Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Престъргване от аспуха на мястото на катализатора?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Престъргване от аспуха на мястото на катализатора?

Здравейте колеги,Моля за съвет ,щото майсторите в София вече ме подлудяват, всеки ме лъже някви неща и немога да разбера, кой прав, кой крив.Случая е следния:Карам Фиат Браво 1.4 12V. Още като я купих имаше леко престъргване на ниски обороти от средата на колата, по моя преценка някъде при катализатора и като му дам много газ на място излизат някви чернилки точно от там.Така и така мислех да махам катализатора , та викам сигурно е от него нещо и отидох да ми го махнат едни пичове на булевард Овча Купел - араби някви бяха. Свалиха ми катализатора , взеха ми го, сложиха резонантно гърне, завариха го и ми взеха 30лв. накрая за цялата процедура.Паля колата и тръгвам като си мисля ,че звука няма да го има вече , но НЕ , още се усили, стърже да си еее...е мамата.Върнах се при пичовете, питах ги от какво е това и че преди беше по-малко, те ми бутната средното гърне и ми казаха ,че е от него и ми поискаха 150лв. да ми го сменят. Не им повярвах и отидох при друг майстор (на същия ден).Майстора ми каза следното : "... Като са ти махнали катализатора и са ти сложили резонантно гърне , то е прецакало средното гърне и сега трябва да се смени всичко - комплект срещу 220лв. , дори и резонантното което било боклук".А на мен ми се струва ,че дрънченето идва от средата на колата , много преди средното гърне...Сега въпросите ми къв Вас колеги са следните:1. На кой да вярвам ?2. Да сменям ли всичко или да сменя само средно гърне?3. Има ли начин да оправя проблема без да се нашия 220лв. за целия комплект?4. Някой ако знае някъде по евтино , ще съм благодарен да ме упътите...Благодаря на всички отзовали се предварително!
    И се чу рев във тъмнината ,заблестяха ксенонови светлини, огледах се, какво ли в мрака ще се приближи ?
    Попитах се откъде дойде ,от кой ли свят ,
    И за миг в мрака блесна емблема на ФИАТ . Сега въпроса просто бе , това Браво/Брава ли е или Купе ?

Модераторите да го изтрият това ако може
    Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
    Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
    Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Д..ба и майсторите.... ш’а ти вземат катализатора и пак са ти искали пари за работа...че и 30 лева. Ми тоя пък 220 лева за 2 гърнета луд ли е !!!! Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 Аз ти предлагам да не се занимаваш с тия измамници, а да си намериш един канал и да се намушкаш под колата с някой приятел да видите от къде дрънка.... после да отидеш на някой майстор, който ти препоръча някой колега от София и да си траеш докато той оглежда гърнетата. После като ти каже от какво дрънчи...ако е това което сте установили вече да сменя (ако е наложително де)!! Защото може и да дрънка от нещо съвсем малко...На мен примерно ми тропаше задното гърне като палех... и един майстор ми каза че трябвало да го реже и незнам си какво да заварява вътре или да взимам ново. Аз обаче се пъхнах под колата да видя за какво става въпрос, после отидох при един заварчик, обясних му къде да капне с точковия апарат и нещата заспаха Успех колега и недейте да ходите по майстори преди да погледнете дори (лично) сами, щото ако не попаднеш на читав майстор ще ти смени генерацията и пак ще тропа :D

Коментар

PaUnOff написа:
        Д..ба и майсторите.... ш’а ти вземат катализатора и пак са ти искали пари за работа...че и 30 лева. Ми тоя пък 220 лева за 2 гърнета луд ли е !!!! Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 Аз ти предлагам да не се занимаваш с тия измамници, а да си намериш един канал и да се намушкаш под колата с някой приятел да видите от къде дрънка.... после да отидеш на някой майстор, който ти препоръча някой колега от София и да си траеш докато той оглежда гърнетата. После като ти каже от какво дрънчи...ако е това което сте установили вече да сменя (ако е наложително де)!! Защото може и да дрънка от нещо съвсем малко...На мен примерно ми тропаше задното гърне като палех... и един майстор ми каза че трябвало да го реже и незнам си какво да заварява вътре или да търс и накрая като се пъхнах под колата да видя за какво става въпрос, отидох при един заварчик и ми завари на едно место гърнето и спря да дрънка
        Гледал съм отдолу, няма никъде ръжда, отвор и така нататък ,а се чува много гадно особенно на ниски обороти.Чудех се , мека връзка , нещо преди катализатора ? то преди катализатора какво има ?Наистина тия майстори само гледат да лъжат и незнам кога, къде ще бием някой... (да не говоря за случая за това как ми била отрязана буксата за диагностика, а тя си беше там , случая в който ми продадоха свещи бош , а в сервиза ми казаха ,че били за Порше, в случая дето ми смениха горивен филтър ,а проблема беше датчик разпределителен вал,абе случки много и на майстори вяра вече нямам ) :D
        И се чу рев във тъмнината ,заблестяха ксенонови светлини, огледах се, какво ли в мрака ще се приближи ?
        И за миг в мрака блесна емблема на ФИАТ . Сега въпроса просто бе , това Браво/Брава ли е или Купе ?

Коментар

За 1.6 браво всичките гърнета след катализатора ми излязоха около 110 лв,взех ги от Косер на Раковски.
          Фиат Крома 1.9 16v+
          Фиат Браво 1.6 16v
          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Преди катализатора е меката връзка. Спираш колата на канал, палиш и слизаш отдолу да гледаш дали духа. Ако има още един човек да ти подава газ от време на време ще видиш дали духа и на по-високи обороти. Също огледай дали е духало от някъде и е останала чернилка. Ако не можеш да намериш канал - някъде в сервиз с канал, само за диагностика, с въпрос - има ли проблем в меката връзка, да ти покажат какъв е точно проблемът, от къде духа.
            Bravo 1.6 / 16

Коментар

Да, ако някой пали, гаси, подава газ, а ти си отдолу ще локализираш проблема

Коментар

Riki888 написа:
                Преди катализатора е меката връзка. Спираш колата на канал, палиш и слизаш отдолу да гледаш дали духа. Ако има още един човек да ти подава газ от време на време ще видиш дали духа и на по-високи обороти. Също огледай дали е духало от някъде и е останала чернилка. Ако не можеш да намериш канал - някъде в сервиз с канал, само за диагностика, с въпрос - има ли проблем в меката връзка, да ти покажат какъв е точно проблемът, от къде духа.
                Аз залагам ,че е от меката връзка.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Благодаря много колеги, ще видя първо меката връзка преди да сменя всички останало, просто сега нямам много време, тая седмица в събота ще отида да я видят при един авер с канал и ще видим откъде духа.Като има развитие по въпроса , ще пиша колеги

Коментар

Така колеги , съжалявам за забавянето, нямах време да пише.Отидох на 2-ма майстори, занимаващи се с гърнета, не е мека връзка ... а се чува в средата на колата.Проблема е в ш...баното резонантно гърне което са ми сложили, от него е така. Отивам да го сменя и пак ще пиша....

Коментар

Working...
                    X