Въпроса е от един познат ма който също като на мен му се наложи да сменя преден фар. При смяната на моите не присъствах защото я направиха в сервиза та заради това не съм компетентен и аз точно как става. Гледах, че има 3 кабела, които влизат във фара, единия влиза в нещо като букса, 2-рия мисля, че се държи на пластмасов черен корпус, който ще трябва за новия фар, тъй като на него го няма, а 3-тия кабел не помня точно къде на фара беше закачен ... Опитваме се да ги откачим, но не излизат по никакъв начин, особено този, който е закачен за пластмасовия черен корпус (нещо като капаче е) ...Може ли да обясни някой как става точно махането на кабелчетата, че се опитвахме да ги махаме с моя познат обаче нещо не върви ... някой ако е махал фар нека обясни ако не му представлява трудност, че на колегата не му се дават 5 лева, колкото ми взеха за моите при смяната.Има ли нещо специфично, което трябва да се знае и при самата смяна на крушките или просто сменяме и това е?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на преден фар (Brava) - Как?
Collapse
X
-
wwwebЕтикети: –
-
wwweb
Сменихме ги, обаче се получи следното ... за къси светят малките рефлектори, а когато се включат дълги светят и малките и големите рефлектори ... направили сме всичко както си беше, т.е. едва ли сме объркали някой кабел защото те са различни и 3-те като големина и ако сме объркали кой за къде е нямаше въобще да паснат в буксите на фара ... сега се чудя дали фаровете нещо не са у ред ... Проблема е с късите ... когато сложихме единия фар, а другия все още не беше сменен, светеха и двата различно, т.е. на оригналния за къси светеше големия рефлектор, а на новия фар светеше малия рефлектор ... вече като сложихме и двата фара нови и двата светят на къси с малките рефлектори ... според мен проблема е във фаровете, някой да има идея как да се оправи това?
Коментар
-
колега сори за ОФФ тпика но клко струват нови фарове за браво ? И по добри ли са от старите, смисал пропускливост ?? може ли да се получи бяла светлина като на на-новите западни коли?(ако си чел имаше коментари за крушките и се стигна до извода че до голяма степен самия фар е кофти)Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
wwweb
Ами мисля, че нямат разлика с оригиналните ... освен това, че заради новите стъкла светят по-добре, все пак старите бяха тръгнали да стават кафяви щото с времето потъмняват, а няма и възможност да се зачистят, това малко или много затруднява работата им ... Сега с крушките на Phillips и това, че стъклата им са нови, определено са доста по-добре от старите ...Цената им е 132 лв. бройката ... от Александър Ауто ...
Коментар
-
wwweb
-
wwweb написа:Ами мисля, че нямат разлика с оригиналните ... освен това, че заради новите стъкла светят по-добре, все пак старите бяха тръгнали да стават кафяви щото с времето потъмняват, а няма и възможност да се зачистят, това малко или много затруднява работата им ... Сега с крушките на Phillips и това, че стъклата им са нови, определено са доста по-добре от старите ...Цената им е 132 лв. бройката ... от Александър Ауто ...Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
wwweb
Имат ... само че има модели при които не се продава моторчето, което регулира фаровете, аз имах късмет да си ги взема с такива моторчета, но ако примерно го нямате, както беше на моя познат на който ги сменяхме вчера, може да откачите от старите фарове моторчетата и да ги поставите, става за няма и 10 сек ...Нормално е оригинален фар Valeo да е 700 лв., и аз знам за него че е 350 EUR ... но мисля, че и ментаците не са лоши, мойте са италиански не знам точно какъв модел ... ще ги видя как ще се държат ... макар че вечер почти не карам ...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар