При отварянето на капака на клапаните в сервиза се оказа, че разпределителния ми вал е в учудващо добро състояние, а както вече не знам за кой път пиша, при компютърната диагностика, всички показатели бях абсолютно в границите на нормалното. Умишлено не пиша кой е собственика на сервиза в Ямбол, но предполагам всички в този форум го знаят, тъй като от цяла България са стичат при него когато стане въпрос за ремонт на Фиат. А разход от 9/100 съм го докарвал само на извънградско, без климатик и с много нежно каране. С климатик и скорости 100-110 разхода беше около и малко над 10/100. Но в града при изключително късите разстояния, които преминавах разход под 13/100 беше недостижим. А зимата... не искам да си спомням.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход на Фиат Браво 1.4 -газ
Collapse
X
-
Относно собственика на конкретният сервиз може лично да го попиташ за състоянието на моето Браво понеже от както е внесено само там се поддържа.Моят вал поне при смяната на прословутите гумички на (паяка) също беше в завидно добро състояние.Ежедневно карам по един и същ маршрут по около 5.6км. в посока (а в Бургас си имаме доволно количество светофари) и смея да твърдя че посочените от мен данни са автентични.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Плочката на газта ми е 3-тата която слагам и е с диаметър 36мм и при трите плочки разхода беше такъв просто вървенето беше в лека промяна а относно колегата където спомена че неговата изпускала от маркуча от изпарителя до плочката при мен не изпуска от никъде все пак минавам преглед на газова и при проверката не показа че изпуска а и не миришеП.С. може и насока как сам да си я регулирам предполагам че по висок разход от тоя неможе да ми даде така че вече и тва се замислям да се опитам сам да я регулирам , че ми писна е*ти разхода аз се пак не карам ферари с 5 литров двигате :DFiat TEMPRA 1.6 i.e. 159A3.048 75Hp + L.P.G
Fiat BRAVO 1.4 12V SX 80Hp + L.P.G
Fiat TIPO 1.6 i.e. Selecta 159A3.048 75Hp + L.P.G LOVATO
Коментар
-
такааа, аз съм със същият моторна газ: 8/100 извън града 110-12013-14/10 в града, но къси разстояния и колата едва сварва да загреена бензин: 6/100 извън града12/100 в градатова е по малко от 12,5 в града не съм свалял на газ .... даже отива и към 15 зимататова е положениетоВсичко което се затяга с ключ по - малък от №27 е нано технология!!!
Коментар
-
аз съм доволен и на 15 но къде е това 20 направо се видях в чудо а при извън градско разхода ми е 15-16 /100 ем кажете ми как да карам такава кола тя гори като някое HGT а не върви и на половината муFiat TEMPRA 1.6 i.e. 159A3.048 75Hp + L.P.G
Fiat BRAVO 1.4 12V SX 80Hp + L.P.G
Fiat TIPO 1.6 i.e. Selecta 159A3.048 75Hp + L.P.G LOVATO
Коментар
-
Здравеите колеги карам вече 3 години Фиат Брава 1.4, 12v и стигнах до извода че оправия с разхода на гориво при тоя модел двигател няма, закупих колата в сравнително спретнато састояние от Италия и още първите години положих огромни опити с ходене по сервизи и така нататак като сам пробвал с много неща като:смяна на свещи, ваздушен филтър,ламбда сонда,компютърни диагностики , чистене на грешки и така нататак ..но уви нищо не помогна моят фиат продалжи да си гори без никаква промяна както следва:през лятото 10л/100км бензин а през студените месеци на зимата стигам до 14-15л/100км , и не мога да разбера как е вазможен този разход за тоя малак двигател при положение че в много сервизи са ми казвали че няма проблеми в двигателя! Също и мощноста на двигателя не ми харесва колата винаги трябва да е в обороти да усетите някакво минимално драпване, а пак за баирите просто нямам думи.Ако някои е по запознат ,Моля споделете!
Коментар
-
Колега по книга тоя двигател в градски условия дава разход 11.3, а извън града беше нещо от сорта на 6.4 или малко повече но съм сигурен че беше под 7( това на бензин). така че с твоите 10 лятото трябва да си доволен. По принцип съм забелязал че на бензин не трябва в никакъв случай да падаш по 2000 оборота по време на каране. Тогава хем не варви, хем гори много. На мен на газ в града през лятото ми гори 11 зимата стига до към 13-13.5 и я карам предимно на късо. Работя на 2 километра от дома. На дълго зимата и лятото няма голяма разлика рекодра ми е 7.8 но нормално гори между 8.5 и 9. Много зависи колко е натоварена и колко я натискаш. Явно това е най-несполучливата комбинация купе-двигател. Купето е сравнително тежко, а двигателчето няма достатъчно въртящ момент да го дърпа и затва гори много, особено в града
Коментар
-
Да се включа и аз-моят фиат е с изпарител OMVL и е на 3,5 г. без да са сменяни мембрани,има ламбда емулатор-български за 30лв.Разход газ:-лято в града 12,5-13,5-лято извън с яка стъпка 8,5-9,5-зима в града 13-16 без да се съобразявам да карам икономично-зима извън 9-10Искам да вметна,че съм забелязал от бензиностанции OMV ми гори повече.Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар