Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скапан лак по тавана

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скапан лак по тавана

Здр за 2, 3 месеца лака на тавана се скапа и много ме дразни.Сега имам някой лев и мисля да я оправя.Въпроса е че не знам каде да отида.Въпроса ми е някой ако може да ме насочи някаде в София кадето да я пръснат без да я осерат и да не ме одерат от към цена.Нямам идея колко може да ми излезе.Мерси.Колата е Брава, зелена ,макар че не знам дали има значение :D

Колега ако не е много голямо парчето което се е отлющило можеш да го минеш с водна шкурка 2 000 ,взимаш си един флакон лак и си решаваш проблема.Поздрави!
    Fiat Punto 1.2 75 hp

Коментар

При мен целият таван се е олюпил и трябва да го правя,само дето съм сигурен ,че ще стане различен цвят.
      ex. punto elx 1.2i
      Lancia Libra 1.6

Коментар

Колега, приготви си едни 100 лв. Това е цена средно за детайл.
        Мареа 1999 1.8i HLX

Коментар

kokomicin написа:
          Таван само някой мърльо ще се навие да пребоядиса за такава цена! И също така само някой мърльо ще се навие да пръсне тавана само с лак. Реалната цена е над 150лв. говоря за София откъдето е колегата.
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
            kokomicin написа:
            Таван само някой мърльо ще се навие да пребоядиса за такава цена! И също така само някой мърльо ще се навие да пръсне тавана само с лак. Реалната цена е над 150лв. говоря за София откъдето е колегата.
            Искам да помоля колегата да разясни какво точно се прави за 150 лева, което няма да ми го направят за 100 лева и каква гаранция мога да получа за качеството. Въпросът ми е конкретен понеже и аз се интересувам от пребоядисване на покрива. И се колебая дали въобще да търся бояджия в София или извън София на някаква по-човешка цена за същата работа. Има ли такава цена за която бояджията ми гарантира че ще издържи 10 години както оригиналната и е съгласен да му изплащам боядисването на вноски докато изтече и десетата година или докато се скапе боята или лака по покрива, което от двете настъпи първо.В момента се ровя по форуми където се разисква боядисване на автомобили от специалисти защото искам да знам като отида да ми боядисват колата какво точно трябва да направи бояджията, което въобще не би трябвало да е моя работа при положение че аз заплащам услугата. Понеже не искам да заплащам някакви измислени пари за менте - боядисване.
            Bravo 1.6 / 16

Коментар

Колата ще я карам да я оправят при един приятел на брат ми.Каза ми 100 кинта и е като нава.Като е готова ще ви кажа дали е добре.Това е за сега

Коментар

@Riki888 нали знаеш... гаранция - Франция! Всеки сам преценява, разучава и накрая си дава парите. На мен ми пребоядисаха капака, тавана и двата предни калника за 600лв. миналата година. Като гледам лака, колко е мекичък едва ли ще изкара и 5 години, а ти говориш за десет... Сега някой ще спомене, че си пребоядисал цялата кола за 600лв. и се е получило перфектно... сигурно има и такива случаи.

Коментар

akoto13 написа:
                  Колата ще я карам да я оправят при един приятел на брат ми.Каза ми 100 кинта и е като нава.Като е готова ще ви кажа дали е добре.Това е за сега
                  Здравей Колега,Как е майстора, става ли, ако става - кажи къде е, че аз трябва боядисвам врата, да изправям калник и праг и тн.Ако искаш пиши на лично, да не стане реклама...
                  Brava 1.6 EL, '98
                  182A4

Коментар

s.demirev написа:
                    Колега ако не е много голямо парчето което се е отлющило можеш да го минеш с водна шкурка 2 000 ,взимаш си един флакон лак и си решаваш проблема.Поздрави!
                    Това ще рече че трябва да се махне лака от целия детайл и после да се пръсне, или може да "ужули" само около отлющеното и да се пръсне с лак парчето ?При мен проблема е че на няколко места имам отлюпен лак, горе-долу с големината на монета 20-50ст. и се чудя дали мога да ’замажа’ положението, или трябва да се ходи на майстор и да се оправи целия детайл.
                    Fiat Bravo 1.8 16V
                    Fiat Bravo II 1.9 Multijet

Коментар

NIK_THE_FLASH написа:
                      Това ще рече че трябва да се махне лака от целия детайл и после да се пръсне, или може да "ужули" само около отлющеното и да се пръсне с лак парчето ?При мен проблема е че на няколко места имам отлюпен лак, горе-долу с големината на монета 20-50ст. и се чудя дали мога да ’замажа’ положението, или трябва да се ходи на майстор и да се оправи целия детайл.
                      Замазването на положението е точно за има няма няколко седмици на това слънце! При мен започна също такова петно, след това се появиха две, които започнаха да растат и точно след два месеца целият таван и капака бяха на големи петна. Загледай се да видиш, че и останалият лак е протрит и седи, като на малки дупчици. Спасението е с пръскане на целият детайл стига да имате късмет само той да се обели, защото при мен започна от капака, веднага след това тавана, а като реших да боядисвам имаше наченки и по предните калници та и тях пръснах.

Коментар

Vladim написа:
                        Замазването на положението е точно за има няма няколко седмици на това слънце! При мен започна също такова петно, след това се появиха две, които започнаха да растат и точно след два месеца целият таван и капака бяха на големи петна. Загледай се да видиш, че и останалият лак е протрит и седи, като на малки дупчици. Спасението е с пръскане на целият детайл стига да имате късмет само той да се обели, защото при мен започна от капака, веднага след това тавана, а като реших да боядисвам имаше наченки и по предните калници та и тях пръснах.
                        Т.е. се сваля целия лак от детайла и се пръска ? А има ли чалъм да се махне само лака без да се сваля и боята ?
                        Fiat Bravo 1.8 16V

Коментар

NIK_THE_FLASH написа:
                          ... А има ли чалъм да се махне само лака без да се сваля и боята ?
                          Предполагам че има, да кажат спецовете бояджии!

Коментар

За жалост няма такъв начин.
                            Мареа 1999 1.8i HLX

Коментар

Кофти Мерси все пак
                              Fiat Bravo 1.8 16V

Коментар

Working...
                              X