Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

карбуратотра на темпрата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

карбуратотра на темпрата

тъй като вече си взех от колегата пъгси карбуратор и утре мисля да се пробвам да го сложа /сега съм с моно инжекция/ бихте ли ми дали съвети какво евентуално би се наложило да променя, да срещна като проблеми. жилото идва откъм прозореца това е първата и очевидна разлика, но не смятам че е проблем. притеснява ме автоматичния смукач къде трябва да го закача, празния ход пъгси ми каза да го закача на + от бубината, но къде точно? ако има някой снимка ще му бъда адски благодарен. това, което предполагам, че ще е ралично е размера на захващането към колекторите. карбуратора предполагам /мерих по бястото където ляга въздушния филтър/ че карбуратора ще има по-голям захват към колекторите от моното. това с плочка ли се прави? откъде мога да я купя и на каква цена, както и дали се прави при стругар при нужда. много въпроси, но последния най-ме притеснява, благодаря предварително за оказаната помощ и успех на всички колеги!!!
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

значи жилото става без преправяне,червения кабел се връзва на + при контакт,смукача не е автоматичен а на жило,за монтажа без преправяне ще стане ако си купиш направо колектори от карбураторен двигател,незнам дали ще стане ако се махне плочката на моното и на нейно място се сложи тампона

Коментар

и аз още не знам дали ще пасне. знам, че филтърната кутия не пасва, което ме кара да си мсиля, че и на колекторите няма да пасне. не ми се ще да сменям колекторите, ти на плочката ли викаш тампон? предполагам при стругар може да се направи за 10-15-20 максимум кинта, докато едни колектори са над 50.
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

преди време бях купувал колектори за карбуратор,взех го от овча купел 25лв,при моно-то е плочка а при карбуратора е гумен тампон

Коментар

при това положение няма какво да се мъча, направо ще си взема колектори. а дали захващането към двигателя им е същото на карбураторните колектори :D а и имаш ли го този тампон гумен
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

някъде из форума бях чел че колегата жорко/с бързото пунто/ си е направил уното карбуратор а е било моно що не му пуснеш едно лично съобщение да ти обясни по подробно мисля няма да ти откаже
            TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
            UNO 1.0 FIRE

Коментар

захващането е едно и също

Коментар

stef написа:
                някъде из форума бях чел че колегата жорко/с бързото пунто/ си е направил уното карбуратор а е било моно що не му пуснеш едно лично съобщение да ти обясни по подробно мисля няма да ти откаже
                мерси, ще се консултирам
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pugsy написа:
                  захващането е едно и също
                  ок, благодаря ти за помоща, а този гумен тампон имаш ли го случайно, че иначе не знам откъде да го взема, само тампона едва ли го продава някой?
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

аз съм сменял само тампон,от магазина на стамболийски го купих,но ако си купуваш колектори той си върви с тях

Коментар

благодаря!
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Незнам дали му е тук мястото, ама да питам Темпрата ми е 1.6, карбуратор, 159 двигател. На газ колата като е студена, работи неравномерно, гасне няма мощност. След като загрее се оправя. Като барна малко сместа на , студено се оправя(в смисъл работи си нормално) а като загрее почва да прекъсва и да няма мощност. Та въпроса ми е, някой датчик ли се ебава или да сменям карбуратора.П.С. И гори като Камаз, 13-13.5 градско.Мерси предварително за компетентните Ви отговори.
                        ----------------------------
                        '00 Fiat Marea Weekend ELX 1.9 JTD 105
                        '99 Fiat Punto Mk2 HGT

Коментар

и мойта харчи толко ама кво да се праи а е моно пак 1.6

Коментар

мойта кола е 1,6 карборатор- разхода е над 11-12 градско, и имаше същите проблеми, те дойдоха като смених въздушния филтър с нов, и така се мъчих да я настройвам около 1 месец и нищо не става. Но вчера си взих спортен въздушен филтър и всичко се успа- сега цъка като почасовник.
                            Tofas- Sahin 1.6 карб.

Коментар

Working...
                            X