Напоследък забелязвам, че двигателят ми няма мощност във високите обороти. (Това не значи, че сега е започнало - просто пооправих ниските и направих малко тестове със ускорения до 7500 оборота) До 3000..3500 тегли великолепно, но след това въртящият момент пада много. Това ми се струва много странно, при положение че максималният въртящ момент на този двигател до дават на 6000 оборота. Това го прави и на газ и на бензин по един и същ начин, затова според мене проблема не е в горивната система. Сменен е въздушният филтър - без промяна, значи не е и във липсата на въздух. Дайте идея къде да продължа да търся проблема...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ниска мощност във висините...
Collapse
X
-
gdd55
-
Re: Ниска мощност във висините...
johnfound написа:Напоследък забелязвам, че двигателят ми няма мощност във високите обороти. (Това не значи, че сега е започнало - просто пооправих ниските и направих малко тестове със ускорения до 7500 оборота) До 3000..3500 тегли великолепно, но след това въртящият момент пада много. Това ми се струва много странно, при положение че максималният въртящ момент на този двигател до дават на 6000 оборота. Това го прави и на газ и на бензин по един и същ начин, затова според мене проблема не е в горивната система. Сменен е въздушният филтър - без промяна, значи не е и във липсата на въздух. Дайте идея къде да продължа да търся проблема...ex Fiat Bravo GT
Коментар
-
на 6000 оборота едвали въртящия момент ти е най-голям....! да не би да имаш в предвид максимална мошност?"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
Re: Ниска мощност във висините...
ivo098 написа:каква кола караш дето се върти до 7500 оборота и си и набил газcharlie написа:а 6000 оборота едвали въртящия момент ти е най-голям....!bobi_m написа:РемъкFiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
FIAT 125s написа:На колко хил.км е ?И от кога си на газ(км) Съмнявам се че е катализатор.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Само малко поправка ...На 6500 е максималната мощност, мери се в конски сили ... Въртящия момент е максимален на много по ниски обороти и се мери е нанометри nM - torque ... Това са два различни показателя за работата на моторя :о)Както аз си го обяснявам торка дава елстичността, а конските силици дават максималната скорост :о)Ся, защо ритмото губи мощност на високите обороти? Колегата дето вика "ремък" сигурно има предвид че ако ремъка ти не е опънат добре във високите обороти се наслагват разни ъглови разлики и губиш тайминга на запалването на свещите.Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp
Коментар
-
Кейн написа:Само малко поправка ...На 6500 е максималната мощност, мери се в конски сили ... Въртящия момент е максимален на много по ниски обороти и се мери е нанометри nM - torque ... Това са два различни показателя за работата на моторя :о)Както аз си го обяснявам торка дава елстичността, а конските силици дават максималната скорост :о)Ся, защо ритмото губи мощност на високите обороти? Колегата дето вика "ремък" сигурно има предвид че ако ремъка ти не е опънат добре във високите обороти се наслагват разни ъглови разлики и губиш тайминга на запалването на свещите.FIAT MAREA 1.8 HLX , 97г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар