Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ламбда сонда

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ламбда сонда

днес ходих в ванто трейд ими казаха че трябва да сменя ламбда сондата също и распределителния вал защото е бил износен но не ми казаха нищо повече та как мога да разбера да ли има още живот в него и каде да си сменя ламбда сондата и колко пари

Колега за съжаление проблема с разпределителния вал на 1.4 12V е често срещано явление. Но причината да се случи това износване е запушване на маслената магистрала и от там проблеми с омасляването на въпросния вал.Аз бих ти препоръчал да направиш и още една диагностика, желателно с човек който разбира от тия неща и на който може да имаш доверие. Защото изобщо не бих се учудил Ванто Трейд да те "набутват" с тая смяна просто ей така - за да ти вземат парите.Иначе доколкото знам подмяната на тоя вал излиза около 300 лв но не във Ванто Трейд (не съм обаче много сигурен), но аз бих ти препоръчал да обърнеш по-скоро внимание дали вала се омаслява и ако не да отстраниш първо тоя проблем.И друго - ако нямяш такъв човек, горещо ти препоръчвам да се дигнеш до Ямбол при Христо (hit-ko), където със сигурност ще ти направят вярня диагностика и ако се налага ремон то той ще е на прилична цена ( със сигурност с ходенето до Ямбол ще ти е по-евтино от ВантоТрейд).Поздрави и дано във Ванто да са се объркали!
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Преди няколко месеца си купих сонда Бош четирипроводна за 147лв. без ДДС от Емкомплект 33 в зона Б18.поставих си я сам за 20мин.Гаранцията която ми дадоха е 6 месеца.Що се отнася до разпределителния вал, свали капака на двигателя и прегледай гърбиците.Ако има износени гърбици то тяхната цементация е паднала и това си личи по износването.

Коментар

Working...
      X