Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход на масло Пунто 1.1 96г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разход на масло Пунто 1.1 96г.

Нормално ли е разхода на масло да ми е 1.5л на 10 000км?Какъв е вашия разход на масло?Колата се държи нормално, има мощност, но разхода на масло ми се вижда множко.
    _/''''''''''''''''''''''''\_
    //---------------\\
    [( )== //// ==( )]
    |_|'------------'|_| ....Punto

за 6000 км долях 500 мл 15в40 репсоил наливно сега е време за смяна и пак това масло ще сипя !п.п. апропо колко точно събире масло това двигател 1,1моля
    ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

Малко над 3 литра.Колега, в книжката пише, че трябва да се сипе 10W40.Аз минах 8000км и ще го сменя след още поне 2000км.
      //---------------\\
      [( )== //// ==( )]

Коментар

ох стар двигател ...а иначе това доливане беще на 6000 сега маслото е на 9500 и нещо си и ще сменяма иначе и на мен ми се стори много да долея 500 мл но като се замисля този разход е що годе нормал

Коментар

Всичко зависи от стилът на каране,дали колата се кара само градско или на извън градско се настъпва много.Да няма течове някаде?Пропушва ли?На мен ми се струва множко този разход,виж покарай я още 1-2-3 месеца и ще си проличи дали е за ремонт.По принцип я дават с 10w40,ако продължава да го гори,ако го гори можеш да пробваш с 15w40.
          ex. punto elx 1.2i
          Lancia Libra 1.6

Коментар

Като я купих я вкарах в сервиза за да и сменят маслото и там са сложили някакво 15W40 и ми направи впечатление, че беше доста евтино (9лв литра).Да не би тия некадърници да са ми сложили някакво минерално и за това да го гори След като отида на море ще го сменя накъде на 9000km. ще се падне смяната.Иначе колата миналата година беше на диагностика и човека ми каза, че всичко е нормално и не горяла масло.Не пуши, не трака, има мощност, но просто маслото изчезва.Има ли някаква опастност за двигателя ако тия са ми сложили минерално масло?
            //---------------\\
            [( )== //// ==( )]

Коментар

има и полусинтетика за по 9 кинта - наливнои според мен дали ще ти бара маслото зависи от техническото състояние на двигателя а не дали е полусинтетика или минералноа и разликата м/у двете е само химията едно спрямо друго налита и дали ще сложиш полусинтетика или минерално според мен зависи и как ще я караш, пример с мен не термозя колата не си падам по екстремно каране и затова слагам минерално масло не виждам смисъл от по скъпо и прехвалено масло като се стремя към редовна смяна и нормална подръжка на колатакакто писах по нагоре съм със репсоил 15в40 наливно и пак такова ще слагам!

Коментар

От 15w40 не може да ти го гори,по скоро ще почне да га бара при 10w40.Но и това не е много сигурно,защото може да са ти сипали сега някакъв боклук и затова да го гори.След смяната със хубаво масло вече ще си наясно какво става.При мен разходът на масло беше стигнал 2.5 литра на 1000км и то само заради гумички на клапаните,интерестното при мен беше,че колата не пушеше.Според мен няма място за притеснение дори и да продължава да го гори ще и смениш гумичките и си готов.
                ex. punto elx 1.2i
                Lancia Libra 1.6

Коментар

.

и аз доливам от смяна до смяна около 1 л но при мен има теч който вече си стана нещо нормално сменям гарнитурата на капака 1000-2000 км ок и после пак си протича иначе карам с 15w40
                  пунто MK1 1.1 98г
                  МЕТАН
                  През 2012 се очаква да свърши света.. Ако искате да оцелеете - елате в България, тук сме с 30 год. назад...!!!

Коментар

Моето след 8000 км. Селения 10/40 почти не беше мръднало.
                    Пунто 1.1 55 SX,4/5 врати,98г.

Коментар

Теча на капака се оправя много лесно,взимаш си нова гарнитура и тъпчеш капака със силикон и няма да имаш повече проблеми.
                      ex. punto elx 1.2i
                      Lancia Libra 1.6

Коментар

Колега, колата от подписа я имам от 3 години - първо карах с Валволин 10w40 - 8000km после 2 пъти селения 10w40 после политрон 10w40. Сега съм със Селениа 10w40 за 10000 км. доливам 0,2 л.
                        Fiat Punto 1.1 Petrol year 95

Коментар

MorningEnergy написа:
                          Като я купих я вкарах в сервиза за да и сменят маслото и там са сложили някакво 15W40 и ми направи впечатление, че беше доста евтино (9лв литра).Да не би тия некадърници да са ми сложили някакво минерално и за това да го гори След като отида на море ще го сменя накъде на 9000km. ще се падне смяната.Иначе колата миналата година беше на диагностика и човека ми каза, че всичко е нормално и не горяла масло.Не пуши, не трака, има мощност, но просто маслото изчезва.Има ли някаква опастност за двигателя ако тия са ми сложили минерално масло?
                          Опасност няма. Но, не карай много с него. Смени си го даже на 8 000 км. И не натоварваймного двигателчето. А, и , щом всико е ОК, значи просто се изпарява. Минералните масла имат това свойство ....Аз лично в моента карам с 5w50. И, рахода ми на мсло изчезна, беше около 1л/10 000км при 5w40. Определено и утихна мотора.Мисля, че за износен мотор, това е точното масло за износени двигатели, за да може да компенсира износването ...
                          FIAT Punto '94, 1.1 Petrol

Коментар

http://www.motorni-masla.net/index.p...d=3758това масло как ви се струва за Fiat punto 1.1 защото 2 пъти доливам по близо литър няма течове минал съм около 8000 км купих го по промо оферта тукhttp://grabo.bg/plovdiv/smiana-na-maslo-056rqud

Коментар

arsenalplovdiv написа:
                              http://www.motorni-masla.net/index.php?main_page=product_oil_info&cPath=97_281_ 282&products_id=3758това масло как ви се струва за Fiat punto 1.1 защото 2 пъти доливам по близо литър няма течове минал съм около 8000 км купих го по промо оферта тукhttp://grabo.bg/plovdiv/smiana-na-maslo-056rqud
                              Кои знае какъв боклук са ти сипали ...
                              Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
                              И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
                              .

Коментар

Working...
                              X