Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на шайба на кол. вал

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Избор на шайба на кол. вал

На една от срещите на форума се установи че шайбата на коляновия вал играе. Затруднявам се с избора, защото гледам цените (axm-auto), почват от 138 лева за UNIGOM, до 225 лева за DAYKO. Тази Unigom става ли за нещо? На почти половината пари е на Dayco-то. По принцип съм се настроил да си взема хубава шайба (Dayco или друга), ама искам да чуя мнението Ви.Колата е браво JTD 99-00г.п.п. Трябва ли да сменям и ремъка също. Сегашният е на Dayco, и на първ поглед е като нов. Сменян е преди 30 000км, когато е докарана колата в БГ.
    00' Bravo 105 JTD

Здравей колега! Аз също сменях шайба на коляновия вал, но ремъкът си ми беше здрав и в добро състояние и си го сложих пак него. До тук 15000 км няма проблеми.А шайбата я взех втора ръка. Изпадна ми здрава и запазена шайба за 80 лв. DAYKO.
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
    Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Втора ръка не е опция, не и за мен, защото не знам какво да гледам. Междудругото колко вземат за работа "майсторите".
      00' Bravo 105 JTD

Коментар

Сменя се бързо и лесно./ако имаш канал/По вече от 5 лв. не е нормално
        BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

nikolce написа:
          Втора ръка не е опция, не и за мен, защото не знам какво да гледам. Междудругото колко вземат за работа "майсторите".
          Шайбарта се води демферна и най-важното което трябва да гледаш е гумената част посредата да е здрава и да няма цепнатини.Ето един пример за кофти шайба:Ако успееш да си намериш от катасрофирала кола читава е най-добрия вариант.Иначе самата смяна е елементарна, нямаш нужда от канал. Сваля се гумата и подкалника, и имаш пълен достъп до нея.Ето и една обява от форума на Ланчия, но виж дали твоята шайба е същата:http://www.lancia-bg.com/forum/viewt...hp?f=6&t=22820

Коментар

Благодаря за обяснението dobri_g. Ако е наистина толкова лесно може, и сам да пробвам да я смена. Иначе от 2.4 JTD не става. Рамерът и е 185х33, а на мен ми трябва 169х35.8. Мерси всепак, офертата е наистина добра иначе.
            00' Bravo 105 JTD

Коментар

Working...
            X