Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Регулиране жило на преден капак на Фиат Браво.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Регулиране жило на преден капак на Фиат Браво.

Здравейте,Рових с търсачката, но не успях да открия как да си регулирам жилото, с което се отваря предният капак. Като взехме колата предното лято нямаше проблем, докато сега е необходимо жената да дърпа ръчката а аз отпред да надигна леко капака за да се освободи куката. И понеже малко ни омръзна, пускам тази тема Благодаря предварително.

Аз съм със същия проблем и смятам ,че не е от регулировката на жилото.Пружината просто не може да повдигне капака или има нещо криво по механизма.Другото което е ,че гуменото уплътнение отпред на капака залепва и също допринася за проблема.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

При мен не е от гумата...а и както си работеше нормално се прецака, не е вследствие на удар да речем...може би някоя пружина да е омекнала Ще изчакам мнение и от други колеги...

Коментар

Като отвориш капака се огледай за два гумени тампона в двата края на гредата. Завий ги малко така, че да слязат надолу. Имай предвид обаче, че с тези тампони се регулира позицията на самият капак спрямо височината на калниците. Ако капака хлътне повечко след, като завиеш тампоните ги върни леко в предишното положение. Друго, което се сещам е да смажеш конуса, който влиза в ключалката и най-вече самата ключалка и жилото, или поне тази видимата част от него! А иначе пружините нямат нищо общо с отварянето! Успех!
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Недоумявам за кои пружини става дума ,но отварянето на капака т.е. повдигането му след като го освободи ключалката става точно от пружината на конуса.

Коментар

Установено е.Проблема е в планката на която ламарината е тънка и се огъва /събират й се двата края/ при опъването на жилото вместо да откопчае.Цитирам по памет от преди 2 години.Поздрави
            BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Tornado написа:
              Недоумявам за кои пружини става дума ,но отварянето на капака т.е. повдигането му след като го освободи ключалката става точно от пружината на конуса.
              проблема ти се решава много лесно- натяга се пружината на капака- намира се точно в средата на капака и представлява пружина с бял найлонов пръстен накрая- като се загледаш в нея, оста й има разрез да права отверка и така се регулира натиска на пластмасовия бял пръстен. развий малко и приготвяй бирата
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                Tornado написа:
                проблема ти се решава много лесно- натяга се пружината на капака- намира се точно в средата на капака и представлява пружина с бял найлонов пръстен накрая- като се загледаш в нея, оста й има разрез да права отверка и така се регулира натиска на пластмасовия бял пръстен. развий малко и приготвяй бирата
                Като развиваш какво става с пружината май се разпъва и натиска е по-малък или бъркам.

Коментар

не бъркаш, но пък иначе не й стига хода и дори да се разпъне цялата, капака пак си седи закопчан.
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Благодаря на всички, днес ще опитам да го оправя

Коментар

А пък аз имах подобен проблем през зимата. От студеното влагата по механизма замръзва и капакът не може да се отвори. Дърпам ръчката, има някакъв ход обаче капакът си остава заключен. Като загрее двигателят и механизмът се оправя. Освен това за да се затвори капакът трябваше да го пусна от ~30 см, от по-малко не се заключваше. На всичко отгоре точно при механизма открих някакъв болт който сигурно е изпаднал от някъде и си стоеше там и като замръзне също допринася за проблема.Вземах WD40 и напръсках добре механизма от всякъде и жилото където влиза в бронята. Проблемът се оправи и от тогава (зимата и големите студове) механизмът работи перфектно - затваря се като го пусна от ~10 см и не ми се е случвало да заяжда при отваряне и затваряне.
                      Bravo 1.6 / 16

Коментар

.

Днес реших проблема с натягане на въпросната пружина, т.е. със завиване на болта с една-две резби Благодаря за съвета, имам да черпя бира

Коментар

Working...
                        X