Някой може ли да ми каже къде се на мират бушоните на скоростите на вентилатора (външния), ако има такива де.Проблема е следния-не работи резистора за скоростите и съм ги дал на късо и си работеше без проблеми до скоро, но сега пак неиска да вклю на 90 градуса а чак като стигне втората стрелка демек като трябва да тръгне втората скорост.Та за това си мисля, че някъде може да има бушон или някое реле.Благодаря!!!P.S.Колата е фиат браво 1.6 16v 1996 година.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със скоростите на вентилатора
Collapse
X
-
floks
защо смяташ, че ти е от бушоните? тук има няколко теми прочети ги може да откриеш отговора.имах такъв проблем но ми смениха часта която се намира зад радиатора -не казвам умишлено реле или резистор за да не сбъркам. сега си включва нормално. провери дали не се е получило нагар.това го казвам от мой опит поздрав и успех
-
Най вероятно имаш скапан реостат.Намира се зад радиатора и се сменя елементарно.Можеш да пуснеш и търсачката има доста такива теми.Примерно:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...EE%F1%F2%E0%F2
Коментар
-
Днес реших да видя защо моят вентилатор не включва 1-ва степен,свалих реустата всичко ток и жица но единият кабел беше стопен,беше топило и от пластмасата на реустат ,Ок слагам нова кабелна обувка,слагам на реустата,и какво се получава ?! Дигам температура за 1-ва включва се и след малко спира проверявам веднага,кабела пак стопен,реустата напякал като за световно.Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
cs_aleksandar написа:Днес реших да видя защо моят вентилатор не включва 1-ва степен,свалих реустата всичко ток и жица но единият кабел беше стопен,беше топило и от пластмасата на реустат ,Ок слагам нова кабелна обувка,слагам на реустата,и какво се получава ?! Дигам температура за 1-ва включва се и след малко спира проверявам веднага,кабела пак стопен,реустата напякал като за световно.
Коментар
-
кола
често се получава и при мен на Пунтото все греят макарче съм сменял Цялята инсталация и моторчето с перката пак точто на реостата -съпротивлението прегоряха сега съм сложил едни жици където издържат на повече топлина като е без резистора може да прегори другате и става беля ако пак направи ще сложа нещо друго нови жици или още едно реле
Коментар
-
Re: Проблем със скоростите на вентилатора
155 написа:Някой може ли да ми каже къде се на мират бушоните на скоростите на вентилатора (външния), ако има такива де.Проблема е следния-не работи резистора за скоростите и съм ги дал на късо и си работеше без проблеми до скоро, но сега пак неиска да вклю на 90 градуса а чак като стигне втората стрелка демек като трябва да тръгне втората скорост.Та за това си мисля, че някъде може да има бушон или някое реле.Благодаря!!!P.S.Колата е фиат браво 1.6 16v 1996 година.
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:ама налитова за поне 60 лв за 2 те части а не на всеки се дават пари в тази криза аз преди време смених всички и пак проблем незнам дали ако на старото моторче се сложи от по новите дали ще издържи те са по малки и трябва да са с по малка консумация
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:нещо като да су укъси датчика и да отива на право на втара степен така и на малките и на големите градуси все ще върти ама бързо
Коментар
-
HLX написа:Ако всички са наред си смени датчика и реостата.Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
z_sutrov написа:HLX написа:Ако всички са наред си смени датчика и реостата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар