Нормално ли е разхода на масло да ми е 1.5л на 10 000км?Какъв е вашия разход на масло?Колата се държи нормално, има мощност, но разхода на масло ми се вижда множко.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход на масло Пунто 1.1 96г.
Collapse
X
-
Всичко зависи от стилът на каране,дали колата се кара само градско или на извън градско се настъпва много.Да няма течове някаде?Пропушва ли?На мен ми се струва множко този разход,виж покарай я още 1-2-3 месеца и ще си проличи дали е за ремонт.По принцип я дават с 10w40,ако продължава да го гори,ако го гори можеш да пробваш с 15w40.ex. punto elx 1.2i
Lancia Libra 1.6
Коментар
-
Като я купих я вкарах в сервиза за да и сменят маслото и там са сложили някакво 15W40 и ми направи впечатление, че беше доста евтино (9лв литра).Да не би тия некадърници да са ми сложили някакво минерално и за това да го гори След като отида на море ще го сменя накъде на 9000km. ще се падне смяната.Иначе колата миналата година беше на диагностика и човека ми каза, че всичко е нормално и не горяла масло.Не пуши, не трака, има мощност, но просто маслото изчезва.Има ли някаква опастност за двигателя ако тия са ми сложили минерално масло?_/''''''''''''''''''''''''\_
//---------------\\
[( )== //// ==( )]
|_|'------------'|_| ....Punto
Коментар
-
има и полусинтетика за по 9 кинта - наливнои според мен дали ще ти бара маслото зависи от техническото състояние на двигателя а не дали е полусинтетика или минералноа и разликата м/у двете е само химията едно спрямо друго налита и дали ще сложиш полусинтетика или минерално според мен зависи и как ще я караш, пример с мен не термозя колата не си падам по екстремно каране и затова слагам минерално масло не виждам смисъл от по скъпо и прехвалено масло като се стремя към редовна смяна и нормална подръжка на колатакакто писах по нагоре съм със репсоил 15в40 наливно и пак такова ще слагам!
Коментар
-
От 15w40 не може да ти го гори,по скоро ще почне да га бара при 10w40.Но и това не е много сигурно,защото може да са ти сипали сега някакъв боклук и затова да го гори.След смяната със хубаво масло вече ще си наясно какво става.При мен разходът на масло беше стигнал 2.5 литра на 1000км и то само заради гумички на клапаните,интерестното при мен беше,че колата не пушеше.Според мен няма място за притеснение дори и да продължава да го гори ще и смениш гумичките и си готов.ex. punto elx 1.2i
Lancia Libra 1.6
Коментар
-
.
и аз доливам от смяна до смяна около 1 л но при мен има теч който вече си стана нещо нормално сменям гарнитурата на капака 1000-2000 км ок и после пак си протича иначе карам с 15w40пунто MK1 1.1 98г
МЕТАН
През 2012 се очаква да свърши света.. Ако искате да оцелеете - елате в България, тук сме с 30 год. назад...!!!
Коментар
-
MorningEnergy написа:Като я купих я вкарах в сервиза за да и сменят маслото и там са сложили някакво 15W40 и ми направи впечатление, че беше доста евтино (9лв литра).Да не би тия некадърници да са ми сложили някакво минерално и за това да го гори След като отида на море ще го сменя накъде на 9000km. ще се падне смяната.Иначе колата миналата година беше на диагностика и човека ми каза, че всичко е нормално и не горяла масло.Не пуши, не трака, има мощност, но просто маслото изчезва.Има ли някаква опастност за двигателя ако тия са ми сложили минерално масло?FIAT Punto '94, 1.1 Petrol
Коментар
-
http://www.motorni-masla.net/index.p...d=3758това масло как ви се струва за Fiat punto 1.1 защото 2 пъти доливам по близо литър няма течове минал съм около 8000 км купих го по промо оферта тукhttp://grabo.bg/plovdiv/smiana-na-maslo-056rqud
Коментар
-
arsenalplovdiv написа:http://www.motorni-masla.net/index.php?main_page=product_oil_info&cPath=97_281_ 282&products_id=3758това масло как ви се струва за Fiat punto 1.1 защото 2 пъти доливам по близо литър няма течове минал съм около 8000 км купих го по промо оферта тукhttp://grabo.bg/plovdiv/smiana-na-maslo-056rqudКарал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар