Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход на Фиат Браво 1.4 -газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

boyko.boykov написа:
    сега да кажа и за градското днес го засякох - 17 на 100 :D голям змей е тая кола Филтъра ще го сменя уж не е стар ама .... да съм сигурен.Свещите също мисля да ги сменя, четох че препоръчвате тука във форума да са Денсо от Косер. Видях че някой е писал за двуполюсни. Има ли смисъл от тях или да взема обикновенни и ако може някой да каже каква е разликата между тях Също така не знам какво да гледам на кабелите. И за тях ако може малко помощ
    Колега хаха как 17 бе .... определено нещо не е наред в тая кола. От филтъра едва ли е, даже може и да нямаш зависи коя година е - след 99 май не им слагаха.
    Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
    Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

svetli4a, чети по-внимателно, колегата говори за газова уредба.boyko,опитай да завиваш кранчето на газта с по четвърт или половоин оборот всеки ден, докато усетиш спъване на колата. Но все пак да не забива нос при потегляне. Тогава засечи пак.Ако отдавна не си сменял отдавна филтъра го смени първо и покарай 500км и чак тогава опитай с завиването, ако е необходимо.
      FIAT BRAVO II 1.4 GPL
      FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
      FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
      FIAT UNO 1.5

Коментар

ония ден засякох 5,8 - извънградско с 2 ма човека и малко багаж... 80 - 120 като съм карал на климатик по магистралата Това ми е рекорда иначе правя 6,5- 7 - като съм много натоварен 8градско около 10 никога не съм го засичал точно защото наливам по малко и карам на малки разстояния извън задръстванията
        Ползвайте мигачи!

"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
        Jim Morrison

Коментар

Четох за свещите и всеки казва различно едни викат ДЕНСО други НГК трети ШАМПИОН, едните с два електрода другите с един електрод. Обърках се вече. batabit можеш ли да ми кажеш ти с какви свещи си че най ми хареса твоя разход, или някой други който има браво 1.4 с нисък разход да каже какви са му свещите

Коментар

NGK с 2 електрода това и CHAMPION ги дават по каталог за 1.4 12VАз съм с първите но смених и кабелите за да ми е мирна главата.
            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Колеги, завърнах се от море с мойто Браво 1.4 бензин. Направих малко обиколки из България и да ви кажа разхода ме изненада супер много:1300км изминато разстояние - 2 пълни резервоара + 15 литра отгоре...По мой изчисления около 9.5л./100км. Разхода е само за извънградско каране с климатик - 2ма човека в колата.Сега се чудя ...абе аз бензинов джип ли карам или кво? :D
              И се чу рев във тъмнината ,заблестяха ксенонови светлини, огледах се, какво ли в мрака ще се приближи ?
              Попитах се откъде дойде ,от кой ли свят ,
              И за миг в мрака блесна емблема на ФИАТ . Сега въпроса просто бе , това Браво/Брава ли е или Купе ?

Коментар

разход градско СОФИЯ 11-11,5л/100кмизвън града 8 - 8,5л/100км. с 120-130 по магистралата
                Fiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)

Коментар

Последната засчка на мойта Брава даде следният разход.40лт-550км.Разход 7.2.Това с включен климатик и багажник пълен до стъклото.
                  Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Здравейте, колеги виждам че темата не е много нова но.. искам да попитам и аз защо моят разход в градски условия е около 19-20 на 100 на ГАЗ със същия мотор съм 1.4 12V 80 коня с нов изпарител съм смених го преди месец и разходя няма промяна дори малко се покачи дайте съвети газовата е без емулатори и ламда контроли. Газаджията който ми я настройва каза че по принцип тея двигатели си горели повечко но незнам какво да мисля карам някаква супер бавна кола а ми гори като някоя ламя (резачка) дайте съвети от какво може да е.
                    Fiat TEMPRA 1.6 i.e. 159A3.048 75Hp + L.P.G
                    Fiat BRAVO 1.4 12V SX 80Hp + L.P.G
                    Fiat TIPO 1.6 i.e. Selecta 159A3.048 75Hp + L.P.G LOVATO

Коментар

WRS написа:
                      Здравейте, колеги виждам че темата не е много нова но.. искам да попитам и аз защо моят разход в градски условия е около 19-20 на 100 на ГАЗ със същия мотор съм 1.4 12V 80 коня с нов изпарител съм смених го преди месец и разходя няма промяна дори малко се покачи дайте съвети газовата е без емулатори и ламда контроли. Газаджията който ми я настройва каза че по принцип тея двигатели си горели повечко но незнам какво да мисля карам някаква супер бавна кола а ми гори като някоя ламя (резачка) дайте съвети от какво може да е.
                      Като начало смени газаджията,после новия газаджия ще подбере правилната плочка за този мотор и ще настрои изпарителя,но преди всичко смени кабели,свещи и въздушен филтър.Ако имах такъв разход,досега да съм пребил газаджията
                      Bravo 1.2 16v
                      Lancia Dedra 1.8 16v
                      Suzuki GSXR250R

Коментар

Остави газаджията на мира, не прави нищо на човека! Просто смени колата! Пет години се мъчих да сваля разхода на моята и не успях - 13-14/100 през лятото и 18-20/100 зимата. Това е положението. Емулатори, релета за спиране захранването на компютъра - дрън, дрън. Компютърна диагностика в сервиза на фиат - всичко перфектно, а разхода...
                        Peugeot 301
                        Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

venco67 написа:
                          Остави газаджията на мира, не прави нищо на човека! Просто смени колата! Пет години се мъчих да сваля разхода на моята и не успях - 13-14/100 през лятото и 18-20/100 зимата. Това е положението. Емулатори, релета за спиране захранването на компютъра - дрън, дрън. Компютърна диагностика в сервиза на фиат - всичко перфектно, а разхода...
                          Имам същия разход ама на двете коли взети заедно Колега само ако не е инсталирана като хората газовата уредба може да имаш такъв разход ама и колата нема да върви ии......Може да си спорим с теб тука 3 дена щот карам 13 години коли само на газ и с ланчията имах по едно време такъв разход и се оказа че се спукал маркуча от изпаритела до колекторната плочка
                          Bravo 1.2 16v
                          Lancia Dedra 1.8 16v
                          Suzuki GSXR250R

Коментар

Да ама може би никога не си имал великото щастие да караш автомобил с най-великото творение на италианската инженерна мисъл - ДВИГАТЕЛ 1,4 12V. Имал съм три бензинови автомобила, които съм карал и на газ. Карал съм с руска и италианска газови уредби. На тази кола и монтирах чисто ново Ланди Рендзо - най-доброто, което се предлагаше в града, в най-добрия сервиз за газови уредби и не би. На бензин разхода също беше голям и въпреки неколкократните посещения в сервиз Фиат /благодаря много на екипа, който работи там/ положението си остана непроменено. Та това е. Сега имам два Фиата с двигатели ЖТД и съм супер доволен - и от вървене и от разход на гориво. Няма газ - няма ядове.
                            Peugeot 301
                            Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

venco67 написа:
                              Да ама може би никога не си имал великото щастие да караш автомобил с най-великото творение на италианската инженерна мисъл - ДВИГАТЕЛ 1,4 12V. Имал съм три бензинови автомобила, които съм карал и на газ. Карал съм с руска и италианска газови уредби. На тази кола и монтирах чисто ново Ланди Рендзо - най-доброто, което се предлагаше в града, в най-добрия сервиз за газови уредби и не би. На бензин разхода също беше голям и въпреки неколкократните посещения в сервиз Фиат /благодаря много на екипа, който работи там/ положението си остана непроменено. Та това е. Сега имам два Фиата с двигатели ЖТД и съм супер доволен - и от вървене и от разход на гориво. Няма газ - няма ядове.
                              Бахго,като ва слушам........ше зема и аз с некоя сажда да се обзаведа :D
                              Bravo 1.2 16v
                              Lancia Dedra 1.8 16v
                              Suzuki GSXR250R

Коментар

venco67 написа:
                                Колега, нищо лично но това което говориш за разход са пълни глупости.Вярно че не е от най-сполучливите творения конкретния агрегат но такъв разход никога не съм имал нито на бензин нито на газ (а карам 95% градско).Варира ми от 9-13,14 съответно лятото и зимата в града.Сигурен съм че просто си имал проблем с двигателя и най-вероятно прословутия разпределителен вал .
                                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Working...
                                X