да се развива затова го режат с флекс ( причината поради която лагерите се продават с болта).Не се виждат защото са в носача и са затапени отвън с гумени уплътнения. Ако погледнеш отзат на автомобила и гумите ти са наклонени навън, проследи дали носачите не са разчекнати и те. Ако е така значи това е проблема. Ако само колелото е разкрачено, значи е лагер на главината, а това вече е друго ( и не тропа при движение .)
                Не тропа при движение.Тропа само като мина през някоя по голяма неравност и се чува само веднъж трак трак и това е .Сега забелязах че ми тропа отдясно а ми е изядена лявата гума отвътре,а не дясната

Коментар

Последни сведения днеска се занимавах с нея.Нито ми е окрачена задницата нито имат луфт задните колелета.Щрака си и си щрака.Чаткането се чува като от счупена пружина но на нея нищо и няма.Срещнах приятел с ланчия със същия проблем и той на канали ходи не можа да разбере от какво е.А гумата ми дето е била изядена е било от това че съм опъвал много ръчни

Коментар

Преди време писах за подобен порблем, само че при мен се чува най много при отнемане на газ и при подаване на газ и то на по ниските предавки. Смених въпросните лагери на носачите ,но нищо не се промени. Hit-ko беше изказал предположение , че вероятно са за смяна тампоните на задния мост. Най - вероятно е прав ,само че както виждам трябва да се разглоби почти всичко отзад ,за да се достигне до тампоните и това засега ме спира.Ама рано или късно ще трябва да се прави.
                    Fiat Marea 1,6 16V 1998
                    Lancia Y 1.2 8v 1997
                    Fiat Tempra 1.6 1991

Коментар

Интереснтото е че не блъска в купето въобще никъде нищо не блъска.Само гадно чаткане венъж като мина през по голяма неравност.За това не ми се вярва да е тампон на задното окачване а за лагерите абсурт да са те

Коментар

Сега.. може да ти прозвучи абсолютно невероятно но те съветвам да провери заключалките на задната седалка ( Ако при мареата има такива). Аз така тръгнах по твоя път - проверки на заден мост тампони и прочие, накрая прочетох из форума за това, изобщо не вярвах че е от него обаче преди седмица на черен коларски път свалих облегалките на задната седалка и тропането спря.После сложих един шлаух на металния прът на който лежи седалката и проклетото щракане изчезна...
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                        Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                        Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                        http://forum.fiat-bg.org

Коментар

и при мен има едно такова много сериозно тропане на желязо в желязо. преди 2к км почти не се чуваше или поне доста рядко, сега вече и на най-малка неравност се чува. мисля си дали не може да са тампоните на амортисьора или и аз съм я за лагери я за тампони
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

и според мен е лагер на заден носач, аз смених десния преди няколко дена а звука преди да се разтропа яко беше само при по-големи неравности все едно на метал в метал, след това като минах през бул. Цар Борис към Княжево от ония дни и почна да тропа много силно като аз си помислих че е носач или амортисьор, но като я закарах на сервиз, вдигнаха задната гума с крик и като я разклатиха тя бая доста се мърдаше и така смяна на лагер на заден мост.

Коментар

На Пунтото имам същия проблем. Понякога тракат задните тампони. Точно желязо в желязо е, щото тампона с е с една кръгла ламарина. Като е леко разклатен се чува едно като чукане. Аз понякога ги навивам леко на ръка и ми се струва че спират за известно време, но след време се разтропват пак. В момента примерно не тропат, зимата тропат по-често. Не мога да хвана логиката.Предните тропаха, но ги затегнаха в един сервиз и спряха.
                              Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                              Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Working...
                              X