Здравейте,Рових с търсачката, но не успях да открия как да си регулирам жилото, с което се отваря предният капак. Като взехме колата предното лято нямаше проблем, докато сега е необходимо жената да дърпа ръчката а аз отпред да надигна леко капака за да се освободи куката. И понеже малко ни омръзна, пускам тази тема Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Регулиране жило на преден капак на Фиат Браво.
Collapse
X
-
Аз съм със същия проблем и смятам ,че не е от регулировката на жилото.Пружината просто не може да повдигне капака или има нещо криво по механизма.Другото което е ,че гуменото уплътнение отпред на капака залепва и също допринася за проблема.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Като отвориш капака се огледай за два гумени тампона в двата края на гредата. Завий ги малко така, че да слязат надолу. Имай предвид обаче, че с тези тампони се регулира позицията на самият капак спрямо височината на калниците. Ако капака хлътне повечко след, като завиеш тампоните ги върни леко в предишното положение. Друго, което се сещам е да смажеш конуса, който влиза в ключалката и най-вече самата ключалка и жилото, или поне тази видимата част от него! А иначе пружините нямат нищо общо с отварянето! Успех!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Tornado написа:Недоумявам за кои пружини става дума ,но отварянето на капака т.е. повдигането му след като го освободи ключалката става точно от пружината на конуса.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:Tornado написа:Недоумявам за кои пружини става дума ,но отварянето на капака т.е. повдигането му след като го освободи ключалката става точно от пружината на конуса.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
А пък аз имах подобен проблем през зимата. От студеното влагата по механизма замръзва и капакът не може да се отвори. Дърпам ръчката, има някакъв ход обаче капакът си остава заключен. Като загрее двигателят и механизмът се оправя. Освен това за да се затвори капакът трябваше да го пусна от ~30 см, от по-малко не се заключваше. На всичко отгоре точно при механизма открих някакъв болт който сигурно е изпаднал от някъде и си стоеше там и като замръзне също допринася за проблема.Вземах WD40 и напръсках добре механизма от всякъде и жилото където влиза в бронята. Проблемът се оправи и от тогава (зимата и големите студове) механизмът работи перфектно - затваря се като го пусна от ~10 см и не ми се е случвало да заяжда при отваряне и затваряне.Bravo 1.6 / 16
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар