Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стартера прави "щрак" и не ще да завърта

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стартера прави "щрак" и не ще да завърта

Днес ми се случи нещо странно. Тръгвам да паля въртя на стартер, чува се едно щрак от към стартера и нищо не става. Стартера не върти и не консумира ток- лампите по таблото си светеха силно.На второто завъртане на ключа запали.Досега ми го е правило само 2 пъти.На какво се дължи това нещо? Да не вземе да ме остави някъде по магистралите и не иска да завърти?Мотора е ТД100
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

според мен е шалтера. нека по-разбиращите да се изкажат
    Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
    Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

И аз скоро имах такъв случай. Отвреме-навреме щракаше както при тебе. На втория път въртеше. Да, ама положението се влоши и потърсих "доктор". Проблемът се реши със смяна на четките на стартера.
      FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
      FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

Вероятно "щракането" е от сработването на шалтера, т. е. той работи. Така, че и аз съм "за" четки.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

или бендикс, износен и не може да зацепи от раз, щото удря на ръбче.
          "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
          Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
          Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

пробвай да натиснеш ключа на вътре докато завърташ,ако завърти по лесно си за клеморед
            Peugeot 307 2.0i ГИ
            ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

Rokambol написа:
              Вероятно "щракането" е от сработването на шалтера, т. е. той работи.
              Възможно е да щрака, но да не може да направи контакт поради нагар, окис или мръсотия т.е. може и да не работи коректно Още повече, че колегата казва, че пали след няколко "щракания". Ако бяха четки, то щяха да примигват лампите на таблото.Колега, свали стартера и го пробвай "на сухо". Така ще се разбере най-лесно Ако го свалиш, то го отвори и му направи една профилактика. Да знаеш, че няма да го бараш скоро.
              Alfa 159 SW 2.4 Ti
              Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
              "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

gamma написа:
                Rokambol написа:
                Вероятно "щракането" е от сработването на шалтера, т. е. той работи.
                Възможно е да щрака, но да не може да направи контакт поради нагар, окис или мръсотия т.е. може и да не работи коректно Още повече, че колегата казва, че пали след няколко "щракания". Ако бяха четки, то щяха да примигват лампите на таблото.Колега, свали стартера и го пробвай "на сухо". Така ще се разбере най-лесно Ако го свалиш, то го отвори и му направи една профилактика. Да знаеш, че няма да го бараш скоро.
                А лесно ли се сваля стартера на 1.9 ТД? Има ли някакви особености? Да не е като алтернатора? Имам само гедоре като инструменти.И аз имах такива подозрения че нещо не дава контакт като хората, ама пък после добре си върти. Дори веднъж завъртам чува се щрак и чак след 1-2 секунди завъртя.
                FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Наскоро мой приятел имаше същия проблем. Оказаха се разпоени намотки на ротора.

Коментар

Алтернатора е приказка пред стартера ама не се плаши-има един лаф-очи се плашат ръце-никога. :D
                    Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Не знам как е на твоята, но на 1.6 е приказка. Сваля се за 15 мин с вдигането на колата на крик Да не забравиш да откачиш клемите на акумулатора, че ще има БУМ
                      Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

Леле ужас верно ли е такава врътня като измъкването на алтернатора?Кажете поне какви инструменти трябват да знам дали да се захващам.
                        FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

infineon написа:
                          Леле ужас верно ли е такава врътня като измъкването на алтернатора?
                          Аха При теб трябва да падне полуоската Нали правиш разлика между стартер и алтернатор?
                          Alfa 159 SW 2.4 Ti

Коментар

infineon написа:
                            Леле ужас верно ли е такава врътня като измъкването на алтернатора?Кажете поне какви инструменти трябват да знам дали да се захващам.
                            карам мареа тд100 имах подобен проблем миналото лято,беше бендикса,не се притеснявай,няма да те остави никъде,а самия ремонт аконе си гоо правил,не се захващай сам,доколкото знам от хората правещи моията кола е голяма играчка. точните думи на майстора минлата година бяха- оффф то твоето беше тд100,тука беше имаше нещо много криво....и не се бе излъгхал,налагапе се сваляне на нещо,за дда се достигне до стартера!!!
                            ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
                              infineon написа:
                              карам мареа тд100 имах подобен проблем миналото лято,беше бендикса,не се притеснявай,няма да те остави никъде,а самия ремонт аконе си гоо правил,не се захващай сам,доколкото знам от хората правещи моията кола е голяма играчка. точните думи на майстора минлата година бяха- оффф то твоето беше тд100,тука беше имаше нещо много криво....и не се бе излъгхал,налагапе се сваляне на нещо,за дда се достигне до стартера!!!
                              Е то оставаше да не правя разлика между стартер и алтернатор На 1.6 и аз съм разглобявал ама там се виждаше, а на тоя мотор даже не мога да го видя къде стои.Щом няма опасност да се скапе изведнъж ще го карам така.Притеснява ме само че мисля да ходя сега по Странжа по едни много забутани местенца и та ако там се строши май ще трябва и колата да зарежа
                              FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Working...
                              X